B850M-K sisteme RAM timing önerisi

MAH0A 80

Üstün
MSI dan kurtulduk, şimdi Timing zamanı. Hedefim 8000 MT/s 1:2 mod. Bu anakartta bazı ayarlar fazla bölümlendirilmiş ve detaylı. İlk ASUS anakart deneyimim olduğu için biraz karışık geliyor. @Ayhan Dönmez hocam Timing haricinde BIOS içinde arka planda değiştirilmesi gereken ayarlar içinde fikir beyan edebilir misiniz? DF-C States vs. detaylar var. Hangisini ne için ne yapacağım konusunda işin mantığını kavramaya çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence ek ayarlar en son... Dahili grafik kapatıp girişmen lazım ilk etapta. 8000 için sadece primary kısmını değiştir, CL40-48-48-80 kalsın, kalanlara elleme. FCLK 2000 MHz, DRAM frekansı 8000 MHz, UCLK=MCLK/2 ile denemelere başla. Nitro kısmında 2-3-1 kalsın ilk, 1-3-1 en son bakarsın.

1:2 modun sorunu yüksek VDDQ, VDDP, VDDIO isteyebiliyor... Fazlası ya da azı stabiliteyi bozabilir. 1.45 VDDIO, 1.1/1.15 VDDP, 1.5 VDDQ denemeye başlanabilir. @MAH0A

Yine de işlemci veremiyorsa Apex'te dahi açamazsın, 2x16'da biraz daha zorluyor. 2x24 daha rahat IMC için. M-Die daha kolay A-Die'dan stabil etmesi yani 8000 ve üzeri ama A-Die kadar tolere edemiyor voltaj ve timing.

Son düzenleme:
Aktif soğutmayı unutma. Modlu Windows kuruldu. Armoruy crate falan kurduysan devre dışı bırak.
Her şey aktif hocam. Yalnız sıvı soğutucu bloğu RAM'lere yakın kaldığından NF-2 soğutucuyu tam merkeze koyamadım. Artık kontrol ederek ilerleyeceğiz. Zaten bu sıcakta stabilite yakalanabilirse bütün yıl gönül rahatlığıyla kullanabilirim. Şimdi test araçlarını ayarlıyorum.

Test sürecini aşırı uzatma bir de, 3-5 saat yeterli 2-3 araçtan. Diğer türlü sıcaklık kaynaklı hata veriyor zaten.

TM5 0.12.3 çok hassas, onda hata vermeyen diğerlerinde zor verir.

Test sürecini aşırı uzatma bir de, 3-5 saat yeterli 2-3 araçtan. Diğer türlü sıcaklık kaynaklı hata veriyor zaten.

TM5 0.12.3 çok hassas, onda hata vermeyen diğerlerinde zor verir.
Hocam ilk VT3 ile başlamayı düşünüyorum IMC testi için. 9000 saniye yapacaktım, 7200 mü yapayım?

İfadeler: X99
Hocam ilk VT3 ile başlamayı düşünüyorum IMC testi için. 9000 saniye yapacaktım, 7200 mü yapayım?

Fark etmez, süreleri kısa tut. 24 saat gereksiz, 30 derece tutmuyorsun modülleri. 5 saat P95, 5 saat bilmem ne gerek yok yani. TM5 25 Cycle ile bak, onu geçen diğerlerinde kolay kolay patlamaz.

RAM testleri PBO'ya çok spesifik değil, ona ayreten 9000 VT3 bakarsın, yeterli olur. @MAH0A Diğerleri için TM5 ile ilerle. PBO ve FCLK için VT3 bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…