shiedae3

Başarılı
İncehesap'ta 25.500 TL'ye satılıyor.
Yazıcılar hakkında pek bilgi sahibi değilim ancak kombo ve kapalı olmasına rağmen fiyat uygun değil mi?
Eskiden bu cihaz 40 bin TL bandında olarak forumlarda konu açılmış, şimdi neden bu kadar uygun?

Son düzenleyen: Moderatör:
İncehesap'ta 25.500 TL'ye satılıyor.
Yazıcılar hakkında pek bilgi sahibi değilim ancak kombo ve kapalı olmasına rağmen fiyat uygun değil mi?
Eskiden bu cihaz 40 bin TL bandında olarak forumlarda konu açılmış, şimdi neden bu kadar uygun?

Başlangıç paketi olarak geldiğinden bu fiyata. Fiyatı gayet normal hatta alternatiflerine göre pahalı 40 bin bandında olduğu dönem dediğiniz herhalde yazıcıların popülerleşmediği ve rekabetin fazla olmadığı dönemdi. Şu an zaten 45 bine 4 ayrı kafaya sahip snapmaker falan satılıyor.

@erdym, araştırdıktan sonra anladım snapmaker nasıl sizce gelecek vadediyor mu?
Bambu böyle bir model yapsa pahalı olur diye düşünüyorum beklemek mantıklı olur mu?

@erdym, araştırdıktan sonra anladım snapmaker nasıl sizce gelecek vadediyor mu?
Bambu böyle bir model yapsa pahalı olur diye düşünüyorum beklemek mantıklı olur mu?

Renkli baskı hiçbir zaman mantıklı değil. Snapmaker'ın yaptığı sistem olabilecek en tasarruflu sistem fakat 3D baskıların ne kadar ince katman kalınlığı da seçsen katmanları belli ettiği bir gerçek yani bu bir 3D baskı rahat dedirtiyor. Ayrıca renk tutturmak falan da uğraş dur bu yüzden boyamak daha iyi bence.

Bambu böyle bir model henüz yapmaz çünkü daha Ams'nin kaymağını sıyırmadı. Ams 2 bile daha eskimedi.

Boyayı izli yaparım beceremem diye korkuyorum hocam kolay mıdır boyaması ne ile yapılıyor?

Boyayı izli yaparım beceremem diye korkuyorum hocam kolay mıdır boyaması ne ile yapılıyor?

Zor ama öğrendikçe kolaylaşıyor. Özellikle genelde başlangıçta fırça setleriyle boyama tercih et. Katları direk atmayacaksın boya silik silik olabilir ama en azından temiz olur. Boyayı inceltmek çok önemli. Katman izlerini kapatmak için dolgu + zımpara gibi yöntemlere başvurabilirsin hem tutuş gücüde artıyor. Ben airbrush tercih ediyorum ama normal boyaya göre hazırlığı çok zorken boyama işi çok daha profesyonel olur.

Zor ama öğrendikçe kolaylaşıyor. Özellikle genelde başlangıçta fırça setleriyle boyama tercih et. Katları direk atmayacaksın boya silik silik olabilir ama en azından temiz olur. Boyayı inceltmek çok önemli. Katman izlerini kapatmak için dolgu + zımpara gibi yöntemlere başvurabilirsin hem tutuş gücüde artıyor. Ben airbrush tercih ediyorum ama normal boyaya göre hazırlığı çok zorken boyama işi çok daha profesyonel olur.

O zaman düz model p1s yeterli olur mu yoksa p2s almaya gerek var mı?
Önemli farklar var mı?

Sizin anlatmanıza göre komboyu 2. satın alımımda belki alırım.

O zaman düz model p1s yeterli olur mu yoksa p2s almaya gerek var mı?
Önemli farklar var mı?

Sizin anlatmanıza göre komboyu 2. satın alımımda belki alırım.

Ams zaten kazık fiyatını hak etmeyen harcadığı filamente ekstra olarak neredeyse baskının yarısı kadar çöp bırakan bir sistem. Almaya değmez yani.
Kapalı tipte de bambulab tercih etmem ben sebebi ise Bambulab'in politikası. Bambulab bir cihaz alırsan sadece baskı alırsın herhangi bir geliştirmeye falan ya da özelleştirmeye kapalı cihazlar. Ben olsam kobra S1 gibi bir kapalı yazıcı tercih ederdim çünkü klipper ve topluluk konusunda daha açık kaynaklı bir firma. Ayrıca hatırladığım kadarıyla onda da ams benzeri bir ünite opsiyonu var ve otomatik filament kurutma gibi özellikleri olmalıydı.

Hocam daha kararsız kaldım ya :D

Şimdi şu konuda hemfikirim boya yapmayı kesinlikle öğrenip daha profesyonel güzel baskılar görseller oluşturmam gerekiyor.(iyi bir sonuç için).

Ama ileride kombosuzluğun acısını çeker miyim diye de düşünüyorum.

Sonrasan kombo takılan bir cihaz almakta mantıklı değil çünkü çok israf ediyorlar mecbur snapmaker alınmalı.