EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Gemini en iyisi bu aralar favori yapay zekam hem daha iyi hem de çoğu şeyi doğru cevaplıyor.
Google'ım yapıyor işte Gemini bir numaradırGemini en iyisi bu aralar favori yapay zekam hem daha iyi hem de çoğu şeyi doğru cevaplıyor.
Qwen gayet iyi.Grok mu?Copilot gibi her şeye "I am sorry—" diye başlamıyor en azından. Elon hiçbir zaman Grok kodlamada en iyisi demedi zaten.
Size göre öyleyse, bana göre en kötüleri de;
ChatGPT,
Copilot,
Deepseek,
Qwenn
Kimi,
Kumru (GPT alternatifi değil demişlerdi sanki?)
En iyileri açısından;
Grok (sizin sevmediğiniz)
Claude
Gemini 3 Pro (yine)
Kimi de iyi ona bakarsak. Çinli AI'lere pek ısınamadım, yarım yamalak.
Gülücük reaksiyonundan belli oluyor.Kimi de iyi ona bakarsak. Çinli AI'lere pek ısınamadım, yarım yamalak.
Sisteminiz iyiyse offline llm modeline geçin. 3 gündür uğraştım. İnternetim kötü indirmesi zor olduğundan dolayı. Benim sistem eski ama DDR4'lerin arasında üst düzey sayılabilir. Gemini 3 kullanıyorum daha çok çünkü 1 yıllık hediye Pro sürümü alabildim. Ama bugünden itibaren sansürsüz ve engelsiz kendi cihazımdan devam edeceğim gibi. GPT 4.1'in üzerinde performansı var. Biraz yavaş 4 token gibi çalışıyor ama çabalarıma değdi. Qwen3 vl 235b A22b. Önce ollama ile denedim sıkıntılı çalıştı ekran kartını da görmedi. Sonra lm Studio geçtim harika yapmışlar darboğaza sokmadı cihazı ekran kartımı da CUDA15'ten tanıttım. Buna özel deneyimlediğim konum var. İlgilenmek isteyen varsa.
Hocam lm Studio kullanın. Yapay zeka modelleri Ollama'ya göre daha performanslı çalışıyor. Bende RTX 3060 12 GB var. Lm Studio üzerinden qwen 3'ün 8B'lik modelini bayağı hızlı çalıştırmıştım. Tabii 8B'lik model pek işimi görmüyordu. Üst parametreye sahip modellerde yavaş açlışıyordu.