Arkadaşlar, bilindik bir markadan gainer aldım. Ürünü almadan önce piyasadaki neredeyse tüm gainerları analiz ettim; içeriklerine baktım, ne kadar mineral ve vitamin içerdiklerini inceledim ve bunları günlük alım sınırlarımla karşılaştırarak hepsini bir köşeye not ettim.

Ürünü aldığım sitede B6 vitamini miktarı 0,21 mg olarak gösteriliyordu. Ancak bana gelen ürünün üzerinde 4,0 mg B6 vitamini yazıyor. Günlük alım sınırı bazı kaynaklarda 1,3 mg olarak belirtilirken yabancı üniversitelerin yaptığı araştırmalarda bu sınırın 10 mg’a kadar çıkabildiği ifade ediliyor.

Bu durumda ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Yardımcı olabilir misiniz?

Not: 18 yaş altında olduğum için bu sınırlara özellikle dikkat ediyorum. Bu yüzden konunun üzerinde bu kadar duruyorum. Ayrıca markayla iletişime geçtim ve iade şansım var; ancak iade etmeden önce son kez tekrar araştırma yapmak istedim.

En alttaki iki site ile en üstteki iki sitenin verdiği bilgiler çakışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Günlük ihtiyaç (1.3 mg) Memorial/Medical Park: Okuduğun yerli sağlık sitelerindeki rakam vücudunun eksiklik yaşamaması için alması gereken minimum tutardır. Vücudunun normal fonksiyonlarını sürdürmesi için alman gereken minimum miktar budur.

Güvenli Üst Sınır (10-25 mg): Paylaştığın EFSA ve National Academies raporlarındaki rakamlar ise vücudun herhangi bir yan etki göstermeden tolere edebileceği maksimum miktardır. Yan etki görmeden tolere edebileceğin maksimum miktar demek.

Senin üründeki 4 mg B6 vitamini, güncel EFSA (2023) raporlarına göre 15-17 yaş grubu için belirlenen 10 Mg'lık güvenli üst sınırın altında.

B6 vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için vücudun ihtiyacı olanı kullanır fazlasını ise böbrekler, idrar yoluyla dışarı atar.

Yani kısaca söyliyecek olursam, 1.3 mg günlük ihtiyacın

En fazla alabileceğim üst sınır 10-25 mg arası B6 vitamini oluyor. Kullandığın 4 Mg B6 yeterli olacaktır, ideal doz sayılır.

Selam,

günlük ihtiyaç (1.3 mg) Memorial/Medical park: okuduğun yerli sağlık sitelerindeki rakam vücudunun eksiklik yaşamaması için alması gereken minimum tutardır. Vücudunun normal fonksiyonlarını sürdürmesi için alman gereken minimum miktar budur.

güvenli üst sınır (10-25 mg): paylaştığın efsa ve national academies raporlarındaki rakamlar ise vücudun herhangi bir yan etki göstermeden tolere edebileceği maksimum miktardır. Yan etki görmeden tolere edebileceğin maksimum miktar demek.

Senin üründeki 4 mg B6 vitamini, güncel efsa (2023) raporlarına göre 15-17 yaş grubu için belirlenen 10 Mg'lık güvenli üst sınırın altında.

B6 vitamini suda eriyen bir vitamin olduğu için vücudun ihtiyacı olanı kullanır fazlasını ise böbrekler, idrar yoluyla dışarı atar.

Yani kısaca söyliyecek olursam, 1.3 mg günlük ihtiyacın.

En fazla alabileceğim üst sınır 10-25 mg arası B6 vitamini oluyor. Kullandığın 4 mg B6 yeterli olacaktır, ideal doz sayılır.

Çok teşekkürler oldukça açıklayıcı söyledikleriniz kafama yattı.