652

Çalışkan
Merhaba. Backend temelleri için bir kurs/kaynak arayışı içindeyim. Programlama dili veya Framework'ü aramıyorum. API nedir, apiler nasıl Client ile anlaşır, alınan veriler server tarafında nasıl bir işlem görür, protokoller nelerdir? Vb tarzı şeyleri öğrenmek istiyorum.
Aslında bu kursu buldum ama Udemy hesabım yok ve biraz pahalı geldi, bana bunun dışında ücretsiz video/web sitesi önerir misiniz? Bunları bilmeden backend kısmına girmenin bir mantığı olduğunu düşünmüyorum.

Selamlar,

CS50x Harvard Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri profesörü tarafından öğretilen bilgisayar bilimlerine giriş kursudur. Senelerdir, her sene günceli çekilerek, devam ettirilmektedir. Sıfırdan başlayacaksanız kesinlikle buradan başlayabilirsiniz.
David Malan gerçekten çok iyi bir hoca, kurs olanakları ise (videolar, materyaller, ödevler, projeler) herhangi bir kursun çok ilerisinde. Bu kurs ile bilgisayar bilimlerine giriş yapıp, kursun yanılmıyorsam 7-8. haftalarında da web geliştirme ortamı hakkında kendinizi geliştirebilirsiniz.
Ben bu adımı atlayıp sadece belirttiğim konuda çalışmak istiyorum derseniz yine aynı organizasyonun database SQL kursuna ya da web programming kursuna göz atabilirsiniz.
Bilgi seviyenizi ve amacınızı bilmediğim için size direkt dünyanın en iyi kursunu önerdim. :) Bu tür işler sadece okumakla, dinlemekle olmuyor, uygulama da yapmak gerekiyor. Attığım kurslar sizden işlediğiniz konuyla alakalı problemler çözmenizi istiyor ve bu sayede gerçekten öğrenme imkanı elde ediyorsunuz. Üstelik bu kursları başarıyla tamamlayabilirseniz onaylı sertifika alıp ortamlarda hava basabilirsiniz. :) Ve tabii ki ücretsiz.

Başarılar.