B850M-K sisteme RAM timing önerisi

Bize bu RAM'den şart hocam. Millet at koşturuyor. Neden EOL oldu bunlar?

1.4'te CL26 çıkartamaz firma, sınırlı sayıda üretildi. Onu da vaktiyle almadık, o zamanın piyasasına göre gereksiz pahalıydı... 6400 CL30 6K iken bu 10K olarak çıktı piyasaya. Çıkar çıkmaz ilk 1 hafta içerisinde tüm TR'de tükendi zaten. Sinerji, İtopya, Vatan hepsi getirtmişti...

@MAH0A Farkın bu denli olacağını akıl edemedik, yapacak bir şey yok... Treni kaçırdık.

Şimdi 1.45 CL26 üretiyorlar, onların herhangi birinin 1.4 CL26 açma ihtimali var mı?

@MAH0A CL28 açıyor bu arada... CL26 var sırada.

Şimdi 1.45 CL26 üretiyorlar, onların herhangi birinin 1.4 CL26 açma ihtimali var mı?

Watercool ile evet, normal koşullarda hayır... 1.4 ile yarışamaz hiçbiri, 1.4 olanlardan çünkü 1.35'te CL26 stabil olan var oda sıcaklığında...

O zamanki üretimle şimdinin arasında fark mı var? Yani biraz mantıksız geldi bana.

Fark var, işlemcilerde de batch bakılıyor... Her üretim bir olmuyor, insanlar tercih ederken üretime göre seçer silikon için hatta. Bu da bir diğer yöntem, körleme alırsan %1 şansın var bu tarzda profillere.

Fark var, işlemcilerde de batch bakılıyor... Her üretim bir olmuyor, insanlar tercih ederken üretime göre seçer silikon için hatta. Bu da bir diğer yöntem, körleme alırsan %1 şansın var bu tarzda profillere.
Çok nadir ihtimal o zaman 1.45 CL26'nın o kadar iyi denk gelmesi. Benim 1.4 CL28 muhtemelen 1.45 CL26 yapamayan en iyi CL28'lerden biri, o yüzden belki iyi götürüyorum. Yani ben 1.45 CL26 alsam belki 1.44 bile yapamayabilir. Benim durumumda sanırım riske gram değmez hele fiyatlar bu haldeyken. 1.4 çıkması lazım yeniden

O zor çıkar... Sende soğutma problemi var, iyi soğutmadığın müddetçe çok anlamı yok... Olduğu kadar demek lazım.

Amca son gönderide yine bize saplamış... Cevap niteliğinde bir video çekmemiz lazım amcaya... Yiğenler olarak kanıtları atmanız lazım yeri geldiğinde. Hurafe ve cehalet diyor bu uğraştığımız işe. @MAH0A

O zor çıkar... Sende soğutma problemi var, iyi soğutmadığın müddetçe çok anlamı yok... Olduğu kadar demek lazım.
Artık az çok anladım hocam sayenizde. AIO soğutucu seçerken bile kriterler olacak. Blok kesinlikle RAM'e yakın olmamalı. Ona göre küçük seçilmeliymiş. Sonraki nesil çıkana kadar bekleyeceğim. Şu haliyle bile aslında bana yeter gibi görünüyor. Zaman gösterecek. Millet daha 6400 yapamıyor, biz 8000'e takla attırıyoruz.

8000-8400 çok zor forum ortamında, uzaktan imkansıza yakın. İyi açtın yine de o yüzden... Birebir ilgilenmedikçe ve sürece hakim olmadıkça 1:2 mod uğraşılmaz... 2 CCD işlemcide çok daha iyi 1:2 mod ama sen FPS rekabetçi takıldığın için yüksek MCLK senin önceliğin olacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…