n0vaz

Başarılı
1 Kasım 2026 itibarıyla başlayacak olan yasağın asıl sorunu bant daraltma. 1 Mart 2027'de %30, 1 Nisan 2027'de %50 bant daraltma başlayacak. Şimdiden çözüm üretmek gerek. Ruslar bant daraltmayı gelişmiş DPI seçenekleri ile çözdüler. Türkiye için bu tür bant daraltmaları geçecek DPI sistemleri gerekli.

Örnekleri:
  • 2024-2025 yıllarında yaşanan bant daraltmaların hiçbiri "--dpi-desync=fake
    --dpi-desync-fooling=md5sig
    --dpi-desync-ttl=4" veya benzerleri çalıştırarak bant daraltma aşılamadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmiş bant daraltma engelleyecek DPI sistemleri gerekli.
  • 2016 yılında ise hiçbir proxy ve VPN çalışmadı; sadece Opera VPN çalıştı uzun yıllar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 Kasım 2026 itibarıyla başlayacak olan yasağın asıl sorunu bant daraltma. 1 Mart 2027'de %30, 1 Nisan 2027'de %50 bant daraltma başlayacak. Şimdiden çözüm üretmek gerek. Ruslar bant daraltmayı gelişmiş DPI seçenekleri ile çözdüler. Türkiye için bu tür bant daraltmaları geçecek DPI sistemleri gerekli.

Örnekleri:
    --dpi-desync-ttl=4" veya benzerleri çalıştırarak bant daraltma aşılamadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmiş bant daraltma engelleyecek DPI sistemleri gerekli.
  • 2016 yılında ise hiçbir proxy ve VPN çalışmadı; sadece Opera VPN çalıştı uzun yıllar.
İnternet üzerinde aradım durdum; keza yapay zekaya falan da sordum, planlanmış bir yasak ve bant daraltması ile alakalı bir şey falan göremedim. Kaynak sunabilir misiniz?

Artı -2 Eksi

Örnekleri:
Hangi yasak?

İnternet üzerinde aradım durdum; keza yapay zekaya falan da sordum, planlanmış bir yasak ve bant daraltması ile alakalı bir şey falan göremedim. Kaynak sunabilir misiniz?
Sanırım oyun dağıtıcılarına temsilci atama zorunluluğundan bahsediyor %50 bant daraltma uygulanacaktır çünkü steamın kabul edeceğini düşünmüyor kimse. Hatta bence Türkiyeden çekilebilirlerde.

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi
Sanırım oyun dağıtıcılarına temsilci atama zorunluluğundan bahsediyor %50 bant daraltma uygulanacaktır çünkü Steam'ın kabul edeceğini düşünmüyor kimse. Hatta bence Türkiye'den çekilebilirlerde.

Yani TL'yi dolar yaptılar zaten bir nevi çekildiler gibi bir şey oldu. Steam kapanacak biz giremeyeceğiz diye bir şey düşünmüyorum. Sonuçta bu işten devlet de bir şey kazanıyor.

Artı -2 Eksi
Yani TL'yi dolar yaptılar zaten bir nevi çekildiler gibi bir şey oldu. Steam kapanacak biz giremeyeceğiz diye bir şey düşünmüyorum. Sonuçta bu işten devlet de bir şey kazanıyor.
Devletin umrunda olmaz zamanında YouTube'u da instagramı da tek tuşla yasakladılar ki bu platformlardan steamın bilmem kaç katı daha fazla kazanıyorlardı. Diyelim ki steam kabul etti yine her şey güllük gülistanlık olmayacak yasaya göre btk riskli bulduğu oyunların çıkarılmasını isteyebilecek bu durumda zaten bir çok oyunun da direkt Türkiye'ye mağazada gösterilmemesi demek vpn falan da kurtarmaz yani neredeyse her oyunun zaten şiddet içerdiğini de göz önünde bulundurursak pek hoş olmayacak gibi bilmiyorum bekleyip göreceğiz benim görüşüm bu şekilde.

Artı -1 Eksi
Devletin umurunda olmaz zamanında YouTube'u da Instagram'ı da tek tuşla yasakladılar ki bu platformlardan Steam'ın bilmem kaç katı daha fazla kazanıyorlardı. Diyelim ki Steam kabul etti yine her şey güllük gülistanlık olmayacak yasaya göre BTK riskli bulduğu oyunların çıkarılmasını isteyebilecek bu durumda zaten birçok oyunun da direkt Türkiye'ye mağazada gösterilmemesi demek VPN falan da kurtarmaz yani neredeyse her oyunun zaten şiddet içerdiğini de göz önünde bulundurursak pek hoş olmayacak gibi bilmiyorum bekleyip göreceğiz benim görüşüm bu şekilde.

Tabii ne olur bilemeyiz ama yine de sanmıyorum bir şey olacağını. Eğer olursa da nasıl ki Discord yasaklandı DNS'le DPI'la giren giriyor, ona da bir yolu bulunur gireriz sorun etmiyorum çok. Sonuçta düşünsen sorun etsende olacaksa olacak zaten bizim gençler olarak söylediğimiz sözün bir önemi yok üsttekiler için.

Artı -1 Eksi
Tabii ne olur bilemeyiz ama yine de sanmıyorum bir şey olacağını. Eğer olursa da nasıl ki Discord yasaklandı DNS'le DPI'la giren giriyor, ona da bir yolu bulunur gireriz sorun etmiyorum çok. Sonuçta düşünsen sorun etsende olacaksa olacak zaten bizim gençler olarak söylediğimiz sözün bir önemi yok üsttekiler için.
Vpnleri de yasaklamaya çalışıyorlar:D

Artı -1 Eksi