Son düzenleme:
Eskiden başbakanı halk seçerdi. Cumhurbaşkanını meclis seçerdi. 2007'de anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanını da halk seçmeye başladı. Bu AKP'nin ilk atılımıydı. Sonra 2017'de Başbakanlığı kaldırılarak sadece cumhurbaşkanlığı kaldı. Bu fikir aslında Özal'ın fikriydi ilk olarak çünkü Amerika'da öyle uygulanıyordu. Amerika'da tek bir başkan ve meclis var. Peki neden Amerika taklit edildi? Çünkü tek bir adam daha fazla güce sahipti. Eskiden cumhurbaşkanlığı en üst makamda olsa sembolikti. Başbakan asıl güçtü. Bunlar birbirini denetlediğinden devlette tek adam oluşması engelleniyordu. Darbe bile olsa askerler iktidarı tamamen ele geçiremiyordu. Ama bu sistem sultan gibi yaşamak isteyen, masaya vuracağım istediğim olacak diyen uzun bir adam tarafından yok edildi. Kabul etmem gerekir ki bu yeni sistem ülkede siyasi krizleri büyük oranda azalttı. İyi mi kötü mü oldu sorusuna vereceğim cevap kötü oldu. Halk cumhurbaşkanını seçmeye başlayınca ne olduğunu gördük. 23 yıldır aynı adam iktidarda. Ayrıca meclis işlevsizleşti. Sanki temsili bir meclis var. Süs niyetine duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başbakanlık neden kaldırıldı? İyi mi Oldu, Kötü mü? Bilmediğim den soruyorum. Herkese teşekkürler.
1722146580580.webp

Başbakanlık neden kaldırıldı? İyi mi oldu, kötü mü? Bilmediğimden soruyorum. Herkese teşekkürler.

Halk cahil, cumhurbaşkanını halkın seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok. Geçen çok üst düzey bir komutanla konuştum. O da diyor ki; 'yani hedefleri belli' diyor. Yani efendim demokrasi, insan hakları, özgürlük bunların hepsi bahane. Fevkalade tehlikeli, cumhurbaşkanını halkın seçmesi. Türk halkının seçmesi kadar tehlikeli bir şey yok. Çünkü Türkiye Fransa, İsviçre değil, halk cahil."
Orgeneral İsmail hakkı karadayının sözü. Evet kötü oldu.