Yani telefon kabloları arasında öyle ahım şahım bir fark olmuyor cebine uygun olanı al çek.

Veya CAT6 vb. kablonun içerisinden iki kablo ayırıp ucuna RJ11 çakıp kullanabilirsin.

Hocam tel kalitesi fark ediyor 2 farklı kablo denedim geçmişte almıştım ikisi de farklı değer veriyor, gerilime dayanılkı arıyorum bu yüzden.

Tamam etsin etsin de telefon kabloları öyle çok kaliteli çıkmıyor zaten. Ne alırsan al 20/30 metreyi aşmadığın sürece öyle aşırı bir fark olmayacak aralarında.

Çözümü söyledim zaten cat5/6/7 kablo al, örnek olarak mavi-beyaz ve maviyi çıkar RJ11 sokete çak, öbür ucundaki mavi-beyaz ve Mavi'yi internet kutunda sana etiketlenmiş kablolara bağla devam et.

DSL için yapabileceğin maksimum şey bu, şahsen telefon kablosunun kalitesi diye kazıklanmaya da gerek yok. Geçen sene başında öğrenci evine DSL kablo çekmem gerekiyordu elektrikçiler kalitesiz 15, kalitelinin metresi 20₺ diyordu; 40 metre lazımdı kalitesiz 600₺,kaliteli 800₺ ediyordu üstüne de bir o kadar işçilik istemişlerdi. Ben de 220₺'ye aldım internetten çektim kabloyu çatır çatır çalışıyordu.

Kalitesizle 45Mbps alıyordum, kaliteli olsaydı ne olacaktı 50/55 görecekti. Keza şu anda evimizde bildiğin 0,5mm ses kablosu kullanıyoruz dsl için.

Tamam etsin etsin de telefon kabloları öyle çok kaliteli çıkmıyor zaten. Ne alırsan al 20/30 metreyi aşmadığın sürece öyle aşırı bir fark olmayacak aralarında.

Çözümü söyledim zaten cat5/6/7 kablo al, örnek olarak mavi-beyaz ve maviyi çıkar RJ11 sokete çak, öbür ucundaki mavi-beyaz ve Mavi'yi internet kutunda sana etiketlenmiş kablolara bağla devam et.

DSL için yapabileceğin maksimum şey bu, şahsen telefon kablosunun kalitesi diye kazıklanmaya da gerek yok. Geçen sene başında öğrenci evine DSL kablo çekmem gerekiyordu elektrikçiler kalitesiz 15, kalitelinin metresi 20₺ diyordu; 40 metre lazımdı kalitesiz 600₺,kaliteli 800₺ ediyordu üstüne de bir o kadar işçilik istemişlerdi. Ben de 220₺'ye aldım internetten çektim kabloyu çatır çatır çalışıyordu.

Kalitesizle 45Mbps alıyordum, kaliteli olsaydı ne olacaktı 50/55 görecekti. Keza şu anda evimizde bildiğin 0, 5mm ses kablosu kullanıyoruz DSL için.

Hocam kablolar sinyal zayıflamada çok fark ediyor ayrıca dün 2 kablo denedim birisi 7.3dB diğeri 8.0dB verdi ikisi de 3 metre ama malzeme kötü olunca çok fark ediyor bu değer ne kadar düşük olursa o kadar iyi.

Hocam kablolar sinyal zayıflamada çok fark ediyor ayrıca dün 2 kablo denedim birisi 7.3dB diğeri 8.0dB verdi ikisi de 3 metre ama malzeme kötü olunca çok fark ediyor bu değer ne kadar düşük olursa o kadar iyi.

E biz de bundan sebep cat5/6 bir kablodan yap diyoruz ya. Basitinden elinde boşta duran bir Ethernet kablosuyla yap testi.

Ethernet kablosuna RJ11 çakıp kullanmadığın sürece iki köken telefon kablolarında çok bir fark göremeyeceksin. Bu kabloların uzun mesafede sinyal kaybı oranı da düşük olmasından dolayı kafan rahat olacaktır.