B450M Mortar Max Flashback BIOS Update sorunu

Rehber ve Youtube'daki videoları izleyerek olan şeyleri tekrar tekrar denedim, boot alabilirsem tekrar deneyeceğim. Dün sistemi sorunsuz kapattım, şimdi VGA ışığı yakıyor.
Hocam o zaman USB BIOS Flashback kullanın (ekran gelmesine gerek yok).
  • Anakartınızda “Flash BIOS Button” varsa ki baktım var, 3100 takmadan bile BIOS’u güncelleyebilirsiniz.
  • Bilgisayar kapalıyken sadece 24 pin + CPU güç kablosunu takın, USB belleği “Flash BIOS” etiketli porta takın ve butona basın.
  • FAT32 formatlı USB belleğe indirdiğiniz BIOS dosyasını doğru şekilde adlandırıp bu porta takarak güncelleyebilirsiniz.
  • Kırmızı ışık yanıp sönmeye başlayacak, işlem bitince sönecek. Bu işlem 5–7 dakika sürebilir.

Hocam en son CPU Debug ve kırmızı yanıp sönen ışık takılı kalıyor ve ekrana bir daha görüntü gelmiyor. CMOS reset atıyorum, BIOS eski sürümde açılıyor.

Hocam en son CPU Debug ve kırmızı yanıp sönen ışık takılı kalıyor ve ekrana bir daha görüntü gelmiyor. CMOS reset atıyorum, BIOS eski sürümde açılıyor.

CPU Debug LED + kırmızı yanıp sönen ışık = işlemci uyumsuzluğu veya BIOS'un işlemciyi tanımaması anlamına geliyor. Siz üstte yazdığım şeyleri yaparken mi bu hatayı alıyorsunuz? Çünkü almamanız gerekiyor zira B450M Mortar Max'te Flash BIOS Button ile yaptığınızda işlem tamamlanmalı. Flash BIOS Button, işlemci takılı olmasa bile ya da desteklenmeyen işlemci takılıyken BIOS güncellemesi yapmanızı sağlar.

Evet hocam şu anda tekrardan yapıyorum. 3100 ve RAM takılı, M2'leri ve ekran kartını söktüm dediğinizi yapacağım. Fakat ben tuşa basınca sistem start almıyor, basılı tutmam gerekiyor 5 saniye kadar.

Evet hocam şu anda tekrardan yapıyorum. 3100 ve RAM takılı, M2'leri ve ekran kartını söktüm dediğinizi yapacağım. Fakat ben tuşa basınca sistem start almıyor, basılı tutmam gerekiyor 5 saniye kadar.
hocam şuanda sistem start almıyor usb üstünden dün olmuştu fakat şuan tuşa basılı tutuyorum yinede start almıyor

Hocam hepsini çıkartın. Bakın tek tek yazıyorum. Görüntüye falan gerek yok. Yazdıklarımı en baştan tek tek yapın lütfen bence gittiğiniz yolda bir hata var.

1. MSI’ın resmi sitesinden 5500’ü destekleyen en güncel BIOS sürümünü indir.
  2. İçindeki dosyayı FAT32 formatlı USB belleğin içine at.
  3. Bilgisayara sadece PSU bağlıyken, USB’yi anakart üzerindeki Flash BIOS portuna tak.
  4. Flash BIOS butonuna bas. Işık yanıp sönmeye başlar, işlem bitince söner.

USB'de hata olabilir mi? BIOS'tan kontrol amaçlı m flasha manuel girdim Media not found hatası alıyorum.

USB'de hata olabilir mi? BIOS'tan kontrol amaçlı m flasha manuel girdim Media not found hatası alıyorum.
Elbette olabilir çünkü bu işlem bu kadar zor değil yani sizi bu kadar uğraştırmamalı. USB de hatalı olabilir, indirdiğiniz BIOS da. Tüm ihtimalleri düşünelim. USB'yi FAT32 formatlayın, MSI sitesinden 5500’ü destekleyen en güncel BIOS sürümünü indirin. Hatta mümkünse farklı USB kullanın.

Şu an sistemi açıyorum. Elimde format için kullandığım daha yeni Kingston flash bellek var, onunla tekrar deneyeceğim. Bana 5500'ü destekleyen güncel BIOS sürümünü link atma şansınız var mı? Ben 2N0 indirip denedim.

Dosya Ekleri

• image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 36
https://www.msi.com/Motherboard/B450M-MORTAR-MAX/support#bios

Buradan 7B89v2N olanı indirin ve dosyayı FAT32 formatlı USB'nin direkt içine atın. USB içinde klasör falan olmasın. İndirdiğiniz BIOS dosyasının ismini falan değiştirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…