Şu anda TUF Gaming B450M Pro S model anakart kullanıyorum ve 2 slot kullanımda, linkini bırakacağım adaptör ile 3. bir M.2 SSD almak istiyorum ancak bant genişliği azalır mı? Ekstra olarak 1 adet SATA HDD kullanıyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
@Ehwenisher Şöyle açıklayayım: Anakartında 2 adet M.2 slotu var. Eğer bu ikisi de doluysa PCI-e slotlarını dönüştürücü ile kullanabilirsin.
Anakartında 2 adet PCI-e slotu var. Birisi X16, diğeri X1. Şöyle bir not düşülmüş: Eğer 2. M.2 yuvan doluysa PCI-e X16 slotu devre dışı kalıyormuş. X1 slotunu kullanabilirsiniz. X1 slotunuz da 2.0 hızında çalışıyormuş. Bu da 500 MB/sn hız sağlayabiliyor. Yani SATA hızlarında çalışır.
Konuda attığın dönüştürücü X4, onun X1 olanını almalısın eğer X1 slotuna takılacaksa.
Anakartında 2 adet PCI-e slotu var. Birisi X16, diğeri X1. Şöyle bir not düşülmüş: Eğer 2. M.2 yuvan doluysa PCI-e X16 slotu devre dışı kalıyormuş. X1 slotunu kullanabilirsiniz. X1 slotunuz da 2.0 hızında çalışıyormuş. Bu da 500 MB/sn hız sağlayabiliyor. Yani SATA hızlarında çalışır.
Konuda attığın dönüştürücü X4, onun X1 olanını almalısın eğer X1 slotuna takılacaksa.
- Makaleler
- 43
Takılabilir, bant genişliğini de etkileyebilir.
Hocam biraz inceledim de pek anlayamadım, bu PCI-e X4 slotu 2.0 mı 3.0 mı? Ayrıca 3K bütçede hangi SSD'yi önerirsiniz?
- Makaleler
- 43
Hocam biraz inceledim de pek anlayamadım, bu PCI-e X4 slotu 2.0 mı 3.0 mı?
PCI-e 3.0 X4'imiş ancak PCI-e 2.0 ve 1.0 slotlarıyla da geriye dönük uyumluymuş. İnternetteki bilgilere göre.
Şunları buldum:
Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe M.2 SSD
Western Digital WD Black SN750 500GB NVMe M.2 SSD
Crucial P5 500GB NVMe M.2 SSD
Bunlara bir bakın hocam.
3K bütçede o SSD'ler alınmaz. Kioxia Exceria PRO var.
PCI-e 3.0 X4'imiş ancak PCI-e 2.0 ve 1.0 slotlarıyla da geriye dönük uyumluymuş. İnternetteki bilgilere göre.
Evet hocam aparat öyle de bendeki anakartın slotu hangisini destekliyor anlayamadım, eğer 2.0 ise pişman olur muyum?
Ayrıca hocam 1TB olması tercihimdir HDD diskimden kurtulmak istiyorum.
- Makaleler
- 43
Evet hocam aparat öyle de bendeki anakartın slotu hangisini destekliyor anlayamadım, eğer 2.0 ise pişman olur muyum?
Bunu bende bilmiyorum, anakartınızın teknik özelliklerine veya kullanım kılavuzuna bakmayı deneyin.
Bunu bende bilmiyorum, anakartınızın teknik özelliklerine veya kullanım kılavuzuna bakmayı deneyin.
Baktım hocam ancak kafam karıştı pek anlayamadım.
TUF GAMING B450M-PRO S - Teknik Özellikler|Anakart|ASUS Türkiye
Åu ürünün ayrıntılı teknik özellikleri: TUF GAMING B450M-PRO S Teknik Ãzelliklerï¼Ä°Ålemci: AMD AM4 Soket 3./2./1. Nesil AMD Ryzenâ¢/2. ve 1.Nesil AMD Ryzen⢠ile Radeon⢠Vega Grafikler/Athlon⢠ile Radeon⢠Vega Grafikler İÅlemciler *<br>*Desteklenen İÅlemci listesi için <a...
www.asus.com
@Ehwenisher Şöyle açıklayayım: Anakartında 2 adet M.2 slotu var. Eğer bu ikisi de doluysa PCI-e slotlarını dönüştürücü ile kullanabilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör:
M.2_1 socket 3 veya m. 2_2 socket 3'e takabilirsiniz. ChatGPT'ye sordum bilgim olmadığı için.alın direkt ekran görüntülerini atayım:
Eki Görüntüle 54706Eki Görüntüle 54707
Hocam size minnettarım ancak konu başını okumamışsınız sanırım, ben yeni alacağım SSD'yi kullanabilmek için X4 yuvasına aparat alacağım ancak M.2 yuvası değil de X4 yuvası PCI-e sürümünü öğrenmeye çalışıyorum eğer2.0 ise tatmin etmöeyeceği için vazgeçeceğim...
@Ehwenisher şöyle açıklayayım. Anakartında 2 adet M.2 slotu var. Eğer bu ikisi de doluysa PCI-e slotlarını dönüştürücü ile kullanabilirsin.
Anakartında 2 adet PCI-e slotu var. Birisi X16, diğeri X1. şöyle bir not düşülmüş: Eğer 2. M.2 yuvan doluysa PCI-e X16 slotu devre dışı kalıyormuş. X1 slotunu kullanabilirsiniz. X1 slotunuz da 2.0 hızında çalışıyormuş. Bu da 500 MB/sn hız sağlayabiliyor. Yani SATA hızlarında çalışır.
İşte aradığım bilgi hocam, madem 500mb/s olacak almaya değmez, yardımlarınız için hepinize minnettarım.
Yeni konular
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor