Merhabalar, Windows 10 22H2 64-Bit kullanıyorum. Bir gün başlat menüsünde gezinirken güç seçeneğinde böyle bir durum rastlandım. Bu sadece %125 ölçeklendirmesinde oluyor %100 veya %150 kullandığımda olmuyor. Kaydırma çubuğundaki okları tıkladığımda normale geliyor ama başlattı tekrar açınca düzelmiyor. Virüs Taraması yaptım herhangi bir şeyi rastlanmadı. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Windows 10'da Başlat menüsüyle ilgili sorunlar bazen önbellekten kaynaklanabiliyor.
PowerShell’i yönetici olarak açıp şu kodu girer misiniz?
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
İşlem tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlatın.
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Windows 10'da Başlat menüsüyle ilgili sorunlar bazen önbellekten kaynaklanabiliyor.
Hocam iyi günler, geç cevap verdiğim içim kusuruma bakmayınız. PowerShell yönetici olarak çalıştırıp, verdiğiniz kodu uyguladım sonuç böyle çıkıyor. Böyle sonuna kadar devam ediyor.
Komutun içinde kullanılan PowerShell değişken sözdizimini yanlış yazmışsınız.Hocam iyi günler, geç cevap verdiğim içim kusuruma bakmayınız. PowerShell yönetici olarak çalıştırıp, verdiğiniz kodu uyguladım sonuç böyle çıkıyor. Böyle sonuna kadar devam ediyor.
Eki Görüntüle 163814
Get-AppXPackage -AllUsers | ForEach-Object {
if (Test-Path "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml") {
Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"
}
Bunu yapıştırın.
BonoroÇotoroPanPan
Üyecik
Komutun içinde kullanılan PowerShell değişken sözdizimini yanlış yazmışsınız.
Get-AppXPackage -AllUsers | ForEach-Object {
İf (Test-Path "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml") {
Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"
}
Bunu yapıştırın.
Hocam, bu yöntem çalışmıyor. PowerShell’i yönetici olarak çalıştırıyorum, kodu yapıştırıyorum ama hiçbir şey değişmiyor. En sonunda çözümü farklı bir yöntemle yaptım. Normalde aktif olmayan hazırda beklet tarzındaki güç seçeneklerinin orada gözükmesini sağladım. Bundan sonra oradaki boşluk geçti ama yine de orijinal görünümünde olmaması rahatsız edici.
Son düzenleyen: Moderatör: