Genzonzi

Becerikli
EA FC26'yı ön siparişle 3.599.99 TL'ye aldım,

PS Store hesabımda da bu ödeme gözüküyor. Kontrol ettiğimde ise bu fiyat olarak gözüküyordu fakat ekstre kesildiğinde gördüm ki 3.799.45 TL kesilmiş. Yani döviz kuru ile ödeme almış banka, mesaja dikkat etmemiştim fakat Londra'daki merkezinden çekildiği yazıyormuş mesajda, anladığım kadarıyla ödemeyi yurt dışına yapıyoruz. H

Erkeste durum böyle mi acaba? Önceden hiç dikkat etmediğim için şimdi kontrol edeyim dedim ve hepsinde ekstrede + bir ücret yansımış, gözden kaçırmışım. Durumu bankama bildirdim ve bu konuda bir defaya mahsus destek vereceklerini söylediler (QNB Finans).

Fakat bir arkadaşıma sordum, o da Enpara kredi kartı kullanıyormuş ama onda bir ekstre kesimi olmamış. Sizlerde de durum böyle mi acaba?
Eğer öyle değilse hangi bankayı kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alır. Açtığım bu konumu tamamıyla okuyun. Çok daha detaylı açıklıyorum.

Çok saçma bir durum.

Alır. Açtığım bu konumu tamamıyla okuyun. Çok daha detaylı açıklıyorum.

Çok saçma bir durum.
Allah allah gerçekten saçma bir durummuş. Valla bak şimdi tetiklendim, başka şeylerde de bunu yapıyorsa takip etmek gerekir ama büyük saçma bir olay. Ne olursa olsun bu firma TR'de vergi ödeyen firma. Satışlarını da TL üzerinden fiyatlandırıyor. Bankanın bunu böyle yapması aşırı saçma. Ama şöyle bir durum var dediğim gibi LONDON yazıyor mesajda, PS Store'un Türkiye'ye çekmesi gerekiyor aslında ödemeyi sonra kendilerinin götürmesi gerekiyor kendi ülkelerine. 2 tarafta da yanlış ama bilemedim ne yapmalıyız, ne yaparız.

Yapı Kredi bana da yaptı bunu, bıraktım. Siz PS Store üzerinden aldığınız oyunları TL üzerinden alıyorsunuz. Dolar üzerinden alsanız, tamam dersiniz. Yani TL üzerinden almanıza rağmen, dolar gibi işlem görmeniz enteresan.

Enpara banka kartı kullanıyorum, oyun ve dijital alımlar için 1 lira kesinti yapmadılar. Daha önce Papara kullanırdım, oda 1 lira kesinti yapmazdı.

Ama tabii Steam üzerinden bir şey alırsanız, her banka ufakta olsa bir kesinti yapıyor o normal. Dolar üzerinden alıyorsunuz orada çünkü.

QNB Finans yaptığı işte doğru değil. 1 kereye mahsus değil, hiç almamaları gerekiyor.

Ama tabii Steam üzerinden bir şey alırsanız, her banka ufakta olsa bir kesinti yapıyor o normal. Dolar üzerinden alıyorsunuz orada çünkü.
İşin ironik tarafı YapıKredi'de kredi kartınıza USD ve Euro ekstre çıkarmak çok basit. Böylece yaptığınız dolar işlemlerden bir kuruş veya cent ekstra kesmiyorlar.

Benim bütün Steam ve GOG alışverişlerim dolar ekstremde normal gözüküyor.

Ama gel gör ki TL/TRY olan işlemlerin çoğu POS yerli olsa bile sırf firma yabancı diye ekstra kesinti yapıyorlar. Konumda daha detaylı anlatıyorum bunları son mesajıma kadar.

Cidden trajikomik bir banka.