Galiba çözdüm. HDMI + DP kablosunu aynı anda taktım bu şekilde shifte basılı yeniden başlattım yine ekran gelmedi siyahtı. Sonrasında monitörü kapa aç yaptım ve şöyle bir uyarı ekranı geldi:
"Clear Cmos Information
BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed."
Ok dedim ve BIOS ekranı açıldı.
NOT: BIOS'a yine girememeye başladım. Özetle;
Sadece HDMI takılı --> Masaüstüne bile gelemiyorum direkt siyah ekranda kalıyor.
Sadece DP takılı --> Önceden kullandığım gibi direkt masaüstüne geliyor, kullanımda bir sorun yok BIOS giremiyorum.
HDMI + DP --> Bir kere BIOS'a girmemi sağladı ama tekrar denedim şu an bu da işe yaramıyor.
(BIOS girdiğimde kontrol ettim açık olan tek şey şu an EXPO. Fast Boot, CSM vesaire kapalı. Sorunun kaynağı ne hala belirsiz.)
HDMI + DP --> İkinci kez denediğimde Kurtarma ekranı beni karşıladı. ''Windows düzgün yüklenenmiş gibi görünüyor. '' yazısı. Kişisel bilgisayarımı yeniden başlat dedim ve masaüstüne erişebildim.
Gerçekten çok garip bir durum. Umarım gerçek bir çözüm bulabiliriz.
Galiba çözdüm. HDMI + DP kablosunu aynı anda taktım bu şekilde shifte basılı yeniden başlattım yine ekran gelmedi siyahtı. Sonrasında monitörü kapa aç yaptım ve şöyle bir uyarı ekranı geldi:
"Clear Cmos Information
BIOS has been reset. Please re-config your BIOS setup items if needed."
Ok dedim ve BIOS ekranı açıldı.
NOT: BIOS'a yine girememeye başladım. Özetle;
Sadece HDMI takılı --> Masaüstüne bile gelemiyorum direkt siyah ekranda kalıyor.
Sadece DP takılı --> Önceden kullandığım gibi direkt masaüstüne geliyor, kullanımda bir sorun yok BIOS giremiyorum.
HDMI + DP --> Bir kere BIOS'a girmemi sağladı ama tekrar denedim şu an bu da işe yaramıyor.
(BIOS girdiğimde kontrol ettim açık olan tek şey şu an EXPO. Fast Boot, CSM vesaire kapalı. Sorunun kaynağı ne hala belirsiz.)
HDMI + DP --> İkinci kez denediğimde Kurtarma ekranı beni karşıladı. ''Windows düzgün yüklenenmiş gibi görünüyor. '' yazısı. Kişisel bilgisayarımı yeniden başlat dedim ve masaüstüne erişebildim.
Gerçekten çok garip bir durum. Umarım gerçek bir çözüm bulabiliriz.
Evet şu anda sorunu tamamen çözdüm. Olayın HDMI ve DP'ı aynı anda takmayla hiçbir alakası yokmuş. Şu anda monitörün orijinal DP kablosu takılı bir şekilde shift ile yeniden başlatmayı denedim yine her zaman ki gibi siyah ekranda kaldı. Zaten siyah ekranda kaldığım zamanlar dikkat ettim monitörün beyaz yanması gereken düğmesi kırmızıya dönüyor. Ya sinyal alamıyor ya da bir hata orasını bilmiyorum artık. İşte bir kere monitör güç düğmesini aç kapa yaptığımda ışık beyaza dönüyor ve BIOS ekranı açılıyor. Üç dört kere denedim hepsinde aynı şekilde açıldı. Sorun kalmadı.
Sadece nedir Windows yükleme ekranını göremeden otomatik masaüstü geldiği için BIOS'a girmek için hep shift + yeniden başlat seçeneğini kullanmam gerekecek. Sorun yok yeter ki çözümsüz kalmayalım böyle ilerlerim artık.
@20424 Her ne kadar çözülmüş olsa da yarın eski monitörü getirip deneyeceğim. Bakalım onda hiç bu kadar uğraşmadan direkt Windows açılış ekranını görüp DEL ile BIOS'a girebilecek miyiz...
@Recep Baltaş @3613