B850M-K sisteme RAM timing önerisi

8200 dene bir de. FCLK stokta kalsın. CL'yi 2 tik artır.

Çok mantıklı olmamış, diğer kullananlarda bu sorun yoktu.
8200 Gear Disabled olarak denedim, erkenden hata almaya başlıyor. VDDP 1.125 ve 1.15 yaptım ve VDDQ 1.55 çektim, yine hata alıyor 1 dakika içinde. Gear Enabled konumda denemek lazım.

8200 dene bir de. FCLK stokta kalsın. CL'yi 2 tik artır.

Çok mantıklı olmamış, diğer kullananlarda bu sorun yoktu.
Şimdilik bu şekilde kullanıma devam edeceğim. Belleklerin 60 derecede stabil kalabildiğini gördük. Keza IOD Hotspot ara ara 60 zorladı. Orada da sorun yaşamadık. Bütün olay Gear gibi görünüyor. Testte 20. dakikadayız.

Enabled dene zaten, disabled senin koşulda uygun değil.
Hocam şu test bitsin. Emin olalım. Ondan sonra denerim 8200 MTs. Voltaj artırımı yapayım mı test ederken VDDQ ve VDDP için?

Hocam şu test bitsin. Emin olalım. Ondan sonra denerim 8200 MTs. Voltaj artırımı yapayım mı test ederken VDDQ ve VDDP için?

İsterse vereceksin, bundan sonrası için yardımcı olmak zor. Sınırlar belli, üst sınırlara göre takılırsın. 8200-2200 fena değil. Gear açık kalır.

Senin düşmanın sıcaklık, Arctic dikip 1500 döndersen sorun kalmazdı. Jonsbo bu koşullar altında sana yaramamış. @MAH0A

İsterse vereceksin, bundan sonrası için yardımcı olmak zor. Sınırlar belli, üst sınırlara göre takılırsın. 8200-2200 fena değil. Gear açık kalır.
8200 de FCLK eşlenemiyor sanırım. 2050 seçeneği yok. 2200 FCLK stabil olmayabilir belki bende. Çip açıyor ama stabil mi bilemiyoruz. Yüksek VSOC ile denedik 2200 FCLK. Gerçi bu sefer VMisc artırıp VDDG basabiliriz stabil etmek için. Çok uzmanlığım yok ama az çok fikir olarak böyle düşünüyorum. Siz ne derseniz ona göre davranırım.

Önce stok FCLK ile bakman lazım, 2200 stabil edilir sende yüksek ihtimalle. 1.2 VSOC açar gibi. 1.25 ve üzeri açmıyordur, IOD da sıcak. RAM'leri düzgün soğutsan 8200 7-24 kullanırsın diye düşünüyorum. 60 dereceler çok mantıklı değil yüksek frekans ve voltajda. Stabil tutamazsın gibi, gereğinden fazla sıkı olduğu her senaryoda problem çıkar.

Jonsbodan en fazla %30 verimlilik alıyorumdur mevcut durumda. CL32 açabilirdim ama koşullar malum.

Hocam her testte 60 derecede falan yaptım. Hiçbiri hata vermedi. OCCT falan da baktım. Onda da hata yok. En son 9000 saniye VT3 patlattım. Onda da hata yok ve sonuçlar birbirine çok yakın seyretti.

mATX ile ATX arasında montaj farkı yoktu sanırım, vida delikleri düşündüğünde. Bu soğutucu açısından.

Hocam her testte 60 derecede falan yaptım. Hiçbiri hata vermedi. OCCT falan da baktım. Onda da hata yok. En son 9000 saniye VT3 patlattım. Onda da hata yok ve sonuçlar birbirine çok yakın seyretti.

Farkındayım ama 60 yerine 45 olsa inan ki çok şey değişiyor. Bunu sonrasında anlıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…