Bütçe
2000 - 3000TL

Phenyl

Becerikli
Makaleler
1
Yer
İstanbul
DRAM mevcut, 1 TB veya 500 GB olacak şekilde bir SSD önerisi almak istiyorum.
Anakartım; B650 Tomahawk Wi-Fi.
En sağdaki slota takacağım, bundan kaynaklı olarak da soğutması iyi bir SSD olması şart.

mag-b650-tomahawk-wifi.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kioxia Exceria PRO'lar var ama Phison bellek var Windows 11 24H2 falan kuracaksanız iyi olmaz.
Phison bir bellek değil, kontrolcü markasıdır. Ayrıca Windows 11 24H2 ile de alakası yok. Hiçbir sorun olmaz.

₺3.150'ye de Kingston NV3 alınmaz. ~₺3.000 bandında kalacaksak, DRAM'li olarak en uygun Kioxia Exceria Heatsink ve Kioxia Exceria PRO modelleri var. MSI anakartlarda, Exceria Heatsink'te disk kaybolma sorunu yaşayan kullanıcılar var. Bunu da dikkate almak lazım.

DRAM şartsa Exceria PRO alınabilir, bütçeyi aşıyor biraz ama daha uyguna muadil ürün göremedim.

Phison bir bellek değil, kontrolcü markasıdır. Ayrıca Windows 11 24H2 ile de alakası yok. Hiçbir sorun olmaz.

₺3.150'ye de Kingston NV3 alınmaz. ~₺3.000 bandında kalacaksak, DRAM'li olarak en uygun Kioxia Exceria Heatsink ve Kioxia Exceria PRO modelleri var. MSI anakartlarda, Exceria Heatsink'te disk kaybolma sorunu yaşayan kullanıcılar var. Bunu da dikkate almak lazım.

DRAM şartsa Exceria PRO alınabilir, bütçeyi aşıyor biraz ama daha uyguna muadil ürün göremedim.
Hali hazırda PRO kullanıyorum, sıcaklık olarak 50 derece görüyorum. Ne düşünüyorsunuz?

Caner Hoca, disk kaybolma sorunu ne peki? Dikkatimi çekti.
Öncelikle sorunun kaynağından emin değilim. Geçenlerde @blacktooth satın almıştı, bu sorunu yaşadı. Birkaç farklı kullanıcı da yaşamış sanırım, o yüzden belirtmek istedim. Somut bir bilgim olursa paylaşırım.

Halihazırda PRO kullanıyorum, sıcaklık olarak 50 derece görüyorum. Ne düşünüyorsunuz?
İşlem yaparken bu değerleri elde ediyorsan gayet iyi hocam.