Önce 8000 MT/s yapabiliyor mu diye VT3 (9000 saniye) yaptım. Akabinde tCL 32 denedim fakat soğutucunun konumundan ötürü (önde 24 pin güç bağlantısı, arkada sıvı soğutucu bloğu arasında dar bir alanda) bellekler çok iyi soğutulamadığından dolayı mecburen VDD kısmak zorunda kaldım. VDD kısınca bu sefer tCL 32 yapma şansım hiç kalmadı. Bu sebepten tCL 34 olarak devam etme kararı aldım ve bunu olabilecek en düşük hangi voltajda olabileceğini kontrol ettim. 1.6 VDD ile hata alınca, çok ufak bir buff ile 1.62 VDD seviyesinde kararlılığı yakalayabildim. 1 saat OCCT Memory ve 1 saat 45 dakikalık 1usmus_v3 v0.12.3 hatasız testlerle bunları teyit ettim.
VDDIO ile ilgili şöyle bir durum var: Ben BIOS üzerinden 1.45V girmeme rağmen boşta 1.49V, test sırasında max 1.52V olarak kendini yükseltiyor. Bunun sebebini anlayamadım
@Ayhan Dönmez .
8000MT/s 1:2 mod ve Memory Context Restore Disabled edildikten ve Burst 8X yapıldıktan sonra sistemin Boot süresi inanılmaz uzadı. Hatta o kadar uzadı ki ben ilk başta sistem kilitlendi ve açılmayacak zannettim. 1-2 dakikayı buluyor sistemin açılışı.
Tüm bunların ışığında IOD Hotspot max 56 derece, bellekler ise max 58 derece sıcaklığa ulaştılar.