Selamlar. Bildiğiniz gibi Steam Yaz İndirimleri başladı. Bu indirimlerde de Baldur's Gate 3'ü almayı planlıyordum lakin oyun 28 dolar yani yaklaşık 1000 TL. Açıkçası Steam üzerinden alasım gelmiyor çünkü oyun pahalı. Oyun her ne kadar iyi olsa bile 1000 TL vermeyi göze alamıyorum. Sorum şu ki, bu oyunun ucuza satıldığı bir site var mıdır? Önerilerinizi bekliyorum.
Her indirimde yüzdelikleri düşüyor, bunu fark ettim. Muhtemelen bir seneye kadar %25, %30'a bile çıkabilir indirim dönemi düşüşü. Ben bunu bekliyorum, bu oyunu korsan indirecektim sonra vazgeçtim. Emeğe saygısızlık yapılamayacak bir oyun.

Anladım hocam, doğru dedin o zaman. İyi iş varsa ortada şayet emeğin hakkı tâbi ki de verilmeli. Fakat bizim ülkemizde bir oyuna 1000 liradan aşağı fiyat biçilmediği için bu dediğin bazı insanlar için ve bazı anlar için geçersiz sayılabiliyor. Konu sahibin parası varsa 1000 lira fena fiyat seğil, tâbi ki de alsın.

@Blackraven 28 dolar olması ülkende ucuz olduğu anlamına gelmiyor 😆 pek normal bir ülkede yaşadığımızı düşünmüyorum. Ayrıca GOTY seçildi diye alınmasın mı dedim abes abes paragraf okuma dost. Destekeleme amacıyla oyun almanın bizim ülkemizde mantığı yok dedim, saçmaladın.

Abiciğim oyun gayet ucuz. Bak ne diyorum sana 200 saatlik doya doya eğleneceğin bir serüven veriyor adamlar sana saati ne kadara geliyor? 5₺. Sahile gidip yürüyüş yapsan 1 saat orada bakkala girip su alsan 10₺ masrafın oluyor iken adamlar sana 5₺'ye eğlence sunuyor hem de son yıllarda çıkmış en kaliteli oyunlardan birisi bu. Hadi 10 saat bile sürmeyen Senua: Hellblade 2 1000₺ etmez desen derim ki haklısın. Ama sırf adamlar başarılı diye "bunlar zaten para kazanıyor" zihniyeti ile oyunun parasını hak etmediği, pahalı olduğu ve para verilmemesi gerektiği alt metinini sunmak bence saçma.

Edit: Ha şu konuda katılıyorum özellikle AAA oyunlarının 60$'a satılması ve Playstation'da 2700₺'ye oyun satılması büyük saçmalık. Bizim ülkemiz için 30$ bir çıta olmalı.

Abiciğim oyun gayet ucuz. Bak ne diyorum sana 200 saatlik doya doya eğleneceğin bir serüven veriyor adamlar sana saati ne kadara geliyor? 5₺. Sahile gidip yürüyüş yapsan 1 saat orada bakkala girip su alsan 10₺ masrafın oluyor iken adamlar sana 5₺'ye eğlence sunuyor hem de son yıllarda çıkmış en kaliteli oyunlardan birisi bu. Hadi 10 saat bile sürmeyen Senua: Hellblade 2 1000₺ etmez desen derim ki haklısın. Ama sırf adamlar başarılı diye "bunlar zaten para kazanıyor" zihniyeti ile oyunun parasını hak etmediği, pahalı olduğu ve para verilmemesi gerektiği alt metinini sunmak bence saçma.
Oyun 1000 ₺ etmez dediğimi nereden çıkardın üstat 😆😆

Diyorum ki sırf desteklemek için almak TR'de mantıksız. Eğer değeceğini düşünüyorsan al, düşünmüyorsan alma. Ben nasıl yazı okuduğunu ciddili anlayamadım. Adamlar GOTY olduğu için parasını hak etmiyor falan da demedim, zaten para kazanıyorlar almaya gerek yok da demedim. Dedim ki "Adamlar zaten GOTY, sırf desteklemek için 1000 ₺ para vermek saçma. Değerse al değmezse alma." Oyuna 1000 ₺ verilmez de demedim, oyun 1000 ₺ etmez de demedim. Yazımı lütfen bir daha oku.

Ayrıca 200 saat eğleneceğinin garantisi yok, eğer oyun sana hitap etmezse desteklediğinle kalırsan saçmalık olur. Cidden bu kadar uzayacak bir şey yok ya.

