Battlefield neden bu kadar seviliyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3035
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 981

3035

Yetkin
Ben şu ana kadar BF 2042, BF 3, BF 1, BF 5 oyunlarını oynadım. 1'in MP haricinde oyunun sevilecek hiçbir tarafı yok, gider Black Ops 2 oynarım daha iyi. Neden böyle dediğime gelecek olursam.

MP için:

Oyun hile kaynıyor.
Detaylar aptalca, mesela su birikintisine ya da suya ateş ediyorsunuz, su sesi çıkmıyor.
Silahlar inanılmaz tepiyor.
Havan mermisi rakibe tam oturduğunda yarı canı gidiyor rakibin.
Rakip kullandığı tank veya bombardıman uçakları ile size nefes aldırmıyor.
Bomba atma hissiyatı berbat.
Düşmanın ayak sesi duyulmuyor.
Saçma sapan yerlere spawn ediliyorsunuz.
Oyun akıcı değil, ölünce 10 sn bekliyorsunuz.
Rakip süngü hücumu yaptığında mermi işlemiyor ve ölüyorsunuz.
Tank ve uçağın anti-silahı yok, olanlar minnacık hasar veriyor, gıdıklamıyor bile.

SP için:

Koskoca düşman taburunu tank, uçak piyadesi olan bir orduyu tek başınıza yeniyorsunuz. Zorluk seviyesi olarak en zorun bir altını oynadım.
Görevler aynı, sadece mekanlar farklı.
Yapay zeka rezalet.
Alev saçan boss olmasa oyun çok kısa sürede bitecek.
Mesela ben adamın dibindeyim, yerde yatıyorum diye adam fark etmiyor ancak kalkınca fark ediyor.

Oyunun iyi tek tarafı grafiğin görüntüsünün güzel olması, multiplayerde.
Tank, havan, top, uçak vs ile evleri, köprüleri bombalıyorsunuz. Evler, köprüler vs yıkılıyor, bu da oyunda bina içi, köprü altı vs pusmayı engelliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
2042 için konuşacağım. Sistemim yetmediği için hiç COD veya BF oynayamamıştım ancak 2042'yi deneyimledim ve belirli süredir de oynuyorum. Hile kaynama olayına katılıyorum. Görüntüler olarak aşırı güzel deneyim sunuyor. Silah tepme olayında katılmıyorum sebebi silahlarla belli bir görevleri tamamladıkça geliştirme olmasından dolayı bu tepmeler düzeliyor. Ayak sesleri de duyuluyor ya açıkçası ben duyuyorum. Spawn olayı da belli bir sistemle işliyor alanda düşman bulunuyorsa bir arka bölgeye atma durumu var. Onun haricinde dediklerinize katılıyorum.

Battlefield ile alakası yok da FPS oyunlarını seviyorum hiçbir oyun Doom 2 kadar zevkli değil.

BF 2042'yi hic begenmedim boyle dandik bir oyun olamaz. Sacma yerlerde spawn ve haritalarin cok dandik olusu. Kuru gurultuden baska bir sey degil. Battelfied 2-3-4 gibi zevk aldigim baska bir BF serisi yok. Bir sonraki seriye bakalim umarim guzel bir seyler goruruz.

