B550M Pro VDH Wi-Fi bellek training sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fatih terim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 60

fatih terim

Uzman
4 slot kararsızlığı yaşıyorum. 4 tane RAM'i takınca da, bir tanesini takınca da doğru slot, doğru bellek olması gerekiyor; yoksa sistem açılmıyor ve CPU ışığını yakıyor.

RAM training adı altında geçiyor ama bir çözümü var mı bilmiyorum. Atıyorum, 3 tane RAM'i sorunsuz şekilde okuyup dördüncüsünü takınca çalışmadığı da oluyor. Dört belleği çalıştırmak için bazen birkaç saatimi veriyorum; yüzlerce aç-kapa, tak-sök işlemi yaparak. Yardım edebilir misiniz?

2X G.Skill 8 GB DDR4 3200 MHz

2X Kingston Fury Beast 8 GB DDR4 3200 MHz RAM.

B550M Pro VDH Wi-Fi

R5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:

Selamlar,

Profilimden açtığım konuya bakabilirsiniz. Hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz. @Ayhan Dönmez üstadımızın önerilerini denemenizi tavsiye ederim. Ve evet. Yeni bir MSI anakart...

Selamlar,

Profilimden açtığım konuya bakabilirsiniz. Hemen hemen aynı sorunları yaşıyoruz. @Ayhan Dönmez üstadımızın önerilerini denemenizi tavsiye ederim. Ve evet. Yeni bir MSI anakart...

Bu kadarı da artık tesadüf değil, diye düşünüyorum.

4 modül her zaman sorundur ama. VSOC 1.1 dene, EXPO açıp. ZenTimings ve HWiNFO verilerini iletin diğer konudaki gibi. BIOS güncel olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…