Avni

Çalışkan
Öncelikle merhaba ben 17 yaşında bir gencim ve sizlerden bir konu için yardım istiyorum. Babamı annemi aldatırken yakladım evet telefondan mesajlarını yakaladım. Bunu ortaokulda da yakalamıştım cinsel içerikli olarak ama aklım yetmediği için o zaman bir şeyler düşünmemiştim.

Öncelikle nasıl yakaladığım hakkında bilgi vereyim. Babam bir gün telefonunu arabada unutmuştu ve benden de gidip almamı istemişti. Ben de gittim telefonu elime aldım. Tam arabadan ineceğim bir bildirim geldi ve bende merak edip baktım. Çalıştığı işle alakalı rehbere kaydetmiş. Normalde mesajlar umurumda olmaz ama bir kadın tarafından geldiği için mesajı açıp baktım ve işte o mesajları gördüm.

Birkaç dakika kendime gelemedim, yanımda telefon olmadığı için de çekemedim ve babam şüphelenmesin diye o günü öyle kapattım. Sonra yine bir an oldu ve telefona bakma şansım oldu. Ben de o anda gittim her şeyi çektim. Annem şu anda bu olanları bilmiyor. Benim şu an aklım ve kafam çok karışık, doğru düzgün karar veremiyorum.

Size de bunun için geldim. Ne yapmam gerekiyor? Annemle babamı boşayım mı yoksa yoluma mı bakayım? (benden ekstra olarak 8. sınıf bir kardeşim var)

Son düzenleyen: Moderatör:
Of. Her zaman doğruların söylenmesi gerektiğini savunmuşumdur ilişkilerde, ancak cehalet bazen bir mutluluk kaynağı. Dostum, annenin yaşı kaç? Belli bir yaşa ulaşmış ise söylemen gerektiği hakkında biraz kararsızım açıkçası. Belki de geri kalan hayatını bu aldatmayı bilmeden geçirmesi daha mantıklıdır. Ama belki de o babanın aldattığı kadın ile iletişime geçebilirsin bilmiyorum ne işine yarar ama olayların arka planını biraz daha öğrenmiş olursun. Çok da anlasamayan bir aile iseniz söylemen daha mantıklı gibi. İnan cok etkilendim cünkü benim de süphelerim var, kimse yanıt yazmayınca birazcık destek cıkmaya calısmak istedim. Allah yardımcın olsun.

Aile dağılması psikolojik olarak çok kötü bir şeydir eminim. Hem kardeşinin hem de senin sınav senen. Bence babanı uyarmalısın annenin haberi olmadan. Ama kanıtları silme sakın elinde dursun ne olur ne olmaz. Allah yardımcın olsun çok zor bir durum.

Of. Her zaman doğruların söylenmesi gerektiğini savunmuşumdur ilişkilerde, ancak cehalet bazen bir mutluluk kaynağı. Dostum, annenin yaşı kaç? Belli bir yaşa ulaşmış ise söylemen gerektiği hakkında biraz kararsızım açıkçası. Belki de geri kalan hayatını bu aldatmayı bilmeden geçirmesi daha mantıklıdır. Ama belki de o babanın aldattığı kadın ile iletişime geçebilirsin bilmiyorum ne işine yarar ama olayların arka planını biraz daha öğrenmiş olursun. Çok da anlasamayan bir aile iseniz söylemen daha mantıklı gibi. İnan cok etkilendim cünkü benim de süphelerim var, kimse yanıt yazmayınca birazcık destek cıkmaya calısmak istedim. Allah yardımcın olsun.

Bizden 1-2 nesil öncekilerin kaderi hep aynı; kadın erkeğe bağlı yaşar, bir açık yakalasa bile çocuklarını düşündüğü için ses etmez.
Herkes bir değil tabii ona sözüm yok fakat genel durum böyle, belki annesi farkında bile olabilir.
Benim, sizin ve arkadaşın kuracağı evlilikte çocuklar rahatlıkla bu olayı anlatabilir aldatılan ebeveynine, çünkü iki tarafta çalışıyor vaziyette olacak, kimse birisine bağlı olmadan.
Bu durumda kimsenin mesaj yazmaması normal, dediğim gibi aile yapısı çoğu kişide aynı ve söylediği takdirde hiçbir şey de olmayabilir. Sadece annesi üzülür bu durumda.
Söylememesi en azından şu anlık en doğrusu şahsımca çünkü sınav seneleri ve küçük kardeşi var. Arkadaş üniversiteye gittiği takdirde olan küçük kardeşine olacak.
Benim için en doğru olan babasıyla cesur şekilde kanıtları göstererek konuşup aklını başına getirtmesi.

