Makaleler
1
Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır, güzel gitar. Giriş seviyeye zaten her türlü yeter şu anlık. Bu fiyata pek HH dizilimli kaliteli gitar yok zaten, Cort dandiklere göre çok daha iyi bir marka.

H manyetikle metal çalarsınız. Sadece metal değil başka şeylere de evrilirim diyorsanız HSS bir gitar almanız daha mantıklı olur zira S manyetiklerin diğer türlerde ton performansı daha iyi.

Bütçe artarsa 8-10K civarındaki Ibanez GRG'lere vs. bakın.

Alternatif olarak Epiphone'un şu gitarı iyidir:

Alınır, güzel gitar. Giriş seviyeye zaten her türlü yeter şu anlık. Bu fiyata pek HH dizilimli kaliteli gitar yok zaten, Cort dandiklere göre çok daha iyi bir marka.

H manyetikle metal çalarsınız. Sadece metal değil başka şeylere de evrilirim diyorsanız HSS bir gitar almanız daha mantıklı olur zira S manyetiklerin diğer türlerde ton performansı daha iyi.

Bütçe artarsa 8-10K civarındaki Ibanez GRG'lere vs. bakın.

Alternatif olarak Epiphone'un şu gitarı iyidir:
Ibanez GRG121 serisine bakmıştım ama şu demir zımbırtı yoktu.
1720212930770.webp

Sonradan montajlanabilen bir şey mi? Bazı soloları çalarken bunu kullanan insanlar görmüştüm.

Ibanez GRG121 serisine bakmıştım ama şu demir zımbırtı yoktu.
Eki Görüntüle 62804
Sonradan montajlanabilen bir şey mi? Bazı soloları çalarken bunu kullanan insanlar görmüştüm.
Sabit köprü sizin baktığınız, bu da tremolo köprü.

Sonradan montajlanmıyor sabit köprülere bu zımbırtı, köprüyü oynatarak tremolo efekti verebiliyorsunuz. Adı da tremolo kolu.

Güzel bir şey, YouTube'dan bakıp izleyebilirsiniz ama sırf bu kol için Ibanez alabilirken Cort tercih etmezdim ben zira metal çalarken tremolo kolu çok kullanılmıyor kendiniz illa eklemek istemiyorsaız, daha stilistik sololarda kullanılıyor.

Ayrıca bütçe oralara gidiyorsa Ibanez'in şu modellerinde tremolo köprü var.

Hocam Jackson JS11 Dinky hakkında ne düşünürsünüz? Aslında Rota Müzik üzerinden Ibanez GRX20 alacaktım ama piyasaya göre ucuza satıyorlar, yorumları da karışık. Emin olamadım o yüzden. Amfi olarak da Blackstar Fly 3 düşünüyorum.

Hocam Jackson JS11 Dinky hakkında ne düşünürsünüz? Aslında Rota Müzik üzerinden Ibanez GRX20 alacaktım ama piyasaya göre ucuza satıyorlar, yorumları da karışık. Emin olamadım o yüzden. Amfi olarak da Blackstar Fly 3 düşünüyorum.
JS11 Dinky de güzel gitar, bir ara Zuhal'de denemiştim, çalımı vs. çok rahat. Alınabilir. Rota müzik sağlam markadır bu arada, bir sorun olacağını sanmıyorum. Bilgisayarın varsa audio interface + speaker ikilisi de yapabilirsin amfi yerine, daha çok efekte sahip olursun.

Zira ben Fly 3 gibi küçük amfilerin sound'unu sevsem de o paraları hak ettiğini asla düşünmüyorum, illa amfi istiyorum dersen bütçe arttırıp ID Core 10 alabilirsen çok daha iyi olur. İkinci el de bakabilirsin amfiyi, çok fark olmaz.

Bunu da alabilirim. Dolanırken 5-6 binlik ses kartları görünce gözüm korktu biraz, o yüzden iRig'i atmıştım :D
5-6 binlik ses kartlari daha iyi oluyor haliyle ama iRig almaktansa direkt boyle bir sey almak her halukarda daha mantikli.

M-Audio M-Track Solo var alternatif olarak buna.