Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen snoop Dogg'lu, Rollercoaster'li Call of Duty'den devam et kardeşim, bırak kötü dediğin BF bize kalsın biz oynarız :).
Unicorn osuruğuyla adam öldürmek ne kadar da komik ve eğlenceli değil mi? Adamlar yenilik getirmiş BF'ciler copy paste yaparken muhteşem CoD oyuna homelander getiriyor, çizgi film tarzında karakterler, ejderli yılanlı skinler getiriyor. Bayağı yenilikçi ve eğlenceliymiş gerçekten(!). Oyuncularına iyi eğlenceler. BF'ciler de sıkıcı er meydanında savaşmaya devam etsin ne o öyle patlamalar yıkımlar, gerçekçi grafikler, askeri üniformalar, m4, ak gibi gerçek hayattan silahlar falan. Koyacaksın osuran bir boğa bak nasıl eğlenceli oluyor :).

Aynen dediğin gibi düşünüyorum lafımı ağzımdan aldın da bu kadar kızmaya gerek yok dostum, gerçekler acıtır.

Al kanka bak Saddam Hüseyin'i avlamaya gidiyorsun, bence BF 6 ya boşuna para vermeye gerek yok. BF 5 gerçekten daha başarılı bence, keza vuruş hissiyatı çok kötü bence Call of Duty orada bir adım önde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben demedim siz dediniz bir oyunda değiştirebileceklerini biraz düşünün, yani altyapı değişmemiş aynı oyun abi tamam ben indiricem yarın ya da bu akşam ikisinide oynayacağım.
Mekanikler değişmiş, grafikler değişmiş, silahı tutuş bile değişmiş ama siz altyapı aynı diyorsunuz. Bu nasıl mümkün bana söyleyebilir misiniz?

Ağır BF fanı olarak olarak söylüyorum, maalesef alakası yok, görsel olarak BF4'ü bir tık anımsatabilir belki ama BF3 tarafında nokta kadar bile bir benzerlik yok.

Hava araçlarının mekanikleri de çok kötü.

Ben de 2042'nin süslenmiş hali olduğunu savunuyorum, normalde yeni BF çıktığında soluksuz oynayan biriyim, BF6'yı toplamda 1 saat falan oynadım, betayı oynayınca BF6'yı da almaktan vazgeçtim.

Hah bende bunu söylemek istiyorum abi bende BF4'ü bitirdim BF1'i oynadım BF5'i oynadım calops fanboyu değilim keza sadece hikaye modunu oynuyorum fakat online da sarıyor snoop dogg almak cidden eğlenceli, bu şeye dönmüş Xbox 360 ile 12 yıldır cal of duty 4 oynayan bir adamın sıkılmaması gibi keza çok objektif davranmıyor arkadaşlar.

Mekanikler değişmiş, grafikler değişmiş, silahı tutuş bile değişmiş ama siz altyapı aynı diyorsunuz. Bu nasıl mümkün bana söyleyebilir misiniz?
akşam genede oynayacağım sizin söylemleriniz ilgimi çekti güzelse sözlerimi geri alırım fakat baya cheap copy gibi gözüküyor.

BF4 kadar beni hyplemedi. Betanın ilk 1-2 günü aşırı iyi geliyordu ama sonradan sıkmaya başladı. Özellikle mapler oyunun metasına uygun değil. Özellikle rush modu. İyi oynama ya da kötü oynama diye bir durum yok. Tamamen bombanın spawnlandığı noktaya bağlı ya saldıranlar ya da savunanlar kazanıyor. 2042 kopyası denmesini de doğru bulmuyorum 2042 bayağı kötüydü. Bunların dışında beta'da aşırı fazla hile olduğunu düşünüyorum. Özellikle 2. hafta betasında girdiğim her maçta 2-3 kişi 40-50kd üstünde oluyor. Wallhack kullandıklarını aşırı belli ediyorlar. Gerçi beta diye bu kadar rahat olabilirler ama bana bu olay oyunun tam sürümde ne olacağının bir fikrini verdi gibi. Bir kaç ay sonra diğer oyunları gibi hilelerden geçilmeyecek muhtemelen. 2. Hafta betasından sonra oyunu iade ettim.

Call Of Duty konusuna gelecek isek 2 oyunda tam olarak aynı türde değil. Birisi hızlı ve agresif oynanması gereken fps oyunu, diğeri ise daha büyük haritalarda üstlendiğin rolün görevini yaparak oynaman gereken bir fps oyunu. Gidip te Battlefield'i Call Of Duty gibi hızlı ve agresif sürekli rushlayarak oynarsan zevk almazsın. Zaten Battlefield'in, Call Of Duty'i geçme imkanı düşünülemez bile. Call Of Duty serisinin en kötü oyunları bile Battlefield'in en çok övülen serilerinden daha çok satıyord. Black Ops 7, BF6'ya oranla yine daha fazla satacak ve oynanacak.