Bizden 1-2 nesil öncekilerin kaderi hep aynı; kadın erkeğe bağlı yaşar, bir açık yakalasa bile çocuklarını düşündüğü için ses etmez.
Herkes bir değil tabii ona sözüm yok fakat genel durum böyle, belki annesi farkında bile olabilir.
Benim, sizin ve arkadaşın kuracağı evlilikte çocuklar rahatlıkla bu olayı anlatabilir aldatılan ebeveynine, çünkü iki tarafta çalışıyor vaziyette olacak, kimse birisine bağlı olmadan.
Bu durumda kimsenin mesaj yazmaması normal, dediğim gibi aile yapısı çoğu kişide aynı ve söylediği takdirde hiçbir şey de olmayabilir. Sadece annesi üzülür bu durumda.
Söylememesi en azından şu anlık en doğrusu şahsımca çünkü sınav seneleri ve küçük kardeşi var. Arkadaş üniversiteye gittiği takdirde olan küçük kardeşine olacak.
Benim için en doğru olan babasıyla cesur şekilde kanıtları göstererek konuşup aklını başına getirtmesi.

Demek istediklerimi daha açık ve temiz şekilde dile getirmişsiniz, teşekkür ederim ve katılıyorum.

Merhaba,

Senin ve kardeşinin sınav senesi olduğu için etkilenirseniz başarı ve psikolojik anlamda çökersiniz. Şu an söylemek mantıklı değil, sınavı atlattıktan sonra kardeşin ve annenle kanıtlarla beraber konuş. Annenin bunu bilmeye hakkı var.

Benim de babam annemi aldattı 1 sene önce. Ben de kendi anımı anlatmak istiyorum. Ben babamla aynı iş yerinde çalışıyordum ve bir gün bir telefon fark ettim. Samsung Galaxy Note 5 olması gerekiyor. Her neyse, ben de telefona baktım ve babamın kadınlarla olan mesajlaşmalarını gördüm. Ertesi gün daha detaylı baktım. Ben bu yarayı 1 yıldır taşıyorum. Umarım sen de en yakın zamanda bu şoktan kurtulursun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Annemle babam görücü üsulu evliler ve akraba evliliği. İki tarafta annem de babam da evlenmek istemiyorlarmış sonra babaannem ile anneannem bunları evlendirmişler yani evin içinde aile ortamı olduğu söylenemez. Babam işe giderken gelir yatana kadar ya televizyona bakar ya da telefona annem de gider başka oda da telefona bakar. Bir bakımdan aynı evin içinde iki yabancı gibiler ve aile ortamı olduğu söylenemez.

Annemle babam görücü üsulu evliler ve akraba evliliği. İki tarafta annem de babam da evlenmek istemiyorlarmış sonra babaannem ile anneannem bunları evlendirmişler yani evin içinde aile ortamı olduğu söylenemez. Babam işe giderken gelir yatana kadar ya televizyona bakar ya da telefona annem de gider başka oda da telefona bakar. Bir bakımdan aynı evin içinde iki yabancı gibiler ve aile ortamı olduğu söylenemez.

Ve hala arada babamın telefonuna baktığında başka kadınlara güzellik tarzında çok fazla hitap içinde bulunduğunu yakalıyorum ve artık sabrım taşmak üzere.

Ve hala arada babamın telefonuna baktığında başka kadınlara güzellik tarzında çok fazla hitap içinde bulunduğunu yakalıyorum ve artık sabrım taşmak üzere.

O halde, annenin bunu bilmeye hakkı var diye düşünüyorum. Ama önce sınav döneminiz bitsin, öyle.

Annenin ekonomik bağımsızlığı ya da arkasında durabileceği anne-baba ya da kardeşi varsa söyle.