cecil

Gelişen
Masaüstü bilgisayarımda ASUS B550M-E Wi-Fi modeli anakartıma BIOS Update yaptıktan sonra Windows açılışında pin kullanılamıyor hatası alıyorum. Yeniden pin oluştur dediğimde ise hiçbir şekilde sonraki adıma geçmiyor. Bilgisayar internete bağlı değilmiş gibi algılıyor. Güvenli modda başlatmayı denedim olmadı. Güvenli modda network ile başlat dedim yine çözüm değil. CMD moduyla da başlatılamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Verilerimi kaybetmek istemiyorum. Deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Shift tuşuna basıp yeniden başlatınca karşına gelişmiş seçenekler gelecek, oradan CMD çalışıyor mu? Çalışıyor ise 'net user' yazın, ardından kullanıcı adını bulduktan sonra 'net user [kullanıcı_adın] yenişifre' komutu girerek yeniden şifre oluşturun.

Shift tuşuna basıp yeniden başlatınca karşına gelişmiş seçenekler gelecek, oradan CMD çalışıyor mu? Çalışıyor ise 'net user' yazın, ardından kullanıcı adını bulduktan sonra 'net user [kullanıcı_adın] yenişifre' komutu girerek yeniden şifre oluşturun.
Bu dediğiniz çözümü de yapmaya çalıştım ama cmd ile güvenli modda başlat dememe rağmen cmd penceresi açılmıyor

O zaman şöyle yapalım eliniz de boş USB var mı? Var ise içine windows iso yazdırın. Oradan CMD açmayı çalışın. Yoksa bilgisayarı sıfırlamak zorunda kalacaksınız.
Gelişmiş seçenekler de komut sistemi açabiliyor olmanız lazım aslında. Güvenli modda başlat gibi seçenek çıkmaması lazım.
USB üzerinden CMD'yi açabilirseniz bu kodlar girin.
reg load HKLM\temp C:\Windows\System32\Config\SOFTWARE
reg delete "HKLM\temp\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\TestHooks" /f
reg unload HKLM\temp

PIN servisini devre dışı bırakacaktır.

O zaman şöyle yapalım eliniz de boş USB var mı? Var ise içine windows iso yazdırın. Oradan CMD açmayı çalışın. Yoksa bilgisayarı sıfırlamak zorunda kalacaksınız.
Gelişmiş seçenekler de komut sistemi açabiliyor olmanız lazım aslında. Güvenli modda başlat gibi seçenek çıkmaması lazım.
USB üzerinden CMD'yi açabilirseniz bu kodlar girin.
reg load HKLM\temp C:\Windows\System32\Config\SOFTWARE
reg delete "HKLM\temp\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\TestHooks" /f
reg unload HKLM\temp

PIN servisini devre dışı bırakacaktır.
Gelişmiş seçeneklerde cmd seçeneğinin bende neden gözükmediğini anlamıyorum zaten. Sadece güvenli başlatmaya ilişkin seçenekler çıkıyor, şuan bahsettiğiniz öneriyi yarın deneyebileceğim maalesef, çok teşekkür ederim ilginiz için