Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

THESANASATS

Uzman
Merhaba dostlar,
Geçenlerde yeni bir Sandisk 480GB SSD aldım ve Monster Abra A5 V17.1 notebook'uma taktım. Amacım C: ve D: disklerinde yüklediğim Steam oyunlarını bu yeni F: diskine taşımaktı. Yaklaşık 100 GB'lık oyun dosyalarının tamamını F: diskine attıktan sonra Steam bu oyunları yüklü görmemeye başladı. Örneğin Witcher 3 için "Yükle" seçeneği çıkıyor ve tekrardan 50 GB yüklemek istemiyorum; zira Witcher 3 zaten hâlihazırda sistemde yüklü. Steam arayüzünden oyunların dosya bütünlüğünü doğruladım ve ayarlar kısmından F: diskindeki kütüphaneyi onardım ama sorun hâlâ devam ediyor. Ne yapmam gerek?

Çözüm
Bahsedilen yöntemlerin tümünü denedim ama bende işe yaramadı. Çok yüksek ihtimalle fazlaca kurcaladığımdan her şey birbirine girdi. Yoksa bahsedilen yöntemler birçok kişide işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Mecburen tüm oyun dosyalarını silip baştan yükledim sorun böylece çözüldü. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa yukarıda adımları deneyebilir.
Ben bu yöntemi 2 bilgisayar arasında kullanıyodrum büyük ihtimalle çalışır. İlk olarak dosyalarını C veya D diskine yedekle. Sonra oyunu Steam'den sil. Sonra Steam üzerinden F: diskine Witcher 3 indirmesine başlayın biraz ilerlemesine izin verdikten sonra durdurup(%2 falan olsun) Steam'ı kapatın ve yedeklediğiniz dosyaları F: diskinde oluşan Witcher 3 klasörüne atın. Sonra Steam'ı açın ve indirmeye devam edin. Kontrol ettikten sonra otomatik dosyaları algılar.

Merhaba,

Steam üzerinden oyunu yedekleyip ardından sisteminizden kaldırın. Sonrasında tekrardan yedekten oyunu yeni diskinize yükleyin sorununuz büyük ihtimalle çözülür.

Herhangi bir platformdan yüklediğiniz oyun klasörünü taşımak istediğiniz depolama birimine kopyalayın. Daha sonrasında oyunun kaynaklarını platform üzerinden taşıdığınız yer olarak seçin. Ardından platformdaki oyun ayarlarından "onar" tuşuna basın. Doğrulama yapıp oynamaya hazır hale getirecektir.

@vidente13 @Semmellow @Blackraven
Oyunları F: diskinden D: diskine attım. Ancak Steamden ''yükle'' dediğimde bana boş yer olmadığını söylüyor. Hâlbuki boş yer fazlasıyla var.

Dosya Ekleri

• Steam.webp
    Steam.webp
    90,8 KB · Görüntüleme: 93
  • Disk.webp
    Disk.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 81
@vidente13 @Semmellow @Blackraven
Oyunları F: diskinden D: diskine attım. Ancak Steam'den ''yükle'' dediğimde bana boş yer olmadığını söylüyor. Hâlbuki boş yer fazlasıyla var.
F diskinizin NTFS olarak bicimlendirildigine emin misiniz? Buna ek olarak F diskindeki kutuphaneyi Steam > Ayarlar > Depolama sekmesine gelerek kaldirin. Sonrasinda yine ayni diski secin ve kutuphane klasoru olusturun. Bunlari diskin NTFS olarak bicimlendirildigine emin olduktan sonra yapin tabii.

1738583829282.webp

Bunun disinda, ayni sekmeden oyunlarinizi da secip diskler arasi aktarabiliyorsunuz. Ilk tasidiginizda manuel olarak tasidiysaniz, simdi direkt oyle aktarmayi deneyin.

Bahsedilen yöntemlerin tümünü denedim ama bende işe yaramadı. Çok yüksek ihtimalle fazlaca kurcaladığımdan her şey birbirine girdi. Yoksa bahsedilen yöntemler birçok kişide işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Mecburen tüm oyun dosyalarını silip baştan yükledim sorun böylece çözüldü. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varsa yukarıda adımları deneyebilir.

Çözüm