Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HyperNowa

Uzman
Başlıkta da belirttiğim gibi Rainbow Six: Siege, GTA Online ve diğer BattlEye ile çalışan oyunlarda ya üst üste ya da belirli aralıklarla BattlEye anti hile uygulaması ile çalışan oyunlarda mavi ekran hatası alıyorum. Minidump dosyasını ve disk ekran görüntülerini atıyorum kesin çözümünü bilen yazabilirse sevinirim.

Not:
3. Samsung SSD'deki o mavi renkteki interface CRC error count hatası. Eski PC'de anakart ile sorunlardan dolayı o bağlantı hatası gözüküyor.

Minidump dosyası: Minidump.rar

Dosya Ekleri

• samsung hd.webp
    samsung hd.webp
    48,8 KB · Görüntüleme: 102
  • seagate.webp
    seagate.webp
    50,2 KB · Görüntüleme: 92
  • ssd.webp
    ssd.webp
    49,3 KB · Görüntüleme: 83
  • wd.webp
    wd.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
4 Ağustos 2023 tarihinde aldığım minidump dosyasını buldum.
Disk hatası.

Rich (BB code):
10: kd> .exr ffffac88fc997a18
ExceptionAddress: 00007fff55d20f64
   ExceptionCode: c0000006 (In-page I/O error)
  ExceptionFlags: 00000000
NumberParameters: 3
   Parameter[0]: 0000000000000000
   Parameter[1]: 00007fff5112de7c
   Parameter[2]: 00000000c000000e
Inpage operation failed at 00007fff5112de7c, due to I/O error 00000000c000000e

Ama nerdeyse 2 yıllık bir rapor. Bizim için bir bağlayıcılığı yok.

23.12.2024 yeni gelen mavi ekran minidump.

Rich (BB code):
KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE (139)
A kernel component has corrupted a critical data structure.  The corruption
could potentially allow a malicious user to gain control of this machine.
Arguments:
Arg1: 0000000000000003, A LIST_ENTRY has been corrupted (i.e. double remove).
Arg2: ffffaa0c44037340, Address of the trap frame for the exception that caused the BugCheck
Arg3: ffffaa0c44037298, Address of the exception record for the exception that caused the BugCheck
Arg4: 0000000000000000, Reserved

Rich (BB code):
.exr 0xffffaa0c44037298
ExceptionAddress: fffff8060ce5285d (nt!KiExitDispatcher+0x00000000000001ad)
   ExceptionCode: c0000409 (Security check failure or stack buffer overrun)
  ExceptionFlags: 00000001
NumberParameters: 1
   Parameter[0]: 0000000000000003
Subcode: 0x3 FAST_FAIL_CORRUPT_LIST_ENTRY

Rich (BB code):
0: kd> k
 # Child-SP          RetAddr               Call Site
00 ffffaa0c`44037018 fffff806`0d0131a9     nt!KeBugCheckEx
01 ffffaa0c`44037020 fffff806`0d013750     nt!KiBugCheckDispatch+0x69
02 ffffaa0c`44037160 fffff806`0d0115f2     nt!KiFastFailDispatch+0xd0
03 ffffaa0c`44037340 fffff806`0ce5285d     nt!KiRaiseSecurityCheckFailure+0x332
04 ffffaa0c`440374d0 fffff806`0ceebf31     nt!KiExitDispatcher+0x1ad
05 ffffaa0c`44037540 fffff80a`2a87716c     nt!KeInsertQueueApc+0x151
06 ffffaa0c`440375e0 00000000`00008c00     BEDaisy+0x4d716c
07 ffffaa0c`440375e8 ffff9881`401e02b8     0x8c00
08 ffffaa0c`440375f0 ffffe10c`e1cea5a0     0xffff9881`401e02b8
09 ffffaa0c`440375f8 00000000`00000002     0xffffe10c`e1cea5a0
0a ffffaa0c`44037600 00000000`00000000     0x2

