Evet arkadaşlar sizlere başarılı olamayan Windows sürümlerini anlatacağım iyi Sosyaller :).

1.Windows ME

indir.webp

Windows me 2000 yılında çıkmış son MS-DOS tabanlı Windows sürümüdür
Windows 2000 daha çok şirketlere özel sürüm olduğu için Microsoft XP gelene kadar boşluğu kapatmak istiyolardı çünkü ev için hala 98 vardı.
Ve boşluğu bu sürümle kapattılar derdim ama başaramadılar.
Neden Başarısız Oldu?
Windows me önemli bir özellikle geldi sistem geri yükleme noktası ama bozuktu geri yükleyince sistem mavi ekranlar ve hatalarla boğuşuyordu ve bir sürü hatalar bunu bozuk bir sürüm yaptı hatta PC world dergisi Windows me ye Windows mistake Edition diye başlık yapmıştı bu sürüm kendini popüler edemedi ama 95 98 sürümlerini daha çok popüler etti.

2.Windows Vista

indir (1).webp

Windows Vista 2006 yılında çıkan görünüş bakımından çok hoş bir Windows sürümüdür ama Windows Vista harika bir görünüme sahip olmasına rağmen bir sürü sorunlarla baş ediyordu.
Neden Başarısız Oldu?
Windows Vista 50 milyon satır koddan fazla satır koda sahip olması ve o zamanların sistem gereksinimlerinin fazlasını istemesinden kaynaklı olarak ve o zamanların bilgisayar üreticileride Vista'nın gereksinimlerinin düşük halde bile Vista hazır sertifikası basıyolardı bu durumda XP ve ondan sonra gelen Windows 7'yi efsane sürümler yaptı Vista ise yeniliğe geçiş döneminin kurbanı oldu ama Vista 11'in bile temelini sağlayan bir sürümdür.

3.Windows 8

windows-8.webp

Windows 8 yıllarında tablet ve telefonların popüler olması nedeniyle Microsoft tablet bilgisayarlar için güzel bir sürüm çıkardı ama normal bilgisayarları unuttuğu için başarısız bir sürüm oldu.

Neden Başarısız Oldu?
Windows 95'ten beri alışkın olduğumuz başlat menüsü kaldırılarak yerine başlangıç menüsü getirildi tablet bilgisayarlar için kullanışlı bir özellik olsa da normal bilgisayarlar için çok alışkın olmayan bir durumdu. Sebepleri ise kullanıcılar bilgisayarı nasıl kapatacaklarını bulamadılar ve fareyi sol alt köşeye götürünce direk bu menünün açılması sinir bozmuştu o zamanlar insanlar ya Windows 7'ye dönüyolardı, alışmaya çalışanlar ve StartIsBack gibi programlarla tanışan bir sürü insan oldu ve Microsoft 8.1'i çıkartarak bu sorunları çözmeye çalıştı ve 8'in yerini 8.1 alarak kullanıcılar rahatça işletim sistemini kullanabildiler.

Bir rehberin sonuna geldik sağlıcakla kalın hoşça kalın :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ME başarısız değildi. Çok çabucak XP ile değiştirildi zaten. Me sorunluydu ve sevilmiyordu ama başarısız diyemeyiz. OEMler için çok büyük önem arz ediyordu ve Windows NT ailesini evlere getiren işletim sistemiydi.. ve tabii ki tüm o ikonik Windows programlarını ve özelliklerini.
Windows ME MS-DOS'a dayanıyordu, Windows 2000 (iş amaçlı) ile karıştırmış olmalısınız. Zaten bu yüzden Windows ME stabil olmadı ve sevilmedi.
Windows Vista da aynı şekilde başarısız değildi, insanlar XP'de kalmayı tercih etti ama o da zaten W7 ile değiştirildi. Satışlar ve OEM konusunda çok olumsuz nokta yoktu. Olay Vista dönemindeki çoğu bilgisayarın Vista'yı güzel çalıştıramamasıydı.
Vista da başarısızdı çünkü o vaktin bilgisayarlarını zorlayacak gereksiz kodlar içeriyordu. Solitaire açınca mavi ekran yiyebiliyordunuz. 512 MB, zorlasan 1 GB'lik RAM'lerin dönemiydi ve Vista'nın ana hedefi olan 64 bit yerine 32 bit kullanılıyordu. Tabii bunlar da felaketi getirdi.
ME olmasaydı da belki XP olmazdı.
Alakası yok. Windows ME eskimiş MS-DOS'u kullanırken Windows XP, Windows 2000'in NT çekirdeğini kullanıyordu. Karıştırmak önemli bir hata.
XP, Me ve Vista'nın satışları da birbirine çok yakındı. Windows 8 de ilk 3 ayda 60 milyon sattı. Başarısız değil yani hiçbiri.
İşletim sistemlerine geçenler geldikleri gibi gittikleri için bu rakamlar pek bir şey yansıtmıyor. Yeni ve ilgi çekici bir şeye her zaman sahip olmaya çalışır insanlar. İşletim sistemlerinde de aynı durum geçerli.

