Yer
Manisa
5 bankada hesabım var, birkaçından kurtulmak istiyorum. Müşteri temsilcisini arayınca vadesiz hesabımı varsa da kredi kartımı kapatıyorlar, ancak E-Devlet'ten bakınca hala o bankanın müşterisi gözüküyorum. Ben komple müşteriliğimi sildirmek istiyorum, sanki hiç müşterisi değilmişim gibi, uygulamaya girince "Müşterimiz değilsiniz." gibi.

Mesela şöyle örnek vereyim: Turkcell'den Vodafone'a numara taşıyınca Turkcell'de ki aboneliğim sona eriyor ve E-Devlet'te Turkcell'deki kaydım silinmiş oluyor. Onun gibi bir şey istiyorum.

Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

5 bankada hesabım var, birkaçından kurtulmak istiyorum. Müşteri temsilcisini arayınca vadesiz hesabımı varsa da kredi kartımı kapatıyorlar, ancak E-Devlet'ten bakınca hala o bankanın müşterisi gözüküyorum. Ben komple müşteriliğimi sildirmek istiyorum, sanki hiç müşterisi değilmişim gibi, uygulamaya girince "Müşterimiz değilsiniz." gibi.

Mesela şöyle örnek vereyim: Turkcell'den Vodafone'a numara taşıyınca Turkcell'de ki aboneliğim sona eriyor ve E-Devlet'te Turkcell'deki kaydım silinmiş oluyor. Onun gibi bir şey istiyorum.

Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.
Herhangi bir şubesine gidip sildirmeniz gerekiyor. Hesaplarımı kapattırıp müşteri kaydımı sildirmek istiyorum derseniz 1-2 sayfalık belge imzalatıyorlar. Birkaç gün içerisinde E-Devletten kayboluyor.

Herhangi bir şubesine gidip sildirmeniz gerekiyor. Hesaplarımı kapattırıp müşteri kaydımı sildirmek istiyorum derseniz 1-2 sayfalık belge imzalatıyorlar. Birkaç gün içerisinde E-Devletten kayboluyor.
Hocam, daha öncesinde Akbank için şubeye gitmiştim, müşteri temsilcisi ile görüşün dediler. 4 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm, en sonunda birisi talep açtı ve üç gün sonunda silindi ve e-devletten kayboldu. Acaba Yapı Kredi Garanti için bu süreç nasıl işliyor?

Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.
KVKK ve MASAK'tan dolayı yasal olarak belli bir süre dokunamazlar.
5 yıl bankacılık yaptım. Her ürünü kapatsan bile TC Kimlik Numarasını sisteme girdiğinde müşteri numarası çıkar. Silinme örneğini hiç görmedim.

Nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.
Olay tamamen şundan kaynaklanıyor. Sen kartı ya da hesabı kapattığında banka sadece o ürünü devreden çıkarıyor ama en başta imzaladığın ana bankacılık sözleşmesi açık kalıyor. O yüzden E-Devlet tarafında da hâlâ onların müşterisi gibi görünüyorsun.

Bundan tamamen kurtulmak istiyorsan önce hesaptaki tüm artı parayı, taksitleri ve otomatik talimatları sıfırlaman lazım. Ardından müşteri hizmetlerini arayıp veya doğrudan şubeye gidip bankacılık çerçeve sözleşmeni feshetmek ve müşteri kaydını tamamen kapatmak istediğini söylemelisin. Ben de daha öncesinde N Kolay ve On Dijital hesabımı kapattırmıştım. Müşteri hizmetlerini arayıp mail atmam yeterli olmuştu.

Onlar kaydını pasife alınca E-Devlet tarafı bankanın ilk sistem güncellemesiyle birlikte tertemiz olur. Yasal mevzuat yüzünden eski işlem kayıtlarını arşivde on yıl tutmak zorundalar ama sonuçta seninle aktif hiçbir bağları kalmaz ve sistemden tamamen düşersin hocam.

Hocam, daha öncesinde Akbank için şubeye gitmiştim, müşteri temsilcisi ile görüşün dediler. 4 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm, en sonunda birisi talep açtı ve üç gün sonunda silindi ve e-devletten kayboldu. Acaba Yapı Kredi Garanti için bu süreç nasıl işliyor?
Ben vezneden 2 sayfa kâğıt imzaladım sadece. Birkaç gün sonra kayboldu. Uğraştırmadılar.