B850M-K sisteme RAM timing önerisi

Hocam bütün timingleri Auto alıp SC SD DD 1 yaparkende hata veriyor mevcut voltajlarla. Gear Enabled denemek lazım belki de.

SC SD DD, bu üçünü aynı kefeye koymayalım. SD-DD olanlar ayrı, SC apayrı. SD-DD 1 açar sende.
Tamam hocam SC 1 yapma derdimiz var o zaman mevcut durumda . Voltajları değiştirmeye gerek var mı teste başlamadan?

Hocam, dediğiniz gibi tWTRL ve tRDWR yüzünden sürekli Boot Failure hatası alıyorum muhtemelen ama tek tek denemekte fayda var.

@Ayhan Dönmez Gear Disabled konumda hiçbir timing ile SC 1 olamıyor, sistem safe boot atıyor. Şimdi Gear Enabled olarak test yapıyorum. Gear Disabled olarak boot ettiğinde TM5 1 Cycle bitmeden hata çıkıyordu. Gear Enabled konumda 1 Cycle geçildi ilk kez.

Fanların durumunu ve konumunu paylaşıyorum. Soğutucu blok ile ram soğutucu arasında hiç boşluk yok. Bellekler soğutucunun merkezinde değil.

Dosya Ekleri

• 20260824_192006.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 25
  • 20260824_193022.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

RAM'ın kendi heatsink'ini mi kastediyorsun boşluk yok derken?

Bu soğutucu yerine direkt fan dikip 1500 RPM döndersen daha iyi o halde senin senaryoda.

RAM'ın kendi heatsink'ini mi kastediyorsun boşluk yok derken?

Bu soğutucu yerine direkt fan dikip 1500 RPM döndersen daha iyi o halde senin senaryoda.
Hocam hem neredeyse heatsink, hem de sıvı soğutucu blok ile ram fanları arasındaki bitişiklik.

@Ayhan Dönmez Gear Enabled yapıldıktan sonra 16 dakikadır hata yok, test devam ediyor.

Hocam hem neredeyse heatsink, hem de sıvı soğutucu blok ile ram fanları arasındaki bitişiklik.

@Ayhan Dönmez Gear Enabled yapıldıktan sonra 16 dakikadır hata yok, test devam ediyor.

8200 dene bir de. FCLK stokta kalsın. CL'yi 2 tik artır.

Çok mantıklı olmamış, diğer kullananlarda bu sorun yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…