Adam ciddi ciddi FPS tarihindeki en havalı hareketlerden birini argüman olarak sundu ya, inanılmaz. Ben Call of Duty daha kötü demedim ki? İki oyun arasındaki farkı gösteren bir görüntü paylaştım ama siz buradan Call of Duty'nin kötü olduğunu düşündünüz, çıkarımı siz yaptınız yani. Bir insanın gerçekçilik istemesi tamamen gerçekçilik istemesi demek değildir. Bir konuda yorum yaparken niye hep uçlara gidiyorsunuz? BF kitlesi gerçekçilik istiyor o yüzden gerçekçi olmayan BF: 42 başarısız olmuş iken BF 1 hayvan gibi başarılı olmuştur. Bu kadar basit.

Ben kendi sevdiklerimi değil BF kitlesinin oyundan beklediklerini söylüyorum çünkü. Sanırım yazdıklarımı okumuyorsunuz.

Hocam cidden siz aşırı bir fanboysunuz galiba, bir hareket havalı olunca gerçekçi mi oluyor? Ya da o hareket sırf siz veya sizin gibi düşünenlerin hoşuna gidince gerçeklik mi katıyor bas bayağı gerçekcilik dışında bir şey, keza cal of duty WW2 ya da Call of Duty Vanguard oynayabilirsiniz bence BF6'ya bin basar, keza dünya sizin etrafınızda dönmüyor böyle redpill ya da maskülenite propagandası medyaya aşırı bastırılmış popüler mitleri söylüyorsunuz yani Twitter'da önüme çıkan söylentilerden pek bir farklı şey değil, maskülenlik dedinmi alaası zaten Call of Duty, oyuna renk katmak ve Nerd'lerin ilgisini çekmesi için Fortnite gibi karakter getirmişler abi bunda ne sorun var? BF kitlesi gerçekcilik istiyormuş istiyorsa bodycam oyna kardeşim fizikleri rezalet bir oyun Call of Duty ile karşılaştıracak skalada bile değil. Bak kendin bile diyorsun kitlenin beklentilerini söylüyorum diye kendi fikirlerinle gelirsen daha iyi bir tartışma olur.

Verilebilecek en absürt örnek olmuş.
Aksini iddia ediyorsan argümanlarını sunabilirsin, absürtmüş gerçek hayatta böyle bir haraket yapmak imkansız %100 yapılamaz yapında göreyim yapıldıysa atın hani çok gerçekci ya abi? Başka şeylerde varda gerek yok söylemeye en bariz örnek budur.

Herkesin zevki farklıdır. Saygı duyarız ancak BF 6 ile BF 2042 denen oyunun bir alakası yok. BF 6 daha çok eski BF serisinde gibi. Videolarını izlemiştim. Yeni nesil CoD oynamaktan iyidir (Özellikle MW serisi remasteredları rezilliktir).

Oyunun açık betasına göre oyun yorumlamakta yeni moda olmuş sanırım. Buna yorum yapan arkadaşlar BF1'in açık betasında sadece tek harita olduğunu görse herhalde oyunu magma tabakasına indirirdi.

Edit: Btw:
Eki Görüntüle 174234
Screenshot 2025-08-16 at 15-08-08 battlefield funny - Google'da Ara.webp
Screenshot 2025-08-16 at 15-08-33 cal of duty 7 - Google'da Ara.webp

Düzeltme yaptım.

Aga savaş alanında F-22 Raptor'un SU35'e o alandan kilitlenip atamaması bak ufak bir detay hangi F22 modelleri var bu dünyada onu anlamadım, daha da ilerletebilirim.

Türkçe yazabilsen ne yazdığını anlayacağım ama neyse. Kimsenin umurunda değil hangi uçağın hangi modeli niye var veya niye yok, bunları kimse umursamıyor konuyla alakası da yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok canım almiyim profil fotoğrafından kim daha feminen belli bence.
Evet ve buna rağmen BF6'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum, yukarıda bir editli yüksek ihtimal troll bir videonun kapağını bir de COD'un tanıtım kapağını koyup ''daha gerçekçi'' diye iddia ediyorsun.

Ağır BF fanı olarak olarak söylüyorum, maalesef alakası yok, görsel olarak BF4'ü bir tık anımsatabilir belki ama BF3 tarafında nokta kadar bile bir benzerlik yok.

Hava araçlarının mekanikleri de çok kötü.

Ben de 2042'nin süslenmiş hali olduğunu savunuyorum, normalde yeni BF çıktığında soluksuz oynayan biriyim, BF6'yı toplamda 1 saat falan oynadım, betayı oynayınca BF6'yı da almaktan vazgeçtim.
BF 3 tarafinda haritalarin spawn bolgelerinin yakinligi, helikopter sürüşü ve sokak savaşlari bire bir aynı bana gore. BF 2042 benim hic begenmedigim bir seri. BF 2042 yukluyken BF 1 oynuyordum. BF2042 kadar dandik bir BF serisi daha görmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.