Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre KARAN

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B450M-S2H
  • İşlemci: Ryzen5 3600
  • Ekran Kartı: RTX 3060
  • İşletim Sistemi: Windows 10

Merhabalar. CS2 oyununda ayrı bir platform olan faceit sunucularında oynamak için üçüncü parti anti-hile yazılımı kurmak istedim. Bu program Secure-Boot açmamı istedi. BIOS'a girip secure boot açmaya çalıştım ancak olmadı. Bende BIOS sürümümü F66'dan son sürüm olan F67i ye güncelledim. Sorunsuz secure-boot u açtım. Ardından mavi ekran almaya başladım. Arada bir fare imlecine donuyor ya mavi ekran geliyor ya da bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Şaşırdığım kısım Windows Minidump dosyası oluşturmuyor. Eski BIOS'u yeniden yüklemek istemiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
CMOS yaparak BIOS'u sıfırlayın, Secure Boot açarken CSM kapatıp açın. Kaydedip çıktıktan sonra tekrardan bakın. Bazen aktive olmuyor.
Hocam ben dün akşam F50'den F66'a güncelledim BIOS'u ve sonrasında secure boot'u aktif edebildim, gözden bir şey kaçırmışsınızdır. Bu versiyonların yanındaki harfler beta sürümlermiş ve hata ihtimali artıyor genelde bu sürümlerde.

CMOS yaparak BIOS'u sıfırlayın, Secure Boot açarken CSM kapatıp açın. Kaydedip çıktıktan sonra tekrardan bakın. Bazen aktive olmuyor.

Çözüm
Secure Boot kapatınca devam ediyor mu sorun?
Evet devam etti. Sanırım BIOS ilgili bir sıkıntı var.

Secure Boot'u kapatınca tekrar mavi ekran almaya devam ettim. Sonra dediğiniz gibi CMOS yaparak sıfırladıktan sonra mavi ekran almadım. Şimdi Secure Boot'u tekrar aktif edip deniyorum. Ancak bi sorun olacak. Siz Secure Boot açarken CSM kapatıp açın demişsiniz. Benim anakartta Secure Boot'u açmak için CSM'i kapatmak gerekiyor. CSM'i kapatmadan Secure Boot sekmesini göremiyorum.