Selamlar,
CS50x Harvard Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri profesörü tarafından öğretilen bilgisayar bilimlerine giriş kursudur. Senelerdir, her sene günceli çekilerek, devam ettirilmektedir. Sıfırdan başlayacaksanız kesinlikle buradan başlayabilirsiniz.
David Malan gerçekten çok iyi bir hoca, kurs olanakları ise (videolar, materyaller, ödevler, projeler) herhangi bir kursun çok ilerisinde. Bu kurs ile bilgisayar bilimlerine giriş yapıp, kursun yanılmıyorsam 7-8. haftalarında da web geliştirme ortamı hakkında kendinizi geliştirebilirsiniz.
Ben bu adımı atlayıp sadece belirttiğim konuda çalışmak istiyorum derseniz yine aynı organizasyonun
database SQL kursuna ya da
web programming kursuna göz atabilirsiniz.
Bilgi seviyenizi ve amacınızı bilmediğim için size direkt dünyanın en iyi kursunu önerdim.
Bu tür işler sadece okumakla, dinlemekle olmuyor, uygulama da yapmak gerekiyor. Attığım kurslar sizden işlediğiniz konuyla alakalı problemler çözmenizi istiyor ve bu sayede gerçekten öğrenme imkanı elde ediyorsunuz. Üstelik bu kursları başarıyla tamamlayabilirseniz onaylı sertifika alıp ortamlarda hava basabilirsiniz.
Ve tabii ki ücretsiz.
Başarılar.