Kimse kişisel algılamasın lütfen fakat babam da dahil olmak üzere kimsenin gerçekten var olduğunu düşünmüyorum. Babam hep aynı terane yüzünden benimle tartışmaya çalışıyor.

Mesela dinim İslam, dinime kısmen bağlı birisiyim fakat diğer insanların bir tür beni sınayan ve aslında gerçek olmayan varlıklar olduğunu düşünüyorum.

Bunu düşünen tek ben değilimdir ama herkes de düşünüyor diyemeyiz, doğru değil mi? Şahsen İslam dinine bağlı bir genç olarak dinimi terk etmiyorum fakat diğer insanların insan olmadığından eminim diyebilirim.

Bunun sebebi tamamen kişisel yorumum ve bazen ben de gerçek değilmişim gibi hissediyorum.
Gereksiz paranoyak edersin kendini. Öyle bir şey yok bu fikirlerinden kurtul. Bu senin inanç biçimin değil. Deli bir düşünce.

Benzer düşünceler dönem dönem benim de aklıma takılıyordu. Belki de sen bir programsın? Bana "Bak böyle şeyleri düşünen başka insanlar da var, duyguları var, onlar gerçek!" diye yutturmak için seni programladılar?

Neyse, işin şakası bir yana gel bir sarılalım çok düşünme bunları. 🤗

Benzer düşünceler dönem dönem benim de aklıma takılıyordu. Belki de sen bir programsın? Bana "bak böyle şeyleri düşünen başka insanlar da var, duyguları var, onlar gerçek!" diye yutturmak için seni programladılar?

Neyse, işin şakası bir yana gel bir sarılalım çok düşünme bunları. 🤗

Benimle benzer düşüncelere sahip olan kişileri daha iyi anlıyorum teşekkür ederim tekrardan..

Hayır. Bunu ciddi ciddi düşünen bir çok insan var.
Özellikle psikolojik sıkıntı çeken insanlar olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör: