Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
tRAS için tRCD + tRTP gibi bazı kurallardan/formüllerden bahsediliyor. Bu tür ilişkilere bağlı kalmadan her timing değerini ayrı ayrı test edip, sistemin stabil kaldığı mümkün olan en düşük değeri bulup kullanırsak herhangi bir sorun yaşar mıyız? Bellek testlerinden ve diğer stabilite testlerinden hatasız geçen bir ayar için bu timing ilişkilerine yine de dikkat etmek gerekir mi?

@vq35dett Bu şekilde mantıklı olacaktır... Nitro Burst 1X-1X bırakılabilir. tRC 36 stabil olmayabilir, stabiliteden emin olun. 36+36'dan 72 değerini de kullanabilirsin tRC. Bank Refresh modunu Mixed aldıktan sonra yazılı tRFC değerlerini deneyin, daha iyi sonuç alırsın. Voltajlar belirttiğim gibi olursa daha iyi olur. Dahili grafik kapalı kalması faydana olur. Forumdaki DDR5 rehberinden test araçları kısmında programlar paylaşıldı. Hazırladığım bir makale...

Eki Görüntüle 276065
Kusura bakmayın foruma ancak girebiliyorum. Dediklerinizi uyguladım, stabiliteyi test edip dönüş yapacağım size. Onun dışında VDDP 1.1 mV, VDDG CCD ve CDDG IOD manuel 1mV vermeme rağmen nedense ZenTimings'te gözükmüyor. CPU VDDIO normalde 1,45V fakat nedense 1,35V geçmiyor anlayamadım. vSoc 1,25 düşürürsem sistem stabilitem bozuluyor ondan dolay ellemedim.

Kusura bakmayın foruma ancak girebiliyorum. Dediklerinizi uyguladım, stabiliteyi test edip dönüş yapacağım size. Onun dışında VDDP 1.1 mV, VDDG CCD ve CDDG IOD manuel 1mV vermeme rağmen nedense ZenTimings'te gözükmüyor. CPU VDDIO normalde 1,45V fakat nedense 1,35V geçmiyor anlayamadım. vSoc 1,25 düşürürsem sistem stabilitem bozuluyor ondan dolay ellemedim.
vSoc değerini yüksek tutamak ve sıcaklık değerini kontrol etmemek kontrol altında tutmamak işlemci için çok kötü nedenlere neden olabilir öncelikle en önemli konudan başlayım dedim bunun yerine stabilite sorunu çözmek için ayarlamaları kısmak(FCLK, alt zamanlama ayarlarını kısmak) daha mantıklı olacaktır. CPU LoadLine calibration ve ya vsoc calibration ayarlarını Turbo ve ya ona eş değer gelen isimlendirme yapmak (Benim verdiğim örnek Gigabyte serisine özgü MSI da Mode 3 yapmak)