Tartosakan

Üyecik
Merhaba iyi gunler,

Mevcut olarak Ryzen 5 7600 işlemcimi B650M-B anakartimda kullanmaktayim. İşlemcimi Ryzen 7 7800X3D ya da Ryzen 7 9700X modellerinden birine yukseltmek istiyorum islemci sogutucumun ve anakartimin bu islemcileri kaldirabileceginden supheliyim. Islemci sogutucum Be Quiet Dark Rock Slim anakartim ise yukarida da gectigi uzere MSI Pro B650M-B. Anakartim ve islemci sogutucumun bu islemcilere karsi verecegi tepki nasıl olur? Kaldirabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
7800X3D çalışır sorun çıkmaz, 9700X mosfetlerin ısınmasına sebep olabilir, pasif soğutucu eklerseniz o da kullanılabilir, 9700X stok kullanılırsa kurtatır.

İşlemci soğutucunun tepkisi muhtemelen daha fazla devirde dönecek ama yeteceğini düşünüyorum çünkü TDP değer 180W. Anakarta gelirsek anakartın VRM fazla ısınacak bundan dolayı anakart kendini kısıtlayacak ve işlemcini tam verinde kullanamayacaksın.

İşlemci soğutucunun tepkisi muhtemelen daha fazla devirde dönecek ama yeteceğini düşünüyorum çünkü TDP değer 180W. Anakarta gelirsek anakartın VRM fazla ısınacak bundan dolayı anakart kendini kısıtlayacak ve işlemcini tam verinde kullanamayacaksın.
Her iki islemcide de mi ayni durumu yasarim ve bu durumu engellemek icin yapabilecegim bir sey var mi?