Bosch Climate 2000/Spylos Pro/Aphro ile kıyaslamasını yaparsak mantıklı kalır mı acaba? Fiyatı tatlı duruyor.

Bosch Climate 2000/Spylos Pro/Aphro ile kıyaslamasını yaparsak mantıklı kalır mı acaba? Fiyatı tatlı duruyor.

Ben de Baymak almadan önce Bosch arasında kalmıştım, satıcı tarafının Bosch servisinin iyi olmadığını söylemişti. Ben de açıkçası servis konusunu biraz araştırdım, servis konusunda biraz şikayetleri mevcut. Zaten sabah mağazadan aldığım gibi, gün içerisinde hemen kuruluma gelmişlerdi.

Ama Epey üzerinden karşılaştırma yaparsanız aralarında sadece kıyaslama yapabileceğim kW farkı var, yani yıllık güç tüketimi. Pek bir fark yok gerçi ama Baymak'ın alınması taraftarıyım, fiyat olarak da uygun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sogutma icin kullanacaksaniz Aphro ama isitma/sogutma karma ise Bosch ya da Daikin servis agina bagli olan Kaira markasini oneririm. Bosch ve Kaira motorlari Midea'ya ait. Baymak ureticisi de AUX firmasina ait. Midea daha yaygin ve genelde giris seviyes modellerde daha sorunsuz kullanim sagliyor. Gree Aphro ise Gree direkt kendi uretici ama Aphro modelinde isitma performansiyla ilgili ufak bir kronigi vardi. Klimada alirken yüzlerce marka olmasina ragmen sadece 5-6 adet üretici var. Yani uzerinde yazan markalara aldanmayın onemli olan motorunu kimin urettigi, kompresor kalitesi ve servis agi.