En çok BF 1 oynadığımdan BF 1 için tek tek cevaplayacağım.
Oyun hile kaynıyor.
Hayır kaynamıyor, 120 saatlik oynanış süremde 4 kez karşılaştım. Hele düzgün sunuculara girersen hile 0.
Detaylar aptalca, mesela su birikintisine ya da suya ateş ediyorsunuz, su sesi çıkmıyor.
Dikkat etmedim olabilir.
Silahlar inanılmaz tepiyor.
Çünkü eskiler.
Havan mermisi rakibe tam oturduğunda yarı canı gidiyor rakibin.
Hayır kafasına gelirse tek atıyor.
Rakip kullandığı tank veya bombardıman uçakları ile size nefes aldırmıyor.
Bu sizin takımla alakalı, bir mermiye bakar uçak indirmek.
Bomba atma hissiyatı berbat.
Bence güzel, atınca ev yıkılıyor daha ne istiyorsun ?
Düşmanın ayak sesi duyulmuyor.
Hayır gayet net duyuluyor.
Saçma sapan yerlere spawn ediliyorsunuz.
Her zaman olmasa da oluyor evet.
Oyun akıcı değil, ölünce 10 sn bekliyorsunuz.
Ölme.
Rakip süngü hücumu yaptığında mermi işlemiyor ve ölüyorsunuz.
Üstüne koşarken vurabilirsin ancak animasyona girdiyse vuramazsın. Ayrıca üstüne koşarken sağ çekilirsen yanından geçip gidecektir.
Tank ve uçağın anti-silahı yok
Hayır var, taarruz olarak girersen füze alabilirsin, uçağa tek atar. Tanklarda ağır hasar alır.
Henüz SP bitirmedim o yüzden yorum yapmayacağım.

Son düzenleme:
Bana da diğer BF ler kötü geliyor silahlarda tepme sıfır sanki boncuk atıyorlar.

CoD Warzone veyahut MW serisi Battlefield oyunların yanında çömez kalır. BF'nin yarattığı savaş ortamını CoD yapamadığı için insanlar BF'ye yöneliyor MP anlamında. Bayadır BF2042 oynuyorum adam akıllı hileye denk gelmedik ekiple.

Yıllardır BF serilerini oynuyorum, ilk defa bu kadar garip şeyleri duyuyorum. Sadece bir tane oyununu oynayarak bütün seriye kötü demeniz bence büyük bir hatadır.
-BF 1'de uçakları nasıl düşüreceğinizi bilmeden konuşmuşsunuz. Biraz araştırsanız ya da dikkat etseniz bütün oyunlarında bunun çok basit olduğunu anlardınız. Hiçbir BF serisinde oyuncular uçakları ya da tankları nasıl imha edeceğini bilmiyor.
-Oyunda silah sekmeleri normal. I. Dünya savaşındaki silahlar ile diğer güncel zamanda geçen oyunların silahların mekaniklerini karşılaştırmak hatadır. Çünkü o oyundaki silahlar eski teknolojinin ürünüdür. Sn. @totra_proska ve Sn. @Dzeko hocalarımız bu konuda cevabı güzelce vermiş. Arkadaşlarımızın dediği gibi silahların eklentilerini yaparsanız o "sekme" sorunları büyük ölçüde ortadan kalkıyor.
-Bomba atma hissiyatının nasıl bir şey olmasını isterdiniz, gerçekten anlamadım (bence atma hissiyatı iyi).
-Ayak sesi duymak istiyorsanız CS 2 oynayın daha iyi. Aslına bakarsanız ayak sesleri gayet duyulabiliyor. O kaos ortamının içinde "ayak sesi" duyabilmek için ya kulaklarınızın hassas olması lazım ya da gerçekten iyi bir 7.1 ses sistemi olan kulaklığa sahip olmanız lazım (normalinde de duyabilirsiniz ama her yerde bomba patlarken, mermiler havada vals yaparken zor olabilir).
-Hileler evet var ama şu sıralar BF 5'te hileye denk gelmedim hele BF 42'de hiç denk gelmedim (şüphelendiklerim olmadı değil).
-Yapay zeka hep böyleydi ve bence iyi ya da kötü olmasının pek anlamı yok. Sabahtan akşama kadar yapay zeka ile çatışmak istiyorum derseniz, bir şey diyemem.
-Bana göre suya mermi sıkma ya da suya bomba atma, patlama efektleri ve sesleri rakibinden daha iyi.
-BF 2042'ye alışamadığınız için böyle demeniz normal. Bana inanın oyuna alıştıktan sonra diğerlerinin yüzüne bakmak bile istemeyebilirsiniz. BF 2042 ilk başta bana da çok garip ve saçma gelmişti ama oyuna alıştıktan sonra oyunun ne kadar basit ve eğlenceli olduğunu fark ettim.
Şu BF 2042 için bir rehber hazırlamaya başlasam iyi olacak gibi duruyor. Anlaşılan hala daha kimse oyunun mekaniklerini anlamamış.
BF 5 ya da BF 2042' de beraber oynamak isteyen olursa forum ismimi kullanarak beni EA Play' de ekleyebilir.

