Arkadaşlar 4 buçuk aydır ASUS ROG STRIX G16 kullanıyorum. Son 1 ay haric 3 buçuk ayda batarya sağlığı %1 düşüp 98 olmuştu. Az önce bir daha kontrol ettiğimde 1 ayda %4 düşüp 90.000'den 85.445 olduğunu gördüm. Cihazı her zamanki gibi şarjda kullandım. Laptop hiç kapanmadı ve %80'den sonra şarj etmiyorum. Zaten çok nadir pilde kullanırım hep oyun oynuyorum kullandığımda. Çok yoğun kullanımlarımda yok günde 3 saat civarı Max ve ısınma durumuda yok. Sizce bu bir sorun teşkil ediyor mu?

Batarya omrunu uzun tutmak icin ayda bir iki defa pili %20 kalacak kadar kullanmak gerek. Sadece adaptor takili iken kullanmakta pil omrunu kisaltir.

Arkadaşlar 4 buçuk aydır ASUS ROG STRIX G16 kullanıyorum. Son 1 ay haric 3 buçuk ayda batarya sağlığı %1 düşüp 98 olmuştu. Az önce bir daha kontrol ettiğimde 1 ayda %4 düşüp 90.000'den 85.445 olduğunu gördüm. Cihazı her zamanki gibi şarjda kullandım. Laptop hiç kapanmadı ve %80'den sonra şarj etmiyorum. Zaten çok nadir pilde kullanırım hep oyun oynuyorum kullandığımda. Çok yoğun kullanımlarımda yok günde 3 saat civarı Max ve ısınma durumuda yok. Sizce bu bir sorun teşkil ediyor mu?

Hocam o verilerin doğruluğu tartışılır düşürebildiğiniz en düşük seviyeden sonra tam şarj yaparak daha iyi ölçülür.
Ve sanırsam bir araştırmada %80e kadar şarj etmenin çok bir işe yaramadığını söylüyorlardı bunun doğruluğu için araştırabilirsiniz.
Ben her şeyimi tam şarj ediyorum %20'lik fark bana fazla geliyor %95 vs olsaydı tamam derdim. Ciddi bir fark olacağını da sanmıyorum dediğim gibi.

Laptop bataryaları kullanıma bağlı.
Aktif kullanan biri için 1-2yılda bataryada bayağı düşüş olabilir.
Benim arkadaşım 2yıldan sonra laptopu prizden çeker çekmez kapanıyordu :D

3-4ay yedek telefonumu açmadığımda.
Şarja taktığımda 33W ile şarj olan telefon.
2.5W şarj çekiyordu ve açıldığında 10W bile anca çekiyordu sonra batarya kendi kendine toparladı şu an 28-33W şarj oluyor belki kalıcı bir kayıp bile oluşmuştur.

Ara sıra kullanmak gerek hocam.
Elektrikli bisiklet ve motosiklet sahibi olarak.
Bisiklette bile aynı durum söz konusu.
Motosiklette bile 1ayda bir sürmek gerek akü için.

Son düzenleme:
Hocam o verilerin doğruluğu tartışılır düşürebildiğiniz en düşük seviyeden sonra tam şarj yaparak daha iyi ölçülür.
Ve sanırsam bir araştırmada %80e kadar şarj etmenin çok bir işe yaramadığını söylüyorlardı bunun doğruluğu için araştırabilirsiniz.
Ben her şeyimi tam şarj ediyorum %20'lik fark bana fazla geliyor %95 vs olsaydı tamam derdim. Ciddi bir fark olacağını da sanmıyorum dediğim gibi.

Laptop bataryaları kullanıma bağlı.
Aktif kullanan biri için 1-2yılda bataryada bayağı düşüş olabilir.
Benim arkadaşım 2yıldan sonra laptopu prizden çeker çekmez kapanıyordu :D

3-4ay yedek telefonumu açmadığımda.
Şarja taktığımda 33W ile şarj olan telefon.
2.5W şarj çekiyordu ve açıldığında 10W bile anca çekiyordu sonra batarya kendi kendine toparladı şu an 28-33W şarj oluyor belki kalıcı bir kayıp bile oluşmuştur.

Ara sıra kullanmak gerek hocam.
Elektrikli bisiklet ve motosiklet sahibi olarak.
Bisiklette bile aynı durum söz konusu.
Motosiklette bile 1ayda bir sürmek gerek akü için.

Anladım, sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör: