Fitgirl diye insan canlısı bir site var. Ben de ilk defa duydum. Baya şaşırdım tüm oyunlar bedavaymış. Oradan indirebiliyorsun. 🙃
Ekstrem bir durum olmadığı sürece korsana yönelmeyi düşünmüyorum. Korsan indirecek olsam konusunu açmam zaten. Ki anlaşılan öyle yapacağım herhalde çünkü ucuza satılan bir kod falan yok ortalıkta. Ya da parayı basıp alacağım.

Larian firması 3. satıcılara key satmıyor bildiğim kadarıyla o yüzden direkt ucuza alabileceğiniz bir yer yok. Belki indirimli hesap bakiyesi bozduran kişileri bulabilirseniz ya da bunu yapan aracı bir uygulama vardı onu bulabilirseniz %15-%20 ucuza alabilirsiniz. Lakin BG3 zaten ucuza satılan bir oyun, parasını sonuna kadar hak ediyor. Oyundaki ana karakterleri oynayabilmek ve 2 senaryosunu(normal ve Dark urge) oynayabilmek için 2 fefa bitirilmesi gerekiyor bu da aşağı yukarı 200 saat yapıyor zaten. Saati 5₺ bir eğlence için bedavadan pahalı.

Bu arada tekrar tekrar yazıyorum ama planet.ru'muş oymuş buymuş hesap satın alma saçmalığına kimsenin girmesini önermiyorum. Oyun almanın amacı yapımcıyı desteklemektir bunu yaptığınızda ise yapımcıya para falan gitmiyor. Eğer böyle bir düşünceniz yoksa o zaman gidin FitGirl, dodi, skidrow gibi sitelerden oyunu indirin, en azından asalak gibi 0 maliyet ile oluşturdukları hesapları binlerce kişiye satan kişileri zengin etmezsiniz ve cebinizden para çıkmaz.

Selamlar. Bildiğiniz gibi Steam Yaz İndirimleri başladı. Bu indirimlerde de Baldur's Gate 3'ü almayı planlıyordum lakin oyun 28 dolar yani yaklaşık 1000 TL. Açıkçası Steam üzerinden alasım gelmiyor çünkü oyun pahalı. Oyun her ne kadar iyi olsa bile 1000 TL vermeyi göze alamıyorum. Sorum şu ki, bu oyunun ucuza satıldığı bir site var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.
Hocam ver bence paran varsa, 28 dolara en iyi deneyimlerden birini sunuyor oyun. Bağımlısı ediyor, 100 küsür saat gömülebilecek bir oyun. Daha fazlası bile çıkar. 1000 TL çok olabilir, ama bu oyuna değil size öyle söyleyeyim.

Sorunuza gelecek olursam, çok extrem bir indirim yapan yerler ne yazık ki yok. Eskiden idi key işleri, şimdi pek fark olmuyor.

Basit matematik; 1000 TL ile 5 defa sinemaya gidebilirsiniz. 5 defa 2 saatlik bir filme gitseniz 10 saat yapar. Baldur's Gate 3'ü çok daha uzun saatler oynayabilirsiniz. Hmm.. Evet, biraz saçma oldu.

Oyun o kadar iyi ki sırf yapımcıları desteklemek adına bile verilir bu para.
Adamlar GOTY seçildi, desteğe ihtiyaçları var mıdır ustam sence :) Paranın içinden geçiyor herifler, durumu olmayan birisinin yapımcı desteklemek için, hele ki böyle küçük kadrolarla büyük işler yapan yapımcıları desteklemek için, 1000 birime oyun alması çok saçma. Değerse al, değmezse alma.

Adamlar GOTY seçildi, desteğe ihtiyaçları var mıdır ustam sence :) Paranın içinden geçiyor herifler, durumu olmayan birisinin yapımcı desteklemek için, hele ki böyle küçük kadrolarla büyük işler yapan yapımcıları desteklemek için, 1000 birime oyun alması çok saçma. Değerse al, değmezse alma.

Ben firmanın desteğe ihtiyacı olduğunu kastetmedim. Oyun çok geniş, kapsamlı ve günümüz oyunlarında çığır açacak derecede iyi. Bu denli iyi bir iş için zaten insan hayranlık duygusuysa stüdyonun hakkını teslim etmek adına bu fiyat ödenebilir.

Adamlar GOTY seçildi, desteğe ihtiyaçları var mıdır ustam sence :) paranın içinden geçiyor herifler, durumu olmayan birisinin yapımcı desteklemek için, hele ki böyle küçük kadrolarla büyük işler yapan yapımcıları desteklemek için, 1000 birime oyun alması çok saçma. Değerse al, değmezse alma.

Adamlar GOTY seçildi diye oyunu alınmasın mı bu nasıl bir mantık? Adamlar sektörün ilerisinde, AAA oyun çıkartanların bile "bu oyun istisna yeni çıkacak oyunların bu kadar iyi olmasını beklemeyin" diye açıklama yapmasına sebebiyet olan bağımsız bir stüdyo. Adamlar bir kişinin tek başına en azından 200 saat doya doya oynayabileceği hiçbir boş content olmayan dolu bir evren yaratmış. Bu oyunu 70$'a bile satsalar yok satacak iken 28$ gibi bir fiyattan satıyorlar. Güzel iş yapan adama emeğinin karşılığı verilir bu gayet basit bir denklem. 1000 birim hesabı yapılması da saçma 2 kebap yesen 1000₺ ödüyorsun zaten.

Kaynak yok ama er ya da geç gelir. Yakında yazmam yanlış olmuş.

Er ya da geç gelmez. Larian'ın böyle işlerde gözü olsaydı firma sahipleri firmalarını devasa ücretlere satarlardı zaten. Ayrıca önceki oyunlarını bile koymayan firma bunu mu koyacak? BG3 fikir hakkının Larian'da olmaması dolayısıyla anlaşmada üç taraflı bir durum olacağını da hesaba katmak lazım.

Ben firmanın desteğe ihtiyacı olduğunu kastetmedim. Oyun çok geniş, kapsamlı ve günümüz oyunlarında çığır açacak derecede iyi. Bu denli iyi bir iş için zaten insan hayranlık duygusuysa stüdyonun hakkını teslim etmek adına bu fiyat ödenebilir.
Anladım hocam, doğru dedin o zaman. İyi iş varsa ortada şayet emeğin hakkı tâbi ki de verilmeli. Fakat bizim ülkemizde bir oyuna 1000 liradan aşağı fiyat biçilmediği için bu dediğin bazı insanlar için ve bazı anlar için geçersiz sayılabiliyor. Konu sahibin parası varsa 1000 lira fena fiyat seğil, tâbi ki de alsın.

@Blackraven 28 dolar olması ülkende ucuz olduğu anlamına gelmiyor 😆 Pek normal bir ülkede yaşadığımızı düşünmüyorum. Ayrıca GOTY seçildi diye alınmasın mı dedim abes abes paragraf okuma dost. Destekeleme amacıyla oyun almanın bizim ülkemizde mantığı yok dedim, saçmaladın.