@Blackraven Kahkaha atmak yerine hatalı paragraf okuduğunu anlayıp kusura bakma diyip gitmek bu kadar zor olmamalı, zorluyorsun sadece. Ne yazdığımı baştan okusan bitecek her şey, saygım azaldı sana karşı inan. Savunmadığım şeyleri savunmuşum gibi üste çıkmaya çalışıyorsun, insan hatasız olamaz.

Oyun 1000 ₺ etmez dediğimi nereden çıkardın üstat 😆😆

Diyorum ki sırf desteklemek için almak TR'de mantıksız. Eğer değeceğini düşünüyorsan al, düşünmüyorsan alma. Ben nasıl yazı okuduğunu ciddili anlayamadım. Adamlar GOTY olduğu için parasını hak etmiyor falan da demedim, zaten para kazanıyorlar almaya gerek yok da demedim. Dedim ki "adamlar zaten GOTY, sırf desteklemek için 1000 ₺ para vermek saçma. Değerse al değmezse alma." oyuna 1000 ₺ verilmez de demedim, oyun 1000 ₺ etmez de demedim. Yazımı lütfen bir daha oku.

Ayrıca 200 saat eğleneceğinin garantisi yok, eğer oyun sana hitap etmezse desteklediğinle kalırsan saçmalık olur. Cidden bu kadar uzayacak bir şey yok ya.

@Blackraven kahkaha atmak yerine hatalı paragraf okuduğunu anlayıp kusura bakma deyip gitmek bu kadar zor olmamalı, zorluyorsun sadece. Ne yazdığımı baştan okusan bitecek her şey, saygım azaldı sana karşı inan. Savunmadığım şeyleri savunmuşum gibi üste çıkmaya çalışıyorsun, insan hatasız olamaz.

Canım kardeşim yorum yaptığın insan bile desteklemek derken "bağış yapmak" anlamında kullanmadığını, emeğinin karşılığını vermek anlamında olduğunu belirtmiş. Zaten oyun alırken amaç "desteklemek" değil çünkü destek ücretsiz iş yapana karşı verilen bir şeydir, bu adamlara sen emeğinin karşılığını ödüyorsun, bir hizmetin karşılığını veriyorsun yani, arkadaşın cümlesinde kullandığı "destek" kelimesi de zaten gerçek anlamında kullanılmamış. Bunlar Türkçe dilinin özelliklerindendir eğer Türkçe ders kitabında söz sanatlarını, gerçek anlam-yan anlam gibi konulara önem verirseniz anlayabilirsiniz. Zaten yanlış anlamanızdan ötürü konuyu uzatmıyorum.

Edit: 200 saat eğleneceğinin garantisi yok tabi ki o yüzden 2 saat iade hakkınız var bunun dışında ise Youtube denen bir kaynak var oyunun eleştirilerini, incelemelerini ve oynanış videolarını izleyip bir genel fikri elde edilebilir. Ne yani her insan alacağı oyunu beğenmeyebilir diye fiyatı mı düşük olmalı ? Konuyla bağlantısını anlamadım. Bu adamlar oyuna 200 saatlik oynanış koymuş mu koymuş.

Canım kardeşim yorum yaptığın insan bile desteklemek derken "bağış yapmak" anlamında kullanmadığını, emeğinin karşılığını vermek anlamında olduğunu belirtmiş. Zaten oyun alırken amaç "desteklemek" değil çünkü destek ücretsiz iş yapana karşı verilen bir şeydir, bu adamlara sen emeğinin karşılığını ödüyorsun, arkadaşın cümlesinde kullandığı "destek" kelimesi de zaten gerçek anlamında kullanılmamış. Bunlar Türkçe dilinin özelliklerindendir eğer Türkçe ders kitabında söz sanatlarını, gerçek anlam-yan anlam gibi konulara önem verirseniz anlayabilirsiniz. Zaten yanlış anlamanızdan ötürü konuyu uzatmıyorum.
Sırf yapımcıları desteklemek için bile verilir bu para' cümlesinden nasıl gerçek anlam dışı bir şey çıkarıyorsun anlamadım. Yanlış anlayan tarafın kim olduğunu iyi düşünün derim. İyi forumlar.

İstersen oyunu alıp, indirip, Steam'i çevrimdışı moda alıp, 13 gün boyunca yardırıp son gün öncesinde parayı iade edebilirsin.

Böyle yaparsan 0TL ödemiş oluyorsun. :hehehe:
Oyun denemek için çok iyi taktik bu arada. Peki çevrimiçi moda alındığında ama oynanmadığında zaman güncelleniyor mu ?

Fitgirl'den kim virus yemiş? Bul getir öpeyim bal dudaklarından.
İşte anca laf atıyorlar. Fitgirl'de virüslü bir dosya olsa sen daha onu indirmeye başlamadan Reddit yıkılır zaten.