Mesela bir ürünü 100 milyon kişi alıp 99,9 milyonu iade etse sen yine de 100 milyon kişi satın aldığı için başarısızlık saymazsın. Ama bu durumda ürünü kullanan, iade etmeyen 100 bin kişiye bakılmalı çünkü onlar ürünü kullanıyorlar. İade edenler başka bir ürün arıyor ama onlar sadık kalmışlar.

Her çıkan Windows sürümü başarılı diyemeyiz bu yüzden. Satış değil kullanım önemli. Vista da hızlı satıldığı gibi hızlıca değerini kaybetti, insanlar XP'ye düşürdü bilgisayarları.

Yok hocam bende 11 kullanıyorum artık :)

Hocam Windows 11 o kadar da başarısız bir sürüm değil dün kurdum debloat ve gereksiz hizmet ve ayarları kapatınca gayet akıcı oldu.

Kullanıcı müdehalesi olmadan da düzgün çalışması gerek. Üzerine giysi giydirilmiş bir Windows 10'dan fazlası değil. Özellikle Windows 10 da rahat rahat ulaşabildiğimiz ayarları gizlemelerine sinir oluyorum. 2 tıkla ulaşılabilen ayarlar artık berbat bir menü içinde nerede olduğu belli değil ayara ulaşmak için bile internete bakmak lazım. Ayrıca gelmiş geçmiş en işlevsiz Search bar ile de büyük bir damga vuruyor sevgili W11. Aradığım dosyayı webde aramak istesem internete yazarım bana gerçek dosyayı göstermek yerine internette arama yapıyor sadece bu mesele bile W11 nefretimi körüklüyor.

Kullanıcı müdehalesi olmadan da düzgün çalışması gerek. Üzerine giysi giydirilmiş bir Windows 10'dan fazlası değil. Özellikle Windows 10 da rahat rahat ulaşabildiğimiz ayarları gizlemelerine sinir oluyorum. 2 tıkla ulaşılabilen ayarlar artık berbat bir menü içinde nerede olduğu belli değil ayara ulaşmak için bile internete bakmak lazım. Ayrıca gelmiş geçmiş en işlevsiz Search bar ile de büyük bir damga vuruyor sevgili W11. aradığım dosyayı webde aramak istesem internete yazarım bana gerçek dosyayı göstermek yerine internette arama yapıyor sadece bu mesele bile W11 nefretimi körüklüyor.

Bu konuda haklısınız yani kullanıcı bir şeyleri değiştirmeden çok sorun arz ediyor mesela ayarlar yapmadan önce boşta %50 60'larda geziyordu şu an %43'lerde oda Kaspersky kullandığımdan bir de birkac program açtığımdan yoksa %35'e kadar iniyor.

Windows ME MS-DOS'a dayanıyordu, Windows 2000 (iş amaçlı) ile karıştırmış olmalısınız. Zaten bu yüzden Windows ME stabil olmadı ve sevilmedi.
Evet nasıl karıştırdım bilmiyorum :O Tabii ki Windows ME 9x ailesindeydi halen. Ben Sistem Geri Yükleme, Movie Maker vesaire gibi özelliklerden bahsettim, XP de olmazdı belki derken. Geliştirme sürecinde her şey çorba gibiydi. Odyssey, Neptune, 2000, Me hepsi karman çormandı. Me ile 2000 aynı kernelı kullanmasa da çok fazla ortak yanları vardı sesleri bile aynıydı. 2000 + Me = XP diyebiliriz çok ufak bir ölçüde de olsa. Başarısız denemez yine de bence, çabuk öldürüldüğü için belki.

Hocam poaris ISO'su ISO değil wim biciminda Windows 10 ISO sundaki install.wim'le deistirsem kurabilir miyim?

Windows 8'e ve Windows Vista'ya başarısız demezdim fakat Windows ME cidden başarısız sayılabilir.

Windows ME çıktığı zaman bozuktu ve güncelleme aldıkça daha da bozuldu, Windows Vista en azından SP1 ve SP2 ile düzeldi.

Windows 8 ise tablet arayüzü ile rezalet bir çıkış yaptı ama üzerine o kadar çok optimizasyon yapıldı ki patates bilgisayarlar bile kendisini çalıştırabiliyordu.

Windows 11 aynı Windows 10 gibi iyi, hızlı, hoş çalışıyordu ama ben mi yanlışım bilemiyorum nedense Laptopumda 11'de fanlar daha hızlı çalışıyordu. Belki de bana öyle geldi. 10'da boştayken ya da ufak işlerde hiç çalışmıyor neredeyse. 11'i de güncelken kullanmıştım. 1 Aydır falan 10'a geri dönüm. 1 Ay öncesinde 11 kullanıyordum.

Bu arada bence en kötü OS: ME en talihsiz OS: Vista. Vista aslında güncellemeler ile çok güzel olmuştu ama evimizdeki bilgisayarların donanımı henüz ona yetişememişti. Bu yüzden talihsiz kategorisine aldım. Bu arada 7-8.1-10-11'inde temeli Vista'ya dayanıyor. Ben 8'in kötü olduğu görüşüne katılmıyorum çünkü 8.1 güncellemesi ile çok güzel toplamıştı ve en stabil OS'lardan biri olmuştu.

Son düzenleme: