Detaylar
Kim cevapladı?SpeedBeast34
Üstün
Merhaba,
MSI Pro A620 MB anakartıma BIOS güncellemesi yaptım. Yaptıktan sonra DRAM ve CPU ışığı yanmaya başladı ve açılmıyor. Clear CMOS yaptım ama durum aynı bu sorunu nasıl çözebilirim?
BIOS güncellemesi bozulmuş olmalı flash BIOS tuşunu kullanarak BIOS'u yeniden yazman gerek bu anakartta DRAM ve CPU ışığı yanıyorsa kesin sebep hatalı BIOS'tur.
BIOS dosyasını USB'ye at.
Bilgisayarı tamamen kapat.
RAM ve CPU takılı olabilir ama gerek yok.
USB'yi anakarttaki flash BIOS portuna tak.
Flash BIOS tuşuna basıp bırak.
Işık sönene kadar bekle.
Biliyorsn zaten yaparsın bunları.
Xbox 360E
Üstün
Anakartında flashback özelliği yok, nasıl yapacak?BIOS güncellemesi bozulmuş olmalı flash BIOS tuşunu kullanarak BIOS'u yeniden yazman gerek bu anakartta DRAM ve CPU ışığı yanıyorsa kesin sebep hatalı BIOS'tur.
BIOS dosyasını USB'ye at.
Bilgisayarı tamamen kapat.
RAM ve CPU takılı olabilir ama gerek yok.
USB'yi anakarttaki flash BIOS portuna tak.
Flash BIOS tuşuna basıp bırak.
Işık sönene kadar bekle.
Biliyorsn zaten yaparsın bunları.
SpeedBeast34
Üstün
Anakartında flashback özelliği yok, nasıl yapacak?
Anakartın kendi başına açılmasını sağlayacak bir yöntem yok, çünkü flash BIOS yok ve mevcut işlemci ile BIOS uyumsuz. İstersen fazla zorlama MSI servise göndermek senin için en doğru seçenek olur veya uyumlu bir işlemci takıp BIOS'u yeniden yüklemek. Başka önerim olamaz yoksa çöp olur anakart. Anlamıyorsan zorlama bence.
BurakTR
Yetkin
Yanlış BIOS yazmaya kalksa anakart izin vermez. Yarıda kesilmiş dese kendisi söylerdi. Sanki sorun başka gibi.
Hocam BIOS pilini çıkarıp 10 dakika bekledim ardından takmadan bilgisayarı çalıştırdım CPU ışığı söndü DRAM ışığı yanıyor ama sönüyor ekran kartı fanları dönüyor ama ışık tekrar yanıyor.
BurakTR
Yetkin
RAM'leri söküp uçları silgi ile siler misiniz hocam?
Hocam şu anda BIOS'a girebildim bir yaklaşık 10 dakika sonra bunu tekrarlamaması için bir ayar var mı?
Yeni konular
-
İzale-i şuyu davası ne kadar sürer ve aşamaları nedir?
- dvsvroowvwc18347
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-