8454

Uzman
İyi günler arkadaşlar, uygun fiyatlı, uzun pil ömrüne sahip bir laptop arıyorum. MacBook istemiyorum. Ayrıca işlemcisinin iyi olmasını isterim; harici ekran kartı olmasa da problem değil, SSD kapasitesi düşük olsa da sorun değil.

Birinci önceliğim pil ömrünün mümkün olduğunca uzun olması.

Oyun, render gibi işler için kullanılmayacak. Daha çok ofis, sunum vb. işler için kullanılacak.

Bu konuda daha önce açılmış konuların ya tarihi geçmiş ya da düzgün cevaplanamamış ve ekonomi malum, fiyatlar değişiyor.

Bütçe belirleyemedim, laptop piyasasını takip edemiyorum. Bundan ötürü MateBook, ThinkPad gibi serileri araştırdım; 15–25k arasında bir dağılım var, bundan ötürü 25k olarak belirledim fakat farklı önerileriniz varsa tekrar değerlendiririm.

Gaming Laptop yazıyor RTX4050 var sanki biraz benim istediğimden daha fazla özelliği var gibi, sarjı beklediğim kadar uzun gider mi? Kullanıyor musunuz?

@23783, batarya ömrü uzun olsun istemiş konu sahibi. Bataryası 57,5 Wh gönderdiğiniz cihazın. Üstelik de Intel, batarya omru durumundan elle tutulur yanı pek yok.

@8454, batarya omru sizin icin onemlıyse TUF A15 serisinin 90Wh bataryalı versiyonlarına bakacaksın, AMD işlemcili oluyorlar.

Çok özelliği olmayan bir şey mi istiyorsunuz?
RTX 4050 barındırması yerine daha fazla pil performansı tercih edeceğimden harici ekran kartının güç tüketimi olacağından optimal olmaz diye düşündüm.

@8454, batarya omru sizin icin onemlıyse TUF A15 serisinin 90Wh bataryalı versiyonlarına bakacaksın, AMD işlemcili oluyorlar.

Gaming laptop diye geçiyor sanırım, ve fiyatları bütçemi oldukça aşıyor.

İçerisinde harici bir ekran kartı barındırmasına gerek yok, hafif taşınabilir ve sarjı uzun gitsin bunlar öncelik.

RTX 4050 barındırması yerine daha fazla pil performansı tercih edeceğimden harici ekran kartının güç tüketimi olacağından optimal olmaz diye düşündüm.

İçerisinde harici bir ekran kartı barındırmasına gerek yok, hafif taşınabilir ve sarjı uzun gitsin bunlar öncelik.
Doğrudan bir önerim yok ancak son çıkan işlemcilerin şarjı oldukça iyiydi. Snapdragon işlemcili laptopların da şarj süresi gayet iyi diye biliyorum. Bende 255 H işlemcili Asus Vivobook laptop var. Ofis ve internet işlerinde şarj süresi 10 saat üzerinde oluyor rahatlıkla. Bir kere 18 saat yazdığını gördüm ama olmazdı o kadar da tabii herhalde :D 255H pahalı kalabilir ama alt modelleri belki bütçenizi karşılar. Son çıkan çoğu işlemci iyi olsa gerek şarj konusunda.

Gaming laptop, doğrudur. Lakin bu fiyatlarda istediğiniz batarya performansını tek verebilecek cihaz da o.

Düzenleme: Bu cihazın bataryası 48.0Wh gözüküyor, 2023 modelleriyle karıştırmışım. Yani batarya ömrü bunun da iyi değil.

Son düzenleme: