B850M-K sisteme RAM timing önerisi

tRTP 10 kaynaklı sıkıntı olabilir belki Gear kapalı iken... SC mevzusunu direkt stok timing'lerde denemedende fayda var sil baştan.
Baktım ona. Gear Disabled iken SC 1 hata veriyor ya da safe boot atıyor.

WRSCL 1 kaynaklı olabilir mi? Hiçbir koşulda SC 1 açılamamasını anlam veremedim sende...
Hocam tüm timingler Auto iken sadece SC 1 dahi açmıyor sistem. Timingten bağımsız yani durum. Gear Disabled patlıyor direk.

Hocam tüm timingler Auto iken sadece SC 1 dahi açmıyor sistem. Timingten bağımsız yani durum. Gear Disabled patlıyor direk.

Anladım... İşin memory controller tarafı da var, kit spesifik düşünmemek lazım. Açamıyorsa açamıyordur. Gear o yüzden var, üste atıyor.

ARd 0 stabil etmeye çalış, VSOC ve VDDP isteyebilir. tRCD 44 dene bir de.

tRDWR testte şuan. ARd 1. Test bitince işe gideceğim, dönüşte devam ederim tRCD ve ARd 0 denemesine.

Testi bitirmekten ziyade 3-5 dakika bak, kısa vadede anlaşılır bu timing'ler. ARd 0 keza öyle.

tRCD 44 de bak seriden...
Hocam vaktim dar . Akşam daha rahat yapabilirim.

tRDWR 18 dahi hata sebebi.

@Ayhan Dönmez tRDWR 20 bırakıyorum. Belki diğer zamanlamalar olabilecek en sıkı hallerinde olduğu için indiremiyorumdur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…