• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Basketbolda nasıl gelişilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan issaiki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 76
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

issaiki

Çalışkan
Merhaba, 15 yaşındayım, 16 olacağım yakında. 184 boyundayım. Şu sıralar basketbol oynamaya merak sardım ama iyi oynayamıyorum. Mesela bir arkadaşım var yurtta, onunla oynarken nefesim çok kesiliyor. Bu astımdan da olabilir ama dayanıklılığım az. Şut çalışmaya çalışıyorum, internette gördüğüm gibi tekniği yapmaya çalışıyorum ama öyle yapınca top çok az gidiyor. Kuvvetimden kaynaklı olabilir, destek elimi de kullanmam gerekiyor. Bu durum biraz daha uzaktan atarken geçerli. Potaya biraz daha yakın atarken ya potanın, yani o çemberin ya arka tarafına değiyor ya da ön tarafına değip sekiyor. Hiç düzgün atamıyorum. Bana yardımcı olabilecek varsa gerçekten sevinirim.

Bol bol şut antrenmanı yapman lazım, kondisyon çalışman lazım. Ciğer ister bu spor. Şut tekniğini kendin bulman lazım.

Öncelikle hedefin ne olmasını istiyorsun? Oyunu çoğunlukla 3-5'li takımlarla oynayacaksan sana önerim ball handlingle başlaman. Diyeceğim şeyler basit taktikler ama yaparsan rahatlıkla handlingin artar. İşte klasik crossover, dribbling, 2 top dribblingleri, hareketli dribblingler vs. Sonrasında suicide drill koşma antrenmanını dene. Alıştıra alıştıra arttığı için belki astıma rağmen gelişme olabilir. Şutta başkalarından çok kendi atış stilini keşfetmen lazım. Kısa mesafeden uzak mesafeye doğru git. O şekilde yavaş yavaş vereceğin kuvveti de anlamaya başlarsın. Topa hafif bombe verirsen daha isabetli atarsın. Düz atabilen arkadaşlarım da var ama ben öyle alışık değilim.

ben bombe vereniyorum nasıl yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…