anilx

Yetkin
Arkadaşlar Instagram'da gezinirken BF6'nın %90 oranında oyuncu kaybettiğini gördüm? Bu sizce neden oldu?

Ben eskiden BF6'nın neden kötü bir oyun olduğunu yazdığım bir konu açmıştım (bkz: https://techolay.net/sosyal/konu/battlefield-6-neden-kotu-bir-oyun.134695/) fakat bütün herkes sürekli şöyle yorum atmaya başladı: "Sen ne anlarsın CoD gibi woke değil, CoD'dan daha gerçekçi çok zevk alıyorum, duvarlar kırılıyor, CoD'da nicki minaj var BF6 erkek oyunu vb.". Ben de en iyi oyunun en maskülen oyun olmadığını, en iyi fizik, grafik ve mekaniklerin birleşimi olduğunu söyledim fakat dinletemedim ve oyun bildiğiniz BF42'nin modlanıp haritalarının değiştirildiği bir hali olmuş demiştim. Bayağı sıkıcı, ha BF42 oynamışsın ha bunu yeni bir şey yok. Sizce neden bu düşüş oldu?

Ekran Resmi 2026-01-30 18.53.39.webp

Oyun başlar, oyunu bekleyen herkes oynamak için girer, devamında ise istedikleri her zaman girebilecekleri için oyuncu yoğunluğu yayılır. Burada absürt bir şey yok ki. Örneğin bakarsanız BG3 de çıktıktan sonra oyuncu kitlesinin %90'ını kaybetmiş. Bu oyunu kötü mü yapıyor?

1769788936838.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal. Oyun çıkmadan hype oluyor ama düzenli oynayan kitle belli. İçerik belli, kendini tekrar etmesi doğal. Update çok sık gelmiyor, yavaş çalışıyorlar. Bunun da bir nebze etkisi oluyor.

Oyun başlar, oyunu bekleyen herkes oynamak için girer, devamında ise istedikleri her zaman girebilecekleri için oyuncu yoğunluğu yayılır. Burada absürt bir şey yok ki. Örneğin bakarsanız BG3 de çıktıktan sonra oyuncu kitlesinin %90'ını kaybetmiş. Bu oyunu kötü mü yapıyor?

Eki Görüntüle 222861
Evet yapıyor.

Aynı kadına bir ömür tahammül edemiyorsun, kendini tekrar eden bir savaş oyununu niye her gün oynayasın? Denizde balık çok. 😇

Aynısını ben de dedim. BF42 cilalanmış hatta daha kötü grafikli cheap knock off, bütün parayı reklama basmışlar.

Normal. Oyun çıkmadan hype oluyor ama düzenli oynayan kitle belli. İçerik belli, kendini tekrar etmesi doğal. Update çok sık gelmiyor, yavaş çalışıyorlar. Bunun da bir nebze etkisi oluyor.

Aynı oyunu her sene FIFA gibi çıkartıyorlar. Yeni bir şey de yok, abi ne bileyim euphoria fizik motoru koy, fun modlar ekle, saklambaç olsun, zombi modu olsun, yeni bir şeyler eklensin. Yok abi biz bunu söyleyince de kötü oluyoruz. Ben başından belli haklıydım boş bir oyun, sırf bende mi hata var diye yükledim 10 saat oynadım, yok abi yok aşırı kötü. Keza ilk konumda biri oyna oynamadan konuşma boş yapma demişti, kendi mod falandı, manipülasyon hepsi. Dost Kayaoğlu, Enis'e parayı basıyorlar, onların umurunda mı iyi mi kötü mü? Parasına bakıyor.

Beta'daki durumundan eser yok çünkü. Erkek adam oyunu yaparlarken vazgeçip woke oyunu yaptılar.

@Blackraven, singleplayer bir oyunla bir olmaz asla bu durum.

Eki Görüntüle 222864

CS2 = aşırı kaliteli mühendislik şaheseri fizik motoru + UE5 gibi grafikler + harika movment.
BF6 = önceden renderlanmış duvar kırma animasyonu (fizik motorsuz) + sürekli koşup sıkmak + kötü fizik motoru + competitive olmayan maç mekaniği + bozuk metadata + hantal uçak fiziği.

BF42 bile bu Temu versiyonu BF'den daha iyi bu arada.