Baldur's Gate 3 mod ile başarımlar nasıl etkinleştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Seraphenthia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 672
  • Etiketler Etiketler
    hata

Seraphenthia

Yetkin
Baldur's Gate 3 için "Enable Achievements with Mods" yapabilmek adına Nexus'tan, Achievement Enabler ve Native Mod Loader bu modları yükledim ve doğru yerlere yapıştırdım ama bu uyarıyı aldım:

Ardından bu ikisi olmayınca How to Enable Achievements with Mods burada yazan şeyleri yapmaya başladım ve buradaki adımları dediği şekilde yapmama rağmen yine aynı uyarıyı aldım. Daha önce mod kurmamış birisi olarak da hatam nerede, neyi yanlış yaptım bilemiyorum. Belki de bu uyarıyı vermesi normal olanıdır, hiç bir fikrim yok. Ne yapmam lazım düzgünce çalıştırabilmek için? Yakın zamanda bu işlemi yapmış ya da bu konularda bilgili birisi yardımcı olursa, sorularıma cevap verirse çok mutlu olurum. (ChatGPT'ye yaptırmaya çalıştım ama o da bir işe yaramadı.)

@Kedicik "Native mod loader"ı kurdum ve uyarı vermedi.

Şimdi de "Achievement Enabler" kuruyorum.

@Kedicik Dediğimi de kurdum ve son hali böyle bin'in içi.

Ve hala uyarı alıyorum. "Native mods" klasörünü değil de içindekileri mi yapıştıracağım Bin'e? Attığın videoda adam klasörü yapıştırmış.

Düzenleme: Klasörün içindekini yapıştırsam bile uyarı aldım. Sorun başka bir yerde galiba.

Son düzenleme:
Klasörün içindekini yapıştırsam bile uyarı aldım. Sorun başka bir yerde galiba.
Achievement Enabler'la ilgili her şeyi kaldırıp Vortex kullanarak indirmeyi dener misin? Mod sitesinde nasıl yapılacağı yazıyor fakat bir sorun olursa yazarsın. Ayrıca modu kaldırınca tekrar hata alıp almadığını kontrol edip devam et işleme.

İnan bana, gram Vortex'in hataları ile uğraşasım yok. Biraz araştırma sonunda da bu modun artık çalışmadığını öğrendim, güncellenene kadar Nexus'taki modu kullanamayacağız. Script Extender üzerinden nasıl bir kurulum yaptın, bilmiyorum. Bir de o şekilde deneyelim.

Öncesinde kurduğumuz iki modu kaldırıp oyunun dosyalarını doğrula. Sonrasında Script Extender'ı indir.
(Kurulum için C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Baldurs Gate 3\bin klasörüne gidip DWrite.dll dosyasını buraya at.)

Oyuna gir, oyun açıldıktan sonra oyunu kapat ve tekrar aynı klasöre gidip "ScriptExtenderSettings.json" dosyasının oluşup oluşmadığına bak. (Buradan sonrası senin yaptığın işlemle aynı.)

Dosya varsa içini aç ve içindeki yazıları aşağıdaki şekilde değiştir, yoksa kendin yap ve içine şu kodu yapıştır:
Kod:
{
"CreateConsole": true,
"EnableAchievements": true
}

Kaydet ve oyuna girmeyi dene.

Not olarak, konunu görmem için "Beğenmeme" emojisi atman gerekmiyor. Sana yardım etmek zorunda değilim, kendim istediğim için yardım etmeye çalışıyorum.

@Kedicik Cevap vermek zorunda değilsin zaten. Fakat, 2 mesaj önce "bir sorun olursa yazarsın" dediğin için ve ben de bir sorun olduğundan dolayı yazdığım için ister istemez bir karşılık bekliyorum. Son yazdığım şeye bir üzgün surat atman dahi yeterdi.

Fakat 2 mesaj önce "Bir sorun olursa yazarsın." dediğin için ve ben de bir sorun olduğundan dolayı yazdığım için ister istemez bir karşılık bekliyorum.
Sen de haklısın, kimi zaman unutuyorum konuları. Tekrar etiket atabilirdin ama garip hissettiriyor birini iki defa etiketlemek, kendimden biliyorum. Şu sıra kafam çok dolu, bazen mesajları görsem bile yanıtlamıyorum. Kafam doluyken saçma yanıtlar verebiliyorum çünkü.
Senin sorununu da çözebilmeyi çok isterdim, arada bi' araştırıyorum da ama farklı bir çözüm yolu bulan olmamış. Nexus'taki modların patch 7 ile çalışmaz hâle geldiği söyleniyor. Script Extender son çare gibi maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…