BF6'nın sistem gereksinimleri açıklandı tablo şeklinde. Benim gibi 4K oyuncuları üzecek bir tablo. Anlam veremediğim şey şu ki ekran kartım RTX 4070 (5080 yolda) ama X3D işlemcim yok. Warzone'da vs. ben sorun yaşamadım, 7600X ile GPU kullanımı %95'in altına yoğun sahnelerde bile düşmedi. İnternette de 5080 kullananlara baktım sorun yoktu. BF6 neden 7800X3D istemiş onu anlamadım 4K için.

Eki Görüntüle 190780
Optimizasyon özürlü bir oyun daha geliyor sanırım.

Optimizasyon özürlüsü veya farklı bir sorun yok. Gayet de günümüz için makul sistem gereksinimleri sunmuş.

1080p 30FPS'de 1050 Ti vermesini mi bekliyorsunuz?
1080p Low 30 FPS native için 6 GB VRAM ekran kartlarını vermiş. Bence gayet kabul edilebilir gereksinimler buradaki Low donanımlar en az 5 yıllık grafik kartlarından oluşuyor.

Ryzen 7 7800X3D mi makul? Steam donanım anketine göz atmanı tavsiye ediyorum sana.

Oradaki donanım gereksinimlerine göre RTX 3060 zirvede ve bu tabloda 1080p 30-60 FPS arası bir yer de konumlanıyor burada bir anormallik görmüyorum. 4K Ultra sistem gereksinimleri için 7500F mi verecekti tam olarak anlayamadım?

Sizi yanıltan şey 12900K sistem gereksinimi onu da 13900K ve 14900K patladığı için 12900K olarak tabloda sunmuşlar bunu az çok piyasaya hakim insanlar neden diğer Intel işlemcilerini seçmediğini anlarlar.

4K sistem için kimse 7600X önermez. Oynar mısın, oynarsın. Ancak bunu bir standart olarak da belirlemezsin yani. %5'lik bir dilim 4K oyun oynuyorsa onun içinden belki %1-2'si bu seviyede bir işlemci kullanıyordur. 5080-5090 gibi kartların yanına tercih edilecek işlemci değil neticede. Ayrıca onun hala minimum gereksinim olduğunu düşünüyorsan tablo okumayı pek bilmiyorsun demektir.

4K sistem için kimse 7600X önermez. Oynar mısın, oynarsın. Ancak bunu bir standart olarak da belirlemezsin yani. %5'lik bir dilim 4K oyun oynuyorsa onun içinden belki %1-2'si bu seviyede bir işlemci kullanıyordur. 5080-5090 gibi kartların yanına tercih edilecek işlemci değil neticede. Ayrıca onun hala minimum gereksinim olduğunu düşünüyorsan tablo okumayı pek bilmiyorsun demektir.
Arkadaşım ben WarZone ve bu tarz ağır online oyunlar oynadım sıkıntı yaşamadım ve adam burada direkt 7800x3D demiş. Tablo okumayı senden öğrenecek değilim.

Birinden öğren ama, böyle olmaz. Boşa geriyorsun kendini yazık. 4K 60 ve 2K 144 için ideal koşulları söylemiş. Bütün bütçeyi ekran kartına gömenleri hesaba katmamış. 2K 144 Hz için gayet anlaşılır bir işlemci ayrıca. Bu kadar dert edinecek ne var bunda? (: