519

Başarılı
Makaleler
8
Celestron PowerSeeker 50 AZ'lere bakıyordum ama teleskop almadan önce dürbün alıp gökyüzünü gözlemek istiyorum. Bu yolda bana yoldaşlık edecek dürbün öneriniz var mıdır acaba? Celestron UpClose G2 10X50 modeli nasıldır, gözlem için kullanan var mı? Maksimum neleri gösterebiliyor? Işık kirliliğinin nispeten az olduğu bir alanda yaşadığım için temiz görüntü alacağımı düşünüyorum.

Fiyat ise ne kadar uygun olursa o kadar iyi. Alacağım alet ne dandik ne de profesyonel olsun istiyorum.

Son düzenleme:
Celestron PowerSeeker 50 AZ kullandım. Hâlâ elimde ama çok sık kullandığımı söyleyemem. Ay inceledik daha çok. Yani diğer güneş sistemi gezegenlerine ya da başka bir yıldıza bakmak için kullanmış değilim.

Biraz yorum yapmam gerekirse tabii başlangıç ürünü olduğu unutulmamalı. Bundan dolayı da performansı ona göre. Dolunayda bile kılavuz dürbün net bir işaretleme yapamıyor. Kılavuzun gösterdiği yerde bulamadım ayı, aramam gerekti. Sonra bir de plastik aksam olması sebebiyle sabitleme işinde oldukça zorluk yaşadığımı da söylemem gerek. Nette video ve yorumları var, bütçe dahilinde yine de değerlendirilebilir.

@fullmetal ben de tam olarak bu yüzden PS 50 AZ'den vazgeçip dürbün araştırmaya başlamıştım. İlk teleskobumun 50 AZ gibi bir performans göstermesini istemediğimden ötürü vazgeçtim. Zaten kaliteli denilebilecek teleskoplar ortalama 15 bin liradan başlıyor. Fiyat oranlaması yapınca e her ne kadar uygun da olsa sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı yapılması gerekiyor. 50 AZ'nin verebilecekleri ortada, beni üzecek bir alet. O yüzden, önce dürbün ardından kaliteli bir teleskop ikilemesi yaparım diye düşünüyorum.

Hem yukarıda dediklerimden ötürü, hem de portatif olması amacıyla UpClose G2 radarımdaki en uygun aday konumunda gibi. 50 AZ kadar pahalı değil, hem de portatifliği sayesinde doğa gözlemleri için de yanımda taşıyabilirim diye düşünüyorum. UpClose G2 ile PS 50 AZ'nin görüntü kalitesine baktığım zaman aralarında devasa fark olmadığından dolayı sanırım G2 alacağım. Deneyiminizi aktardığınız için teşekkür ederim.