skywalkermrt
Üyecik
Herkese merhaba. Bu Anakartı yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyorum rev1.0 versiyonu. İlk kurulum yaptığımda F2 BIOS ile gelmişti, F5'e güncelledim sorunsuz şekilde. Şu an F6 ve F7 sürümü mevcut. Güncelleme yapayım dedim flashı sorunsuzca okuyup BIOS dosyasını çıkarıyor, kurulum için yeniden başlayacağı anda sistem reset alırken güç kesiyor, BIOS yüklenmiyor. Sanki bir yerde kısa devre olmuş gibi güç kesip Power kendini koruma moduna geçiyor, hiçbir hata kodu da yok. GCC Yazılımı ile güncellemeyi denedim, aynı anakart üzerinden Q flash butonu ile de denedim nafile, aynı şekilde sorun devam ediyor. CMOS yaptım değişen bir şey olmadı.
BIOS yüklemeye başlamadan reset alırken kapandığı için güç kaynağını kapatıp açmadan sistem açılmıyor. BIOS da EXPO hariç herhangi bir ayar yok yapılmadı. Anakartta mı sorun var yoksa bu güncellemeler için ek bir ayar mı gerekiyor?
Bu arada çalışmasında hiçbir sıkıntı yok, saatlerce tam yükte rahatlıkla çalışabilecek durumda.
flaşı rufus ile mbr şeklinde formatlayınca sorun çözüldü belki aynı sorunu yaşayanlar olur çözüm burada kalsın.
BIOS yüklemeye başlamadan reset alırken kapandığı için güç kaynağını kapatıp açmadan sistem açılmıyor. BIOS da EXPO hariç herhangi bir ayar yok yapılmadı. Anakartta mı sorun var yoksa bu güncellemeler için ek bir ayar mı gerekiyor?
Bu arada çalışmasında hiçbir sıkıntı yok, saatlerce tam yükte rahatlıkla çalışabilecek durumda.
flaşı rufus ile mbr şeklinde formatlayınca sorun çözüldü belki aynı sorunu yaşayanlar olur çözüm burada kalsın.
Son düzenleme: