Spesifikasyona bakarak anlayamazsın, gemini hele hiç yardımcı olmaz. Empedansı 8Ω olmasına rağmen iyi bir amp gerekiyor xuan nv'ye acaba neden :)

Fırçalayınca anlatti tane tane. Anladım şimdi. Sagolasin uyari için. Peki 1000tl'ye cikinca o fiyata daha da iyi DAC bulunur mu baska siteden vs?

Neden fizik derslerini dinlemeliyiz icerikli bir calisma da oldu:)))

Belki ilerde birileri merak eder: "
Kulaklığın 8 ohm olması onun "az güç istediği" anlamına gelmez. Tam tersine, amfinin voltajdan ziyade yüksek bir akım (amper) üretmek zorunda olduğu anlamına gelir. Düz NK1 bu akımı sağlayamazken, amfi destekli NK1 Max bu yükün altından rahatça kalkar."

Fırçalayınca anlatti tane tane. Anladım şimdi. Sagolasin uyari için. Peki 1000tl'ye cikinca o fiyata daha da iyi DAC bulunur mu baska siteden vs?

En son ne dedi gemini:)
Kiwi ears ad1 pro al wraith'ten. Nk1 max biraz renklendiriyor sesi low endi artırıyor, zaten bassları vurgulu olan setlere yakışmıyor.

Belki ilerde birileri merak eder: "
Kulaklığın 8 ohm olması onun "az güç istediği" anlamına gelmez. Tam tersine, amfinin voltajdan ziyade yüksek bir akım (amper) üretmek zorunda olduğu anlamına gelir. Düz NK1 bu akımı sağlayamazken, amfi destekli NK1 Max bu yükün altından rahatça kalkar."
Yine uydurmuş

Xuan Nv'de 2 tane dinamik sürücü var. Bunlardan birinin diyaframı seramik. Seramik sert ve ağır kalıyor diğer diyafram türlerine göre. Ayrıca elektrik akımına da daha fazla dirençli. Sesi üreten şey diyaframın hareket etmesi, e zor hareket ediyorsa daha fazla elektrik geçirmek lazım, bu yüzden de SoC değil de op-ampe sahip bir dac gerekiyor. Son olarak kulaklığın hassasiyeti 98dB. Iemler genelde 105-115dB hassasiyete sahip. E desibeldeki artış da logaritmik, 98 ile 110 arasında yaklaşık 10 kat fark var yani gerektirdiği güç açısından (aynı ses şiddetini almak için).

Son düzenleme:
En son ne dedi gemini:)
Kiwi ears ad1 pro al wraith'ten. Nk1 max biraz renklendiriyor sesi low endi artırıyor, zaten bassları vurgulu olan setlere yakışmıyor.

Yine uydurmuş

Xuan Nv'de 2 tane dinamik sürücü var. Bunlardan birinin diyaframı seramik. Seramik sert ve ağır kalıyor diğer diyafram türlerine göre. Ayrıca elektrik akımına da daha fazla dirençli. Sesi üreten şey diyaframın hareket etmesi, e zor hareket ediyorsa daha fazla elektrik geçirmek lazım, bu yüzden de SoC değil de op-ampe sahip bir dac gerekiyor. Son olarak kulaklığın hassasiyeti 98dB. Iemler genelde 105-115dB hassasiyete sahip. E desibeldeki artış da logaritmik, 98 ile 110 arasında yaklaşık 10 kat fark var yani gerektirdiği güç açısından (aynı ses şiddetini almak için).

Bunlari da dedi hirpalayinca, ben özet geçtim de bunun lafina kalsak yanmışız cidden. Iyi ki varsınız.

Bir de PC'de kablo boyu sorunu var tabi.
Elimdeki HyperX uzatma kablosunun DAC'a girecek ucu ( eklediğim görseldeki gibi, tabi bunun yeşili,) standart 3.5mm TRS (stereo, mikrofon desteği olmayan) erkek uçlu yapısında Bunu Kiwi Ears AD1 Pro DAC'ın 3.5mm çıkışına doğrudan takabilir miyim? Teknik olarak bağlantı uyumlu mu? uzatma kablosunun kendi direnci ve uzunluğu nedeniyle seste dip ses, gürültü veya güç kaybı gibi teknik sorunlar yaşar mıyım?

Yoksa şu kabloyu mu almak lazım uzatmak için;VegGieg 3.5mm TRSS Aux Kulaklık Mikrofon Ses Uzatma Kablosu 2 Metre : Amazon.com.tr: Elektronik

Dosya Ekleri

• 20260822_005157.webp
    20260822_005157.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 1