Yığında da görüyoruz, APC kuyrukları doubly linked lists olarak uygulanıyorlar, -Tipik bir kodlama terimidir- bu da sürücünün neden liste girişiyle ilgili bir istisnaya neden olduğunu açıklıyor. Dump dosyasını incelediğim WinDbg'ye göre, sürücü bağlantılı listeden zaten kaldırılmış olan bir girişi kaldırmaya çalışıyor. Bu "çifte serbest bırakma" (double free) olarak ortaya çıkıyor ve kritik bir sistem hatası yaratıyor, bu nedenle de mavi ekran veriyor sistem. Anladığım kadarıyla nt!KiExitDispatcher aslında APC kuyruğunda bekleyen APC olup olmadığını kontrol ediyor ve bunları çalıştırıyor. Bu süreçte, bağlı listedeki öğeler birer birer kaldırılıyor (veya işlenmiş olarak işaretleniyor). Ancak bir sürücü, işlem tamamlandıktan sonra hâlâ o listeden bir öğeyi kaldırmaya çalışırsa bu mavi ekranı görmüş olursun.

Bellek bütünlüğü oyunlarda FPS sorunlarına yol açtığından bahsediliyor not olarak belirteyimde.
Hiç görmedim. Tam tersi olarak AC sürücüleri bunun açık olmasını bir gereksinim olarak görürler.

Anakart üzerinden çekirdek yalıtımını açtım ama resimdeki gibi bir sorun mu desem bilemiyorum.
Sorun değil. 2 Sürücü bu arkadaşın çalışması için başlatılamadığı için açılmıyor.

Deep Freeze uygulamasını kaldırıp bu ayarı aç. Sonra da oyuna girip bir süre oyna. Bu sorunun dediğim gibi bugüne kadar kendi kendine geçmesi hariç gördüğüm tek çözümü tam yetki vermek.

BEDaisy.sys dosyasının özelliklerine girip güvenlik kısmından kendisine tam yetki ver ve oyuna girip kontrol et. Sorun çözülüyorsa bunu belirt ve tekrar eski haline al.
Ama neredeyse 2 yıllık bir rapor. Bizim için bir bağlayıcılığı yok.
BattlEye ile ilgili bir önemli hata görürsen diye atmıştım.

Yığında da görüyoruz, APC kuyrukları doubly linked lists olarak uygulanıyorlar, -tipik bir kodlama teri midir- bu da sürücünün neden liste girişiyle ilgili bir istisnaya neden olduğunu açıklıyor. Dump dosyasını incelediğim WinDbg'ye göre, sürücü bağlantılı listeden zaten kaldırılmış olan bir girişi kaldırmaya çalışıyor. Bu "çifte serbest bırakma" (double Free) olarak ortaya çıkıyor ve kritik bir sistem hatası yaratıyor, bu nedenle de mavi ekran veriyor sistem. Anladığım kadarıyla NT!kiexitdispatcher aslında APC kuyruğunda bekleyen APC olup olmadığını kontrol ediyor ve bunları çalıştırıyor. Bu süreçte, bağlı listedeki öğeler birer birer kaldırılıyor (veya işlenmiş olarak işaretleniyor). Ancak bir sürücü, işlem tamamlandıktan sonra hâlâ o listeden bir öğeyi kaldırmaya çalışırsa bu mavi ekranı görmüş olursun.
Çok güzel anlatmışsınız ama peki bunun çözümü nedir, ne yapmamız gerekiyor ? Sürücünün işlemi kaldırdıktan sonra o hangi listeyse artık o listedekileri tekrar kaldırmasını engellemenin mutlaka bir yolu olmalı.

Hiç görmedim. Tam tersi olarak AC sürücüleri bunun açık olmasını bir gereksinim olarak görürler.

Ali Sayıner böyle bir şeyden bahsetmiş.

Sorun değil. 2 sürücü bu arkadaşın çalışması için başlatılamadığı için açılmıyor.