BF 5'i 22/12/2018'den beri oynuyorum.
BF 2042'yi de 15/03/2023 tarihinden beridir oynuyorum (son 6-7 aydır aralıksız oynuyorum).

Bir de son olarak sorunuzun cevabını vereyim;
-İnsanlar bu oyunda evleri, binaları, köprüleri vb. şeyleri el bombaları gibi aletler ile yıkabildikleri için seviyor.
-Kaosu seviyorum derseniz Battlefield serileri bu iş için en iyisidir.
-Tank, uçak, helikopter kullanmak isteyen bu oyunu oynuyor (o Nightbird kullananları elime bir geçirebilsem onlara değişik bir tarife uygulayacağım ...)
-Gerçek savaş ortamını verebilen tek oyun (sesler olsun, müzikler olsun).
-Çılgınca şeyler yapmak istiyorsanız Battlefield doğru yerdir. RendeZook hareketi diye tabir edilen bir mekanik bile vardır. Battlefield 2042 fragmanında bu hareket kullanıldı.
-Savaş atmosferine ve koşullarına en sadık oyun Battlefield'dır. Nedeni ise kimse kaosun hüküm sürdüğü bir savaş alanında üzerinde "pembe kıyafet ve pembe renkli araçla" dolaşan birilerini görmek istemez diye düşünüyorum.
-Hele ki Tiger tankla millete "headshot" atmak kadar zevkli bir şey olamaz .

Son düzenleme:

Ben bu yazıdan şunu anladım. Siz direk BF serisinin düşmanısınız diyebilirim. BF 3, 4, 1, 5 oynayan ve saatlerini harcamış biri olarak. (üstteki arkadaşa göre yeni başlamış sayılırım. ) 32V32 sunucuları ile savaş deneyimini multiplayer şekilde sunan en iyi oyun serisidir. BF'yi zaten kimsenin hikaye için alacağını düşünmüyorum. Sadece BF1'in hikayesini bitirdim. Aman aman bir şeyi yoktu ama dediğim gibi yine o atmosferi hissettiriyordu.

Gelelim hile konusuna eğer resmi sunucularda oynarsanız geçmiş olsun, EA'nın umursamazlığı yüzünden o sunucular hile kaynıyor evet ama topluluk sunucularında hiç hileye rastlamadım. Ayrıca oyunu hayatsız gibi oynayan çok fazla insan var onlara ölüp ölüp hile demeyin lütfen. (ilk BF3 oynayışımda aşırı amatördüm ve sürekli ölüyordum.)

Tank ve uçağın anti silahı yok demişsiniz de BF1 ve 5 için konuşacağım çünkü BF4 ve 3 de bunlar var. 1. ve 2. dünya savaşında bir kişinin bireysel olarak tankla tek başına kapışmasını nasıl planlıyorsunuz. İnsanlar zaten kıt kanaat savaşıyor. Erzak yok mühimmat yok bir de tank mı patlatacak. 1. oyun için konuşuyorum, ayrıca zaten taarruz sınıfında yer bazukası ve tank savar bombalarla 2 3 kişi kolaylıkla 1 tankı patlatabiliyor.

Düşman ayak sesi duyulmuyor diye yakınmışsınız. O savaş atmosferine kendinizi koysanız siz ayak sesi duyar mıydınız? Ayrıca BF5 de ben ayak sesi duyarak 1 takımı indirdiğimi hatırlarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…