Ekran kartı alacağım, Vizyon bilgisayar satıcısı satıyor. Bir sorun karşısında iade etmek istersem Amazon'un yaptığı gibi anında iade onaylanır mı yoksa uğraştırırlar mı?

Herhangi bir sorun yaşanması durumunda Amazon araya girip iade sürecini tamamlar mı?
Aynı kart Vizyon Bilgisayar'ın kendi sayfasında daha ucuz oradan alırsam iade süreci nasıldır? Sorun çıkar mı?

Vizyon Bilgisayar satıcısından JBL kulaklık almıştım. Bir sorun yaşadığımda ürünü servise gönderdiler ve tamir edilip geri geldi.

Anladım hocam. Benim niyetim ilk takınca kartın bozuk çıkması durumunda iade edebilmekti. En kötü senaryoda Amazon araya girip işlemi tamamlıyorsa sorun yok. Kullanmaya başladıktan sonra sorun yaşarsam kendim servise gönderirim gerekirse.
Ürün de 1 ay iade hakkın oluyor ama atıyorum 1 ay sonra veya 2-3 ay sonra üründe yine bir problem çıktı, senin hatan dışında. Satıcı farklı olursa Amazon değişim yapmıyor; fakat direkt sana iade kodu veriyor, yolla, biz de satıcıya yolluyoruz, iadenizi alıyoruz diyor. Amazon farkı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen şöyle oluyor: Satıcı Amazon'a kargoluyor, Amazon da kendi deposunda ürünü Amazon kutusuna koyup sana yolluyor. Gönderici aracı oluyor; Amazon bu durumda satıcı farklı olsa da iade konusunda sorun yaşamadım hiç.

Sorun olmaz.
Anladım hocam. Genelde Amazon'dan aldığım ürünlerde iade yapmam yaptığımda da hiç sorun yaşamadım. Bu sefer meblağ fazla olunca tereddüt ettim bir. Vizyon Bilgisayarın kendi sayfasında daha ucuz oradan alacaktım ama muhtemelen iade konusunda daha sıkıntılılar. Amazonun aracı olması daha çok güven veriyor.

Vizyon Bilgisayar satıcısından JBL kulaklık almıştım. Bir sorun yaşadığımda ürünü servise gönderdiler ve tamir edilip geri geldi.
Amazon üzerinden mi yoksa kendi sayfalarından mı ?

Anladım hocam. Genelde Amazon'dan aldığım ürünlerde iade yapmam yaptığımda da hiç sorun yaşamadım. Bu sefer meblağ fazla olunca tereddüt ettim bir. Vizyon Bilgisayarın kendi sayfasında daha ucuz oradan alacaktım ama muhtemelen iade konusunda daha sıkıntılılar. Amazonun aracı olması daha çok güven veriyor.

Risk alma, boş ver. Amazon'dan devam.

Amazon üzerinden mi yoksa kendi sayfalarından mı ?
Amazon üzerinden satın aldım.

Ürün de 1 ay iade hakkın oluyor ama atıyorum 1 ay sonra veya 2-3 ay sonra üründe yine bir problem çıktı, senin hatan dışında. Satıcı farklı olursa Amazon değişim yapmıyor; fakat direkt sana iade kodu veriyor, yolla, biz de satıcıya yolluyoruz, iadenizi alıyoruz diyor. Amazon farkı.
Daha önceden bir monitörü 1 hafta kullanıp iadeye yollamıştım. Anında iadesi onaylandı, param hemen yattı ama satıcı Amazon'un kendisiydi. Diğer aldığım şeyler de ufak tefek olduğu için başka satıcı olsa da sorun yaşamadım o nedenle. Bu sefer büyük bir şey olunca riske atmak istemedim.

Daha önceden bir monitörü 1 hafta kullanıp iadeye yollamıştım. Anında iadesi onaylandı param hemen yattı ama satıcı Amazon'un kendisiydi. Diğer aldığım şeylerde ufak tefek olduğu için başka satıcı olsa da sorun yaşamadım o nedenle. Bu sefer büyük bir şey olunca riske atmak istemedim.

Örnek vereyim; tıraş makinesi almıştım, satıcı farklıydı. 3 ay içinde bataryası bozuldu. Amazon'a yazdım ki 1 aylık iade sürecini geçtim ama ürün benim hatam dışında bozuldu. Değişim istiyorum. Bana verdikleri cevap: "Hemen sizin için iade kodu oluşturabilirim, ürünü iade alabiliriz." Amazon satıcılı olmadığı için değişim olmuyor, dedi. Amazon kadar iyi bir firma yok.

Örnek vereyim; tıraş makinesi almıştım, satıcı farklıydı. 3 ay içinde bataryası bozuldu. Amazona yazdım ki 1 aylık iade sürecini geçtim ama ürün benim hatam dışında bozuldu. Değişim istiyoruım. Bana verdikleri cevap hemen sizin için iade kodu oluşturabilirim ürünü iade alabiliriz. Amazon satıcılı olmadığı için değişim olmuyor dedi. Amazon kadar iyi bir firma yok.
Aynen öyle bugüne kadar bir kere pişman olmadım. Dediğim gibi meblağ yüksek olduğu için emin olmak istedim riske atamazdım. Yarın alacağım muhtemelen ekran kartını.

Ekran kartı alacağım, Vizyon bilgisayar satıcısı satıyor. Bir sorun karşısında iade etmek istersem Amazon'un yaptığı gibi anında iade onaylanır mı yoksa uğraştırırlar mı?

Herhangi bir sorun yaşanması durumunda Amazon araya girip iade sürecini tamamlar mı?
Aynı kart Vizyon Bilgisayar'ın kendi sayfasında daha ucuz oradan alırsam iade süreci nasıldır? Sorun çıkar mı?
Ben Amazon'dan alacağım zaman alıcısı Amazon olandan alışveriş yapıyorum.

Amazon'un ne yapacagi belli olmaz fakat yine en guveniliri Amazon bence. Benim kulakliklarim bozuldu ve onlara yazdim kendimin garantiye gondermem gerektigini soylemislerdi fakat daha onceleri bunu onlar yapardi. Kisacasi dikkatli olmakta fayda var saticiyi arastir bence bu durumda.