Deep freeze uygulamasını kaldırıp bu ayarı aç. Sonra da oyuna girip bir süre oyna. Bu sorunun dediğim gibi bugüne kadar kendi kendine geçmesi hariç gördüğüm tek çözümü tam yetki vermek.
Bu programı silip aktif hale getireceğim.

BEDaisy.sys dosyasının özelliklerine girip güvenlik kısmından kendisine tam yetki ver ve oyuna girip kontrol et. Sorun çözülüyorsa bunu belirt ve tekrar eski haline al.
BEDaisy.sys Windows'un içinde mevcut olabilir mi ? Yoksa sadece BattlEye dosyasında mı mevcut ? Her yerde aradım GTA V ve Rainbow Six gibi BattlEye ile çalışan oyunların içinde SYS uzantılı bulamadım.

Çok güzel anlatmışsınız ama peki bunun çözümü nedir, ne yapmamız gerekiyor? Sürücünün işlemi kaldırdıktan sonra o hangi listeyse artık o listedekileri tekrar kaldırmasını engellemenin mutlaka bir yolu olmalı.
Burada etkileşime giren 2 şey de kapalı kaynak. (Windows ve BattlEye.) Neyin ne olduğunu anlamamız imkansız.

Ali Sayıner böyle bir şeyden bahsetmiş.
Emeği için teşekkür ediyorum ama videoyu 1.dakikasından kapadım ve sadece bahsettiğin yeri izledim. Verdiği bilgi doğru değil. Bir şey öğrenmiş ama bu ayar ile alakası olmadığı kısmını atlamış ne yazık ki.

BEDaisy.sys Windows'un içinde mevcut olabilir mi ? Yoksa sadece BattlEye dosyasında mı mevcut ? Her yerde aradım GTA V ve Rainbow Six gibi BattlEye ile çalışan oyunların içinde SYS uzantılı bulamadım.
System32 içinde bulunur sürücüler - Ek olarak C:\Program Files (x86)\Common Files\BattlEye\BEDaisy

Evet, Secure Boot, TPM ve sanallaştırmayı açman lazım. Kullandığın sistemin bu özelliği desteklememesi imkansız. İşlemcin AM4 serisinin amirallerinden biri sayılır. Çok nadir bir sorun olarak Windows'un kendi hatası da olabiliyor da şu an öyle bir durumda olmadığımızı düşünüyorum ve bu 3 özelliği de BIOS üzerinden kolayca açabilirsin. Bir sorun olmaz.

Oyunu silip yeniden yükledim ve çekirdek yalıtım ayarını açmadan öncede denedim. Uzun süre girmeyince mavi ekran veriyordu bu sefer vermedi. Birkaç gün denemeyi düşünüyorum.

Sistem 32 baktım ama ekran alıntısıda attım ama dediğin dosya PC de yok galiba hiçbir yerde bulamıyorum. Yine kontrol ettiydim ne olur ne olmaz diye ama BattlEye klasörünün içinde'de yok.

Deep freeze uygulamasını kaldırıp bu ayarı aç. Sonra da oyuna girip bir süre oyna. Bu sorunun dediğim gibi bugüne kadar kendi kendine geçmesi hariç gördüğüm tek çözümü tam yetki vermek.

Bir süre test edeceğim bakalım. Deep Freeze'i silmeden önce dediğim gibi oyunu silip yeniden yükledim ilginç şekilde mavi ekran vermedi. Çekirdek yalıtım ve Secure Boot ayarlarını açtım mavi ekran vermedi. Biraz daha böyle denemeyi düşünüyorum ve mavi ekran verip vermediğini anlamak için tekrardan Deep freeze programını tekrardan yükleyip bir de öyle denemeyi düşünüyorum.

