Selam, B450M Mortar Max anakartlı sistem aldım. Dün ikinci sistem olarak 5500 işlemcimi takmak istediğimde görüntü alamıyorum. BIOS güncellemesi denedim ancak hiçbir şekilde Update ekranına gelemiyorum. BIOS'tan girince Flash'ın içindeki dosyayı görmüyor. M-Flash tuşuna basınca kırmızı ışık yanıp sönüyor, bir süre sonra takılı kalıyor ve ekrana görüntü gelmiyor. MSÜ Center'dan BIOS güncelledim, yine görüntü gelmedi. Dün BIOS sürümü sıfırlanmıştı CMOS Reset'ten sonra.
@Recep Baltaş hocam yardımcı olabilir misiniz? Sizin videonuzu izleyerek yaptım ama sonuç alamadım.
5500 işlemci için anakart BIOS sürümünüzün uyumlu olması gerekiyor. Eğer BIOS eski ise, işlemciyi desteklemez ve görüntü gelmez. Eğer elinizde desteklenen eski nesil bir Ryzen işlemci varsa, onu takıp BIOS güncellemesini yapabilirsiniz. Daha sonra 5500 işlemciyi takıp görüntü alırsınız.
5500 işlemci için anakart BIOS sürümünüzün uyumlu olması gerekiyor. Eğer BIOS eski ise, işlemciyi desteklemez ve görüntü gelmez. Eğer elinizde desteklenen eski nesil bir Ryzen işlemci varsa, onu takıp BIOS güncellemesini yapabilirsiniz. Daha sonra 5500 işlemciyi takıp görüntü alırsınız.
Aynı şeyden söz ediyoruz. Yapamazsınız, ekran da gelmez çünkü taktığınız 5500 işlemci ile görüntü alabilmeniz için halihazırda anakartın BIOS sürümünün işlemciyi desteklemesi gerekiyor. Desteklemediği için görüntü alamıyorsunuz.
Aynı şeyden söz ediyoruz. Yapamazsınız, ekran da gelmez çünkü taktığınız 5500 işlemci ile görüntü alabilmeniz için halihazırda anakartın BIOS sürümünün işlemciyi desteklemesi gerekiyor. Desteklemediği için görüntü alamıyorsunuz.
Hocam, bende 3100 işlemcim var, görüntü alabiliyorum. BIOS update atamıyorum. 2 adet sistemim var, ben sistemi 3100 işlemciyle çalıştırıyorum. Aldım zaten 5500’ü takmak için BIOS update yapamıyorum. MSI Center’dan OS üstünden yaptım update, fakat BIOS sürümü eskiye geri döndü dün.
Hocam, bende 3100 işlemcim var, görüntü alabiliyorum. BIOS update atamıyorum. 2 adet sistemim var, ben sistemi 3100 işlemciyle çalıştırıyorum. Aldım zaten 5500’ü takmak için BIOS update yapamıyorum. MSI Center’dan OS üstünden yaptım update, fakat BIOS sürümü eskiye geri döndü dün.
Şimdi daha detaylı yazmışsınız, konu açtığınız mesajınızdan öyle anlaşılmıyor. Sanki 5500 ile görüntü almaya çalışıyorsunuz da alamıyorsunuz gibi olmuş konu. Ben de yanlış yorumlamış olabilirim, kusura bakmayın. Siz şimdi 3100 takıp BIOS sürümünü 5500'e uygun hale getirmeye çalışıyorsunuz ancak update yapamıyorsunuz hocam, doğru mu?
@Sckronn, MSI Center gibi uygulamalardan BIOS update yapmamalisin. Bu uygulamalar RGB kontrolu gibi basit ayarlamalarda bile sapitabilen stabil olmayan programlar, BIOS guncellemek gibi bir hata yapilmamali.
Şimdi daha detaylı yazmışsınız, konu açtığınız mesajınızdan öyle anlaşılmıyor. Sanki 5500 ile görüntü almaya çalışıyorsunuz da alamıyorsunuz gibi olmuş konu. Ben de yanlış yorumlamış olabilirim, kusura bakmayın. Siz şimdi 3100 takıp BIOS sürümünü 5500'e uygun hale getirmeye çalışıyorsunuz ancak Update yapamıyorsunuz hocam, doğru mu?
MSI anakartlarda işlemci, RAM ve ekran kartı takılı olmasa dahi BIOS güncellemesi yapabilirsiniz. MSI bu özelliğe BIOS Flashback+ adını veriyor. Peki BIOS Flashback+ nasıl çalışıyor?
Adım Adım MSI BIOS Flashback+ ile BIOS güncelleme
Anakarta 24 PIN güç kablosunun takılı olduğundan ve güç kaynağı şalterinin de açık olduğundan emin olun.
Rehber ve Youtube'daki videoları izleyerek olan şeyleri tekrar tekrar denedim, boot alabilirsem tekrar deneyeceğim. Dün sistemi sorunsuz kapattım, şimdi VGA ışığı yakıyor.