Makaleler
3
Yer
Ordu
Windows 10 kullanıcısıyım ve kesinlikle 11 kurmayı düşünmüyorum. ESU programı da 2027'ye uzamışken kalmaya devam edeceğim. Ancak bu noktada ufak bir sıkıntım var. Çok uzun zamandır Windows 10 Update kısmında kocaman Windows 11 banner'ı mevcut ve kaldırma yolunu bulamıyorum. Bunu nasıl kaldırabilirim? Görmek istemiyorum.

1785086934373.webp

Kayıt Defteri (Registry) Düzenlemesi (Tüm Windows 10 sürümleri için)​

1. Klavyenizden Windows + R tuşlarına aynı anda basın.
  2. Açılan Çalıştır penceresine regedit yazın ve Enter tuşuna basın.
  3. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde sol taraftaki menüyü kullanarak şu konuma gidin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
  4. (Eğer sol tarafta WindowsUpdate klasörü yoksa; Windows klasörüne sağ tıklayın, Yeni > Anahtar seçeneğini seçin ve adını WindowsUpdate yapın).
  5. WindowsUpdate anahtarının içindeyken sağdaki boş bir alana sağ tıklayın ve Yeni > DWORD (32 bit) Değeri seçeneğine tıklayın.
  6. Yeni oluşturduğunuz bu değerin adını tam olarak TargetReleaseVersion yapın ve üzerine çift tıklayarak değerini 1 yapıp "Tamam"a tıklayın.
  7. Tekrar sağdaki boş alana sağ tıklayın ve yine Yeni > DWORD (32 bit) Değeri seçerek adını TargetReleaseVersionInfo yapın.
  8. TargetReleaseVersionInfo değerine çift tıklayın ve Veri kısmına kalmak istediğiniz Windows 10 sürümünün kodunu yazın (Örneğin güncel ve son sürümlerden biri olan 22H2 yazın).
  9. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu işlem hedef sürümü sabitleyeceği için Windows 11 banner'ı ortadan kalkacaktır.

Umarım yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör: