Yapay zekâ mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olarak kendim bir mobil oyun geliştiriyorum, 1-2 hafta içinde son sürümde olacak.
İstisna yasası ile yayınlasam bile aylık 10k Bağ-Kur ödemem gerekiyor, hani ne kadar kazanacağım da belli değil. Gidip 100 TL kazanacaksam Bağ-Kur ödeyemem zaten. Bağ-Kur ödeyecek maddi durumum yok, bir çözüm yolu bilen var mıdır acaba?
Prim desteği nedir?
12 ay boyunca 18-29 yaş arasındaki girişimcilerin prim ödemeleri devlet tarafından karşılanıyordu, 2025 yılı itibarıyla aylık Bağ-Kur primi 7.671, 38 TL olup, yıllık toplam destek tutarı 92.056, 56 TL' olan prim desteği yürürlükten kaldırıldı.
Oyun geliştiricilerini örnek alalım.
Steam'de yayımladıkları bir oyundan 3.000 TL kazandıklarını varsayalım.
Steam bu gelirin %30'unu keser ve geliştiriciye 2.100 TL kalır.
Bu tutar üzerinden şirketi olan geliştiricinin yaklaşık (KDV+ Gelir vergisi) %20–%35 aralığında bir vergi yükü oluşur ve 420–735 TL arasında ek kesinti...
Prim desteği nedir?
12 ay boyunca 18-29 yaş arasındaki girişimcilerin prim ödemeleri devlet tarafından karşılanıyordu, 2025 yılı itibarıyla aylık Bağ-Kur primi 7.671, 38 TL olup, yıllık toplam destek tutarı 92.056, 56 TL' olan prim desteği yürürlükten kaldırıldı.
Oyun geliştiricilerini örnek alalım.
Steam'de yayımladıkları bir oyundan 3.000 TL kazandıklarını varsayalım.
Steam bu gelirin %30'unu keser ve geliştiriciye 2.100 TL kalır.
Bu tutar üzerinden şirketi olan geliştiricinin yaklaşık (KDV+ Gelir vergisi) %20–%35 aralığında bir vergi yükü oluşur ve 420–735 TL arasında ek kesinti...
o da olur da yayınlayamıyorum ki para çekmesem storede bıraksam bile bağkur ödenecek diyor mobil oyun olduğu için istisna belgesi şartlarına gidiyor hani belgeyi zaten bağkur ödeyen ya da emekli birinin üzerine alıp onun adına çıkarabiliyorsam ona da okeyim
O da olur da yayınlayamıyorum ki para çekmesem Store'de bıraksam bile Bağ-Kur ödenecek diyor mobil oyun olduğu için istisna belgesi şartlarına gidiyor hani belgeyi zaten Bağ-Kur ödeyen ya da emekli birinin üzerine alıp onun adına çıkarabiliyorsam ona da okeyim.
ders hocam var + oyun geliştirme bölümündeki hocaları da yoklarım da o topa girmeden istisna belgesini emekli ya da halihazırda bağkur ödeyen birinin üzerine çıkarıp onun adına yayınlamayı planlıyorum