System32 içinde bulunur sürücüler - - Ek olarak C:\Program Files (x86)\Common Files\BattlEye\BEDaisy

Sendeki dosyayı paylaşma şansın varsa paylaşabilir misin yarın öbür gün tekrar bir sorun olursa tam yetki verebilmek için PC'de dosyayı bulamıyorum ilginç bir şekilde her yere baktım. :)

Mavi ekran sorunu ilginç bir şekilde ortadan kayboldu. Önce oyunları silip yükledim oyuna girdim mavi ekran vermedi sonra bir yabancı forumda okumuştum, sonra dediğiniz ayarı anakarttan açtım ve çekirdek yalıtım ayarı kapalıymış açtım sonra bir süre bekledim çekirdek yalıtım ayarı açık haldeyken oyuna girdim mavi ekran vermedi.

BEDaisy.sys dosyası sizde mevcut mu? Tam yetki verebilmek adına bende o tür bir dosya gözükmüyor.

@bicy müsait değilsiniz sanırım?

Dosya Ekleri

• çekirdek yalıtım.webp
    çekirdek yalıtım.webp
    36,6 KB · Görüntüleme: 73
  • Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Anca bakabiliyorum. Son durum nedir?

Kuvvetle muhtemel sorunu çözdüm. 2015 Setup'lı Deep Freeze programı yüklüyken GTA V, Rainbow Six: Siege gibi BattlEye'lı oyunlara girince bildiğin gibi mavi ekran veriyordu. Resetten sonra ise oyuna giriş yapılabiliyordu. Windows güvenliği, cihaz güvenliği, çekirdek yalıtım bellek bütünlüğü bölümünden, ayarını açabilmek için öncesinde Deep Freeze silip ayarı açtım o zaman mavi ekransız oyunlara girmeye başladım. Sonra deneme amaçlı mevcut Deep Freeze sürümünü yeniden kurdum. Bellek bütünlüğü ayarı açıkken Windows uyumsuz program olarak Deep Freeze'i gördüğü için yükleme ekranında takıldı açılmadı. Daha sonra BIOS'tan çekirdek yalıtımla ilgili ayarı kapatıp girdim (haliyle bellek bütünlüğü kapanmış oldu), bir süre bekledikten sonra Deep Freeze yüklüyken gireyim dedim ve mavi ekran verdi. Daha sonra tekrar sildim. Yine bir süre bekledikten sonra oyuna giriyorum, 2 gündür mavi ekran almadım çok şükür.

Yukarıda dediydin ya BeDaisy.sys çözüm olmazsa tam yetki vermelisin diye, ona gerek kalmadı ama dosyanın konumunu, oyuna girip (burasını kendim keşfettim), Google'dan araştırınca C / Program Dosyaları / Common Files / BattlEye'nin içinde buldum. Tam yetki vermedim sadece söylemek için yazıyorum. Hani sen demiştin ya, yukarıdaki paylaşımlardan birinde BattlEye'nin işleyişi ile ilgili makale atmıştın, o makaleyi daha önce okuyunca BattlEye denilen rezil program Windows ve sistem dosyalarına eriştiği için Deep Freeze programını Windows gibi uyumsuz veya yasaklı program gibi algılayıp mavi ekrana sebebiyet verdiğini keşfettim.

Bir süre bekledikten sonra Rainbow Six: Siege'de eski PC'de çok mavi ekran alıyordum onu da deneyeceğim. Yani bellek bütünlüğü ayarı açıkta ve kapalıda hata vermedi. Şimdi daha önce çok mavi ekran hatası aldığım Rainbow Six: Siege, Watch Dogs Legion ve başka BattlEye ile çalışan oyunlarda da deneyeceğim. Sadece Rainbow Six: Siege'i denesem yeterli gibime geliyor ama en çok mavi ekran hatasını onda almıştım.

Not: Muhtemelen bende Deep Freeze yüklüyken oyuna girip yapmaya çalıştığı sırada Deep freeze ve BattlEye arasındaki savaş yüzünden BeDaisy.sys dosyası yüklenmediği için mavi ekran veriyordu tahminimce bunun sebebi de BattlEye'nin her yere eişmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum.

Konuyu detaylıca anlattım.